Ga naar inhoud

Lindsay

Members
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lindsay

  1. Heeft de richel dan niks met seizoen/verharen te maken? Één van mijn konijnen heeft het best heftig de laatste weken en de ander iets minder (maar dat is die met sore hocks, zie elders op het forum). Ik was in de veronderstelling dat het door de temperatuurswisseling zou komen, zeker omdat ze verder ook flink aan het verharen zijn, had nog nooit gehoord van de conditie richel...leuk om te weten!

  2. Bedankt voor jullie snelle reacties al!

    Ik snapte het al niet helemaal omdat ik bij furunculose niks kan vinden wat lijkt op wat Edje heeft. Hij heeft echt wondjes aan zijn achterpoten en de foto's die ik op internet kan vinden, komen hiermee overeen. Aan de voorpootjes is het duidelijk minder heftig aanwezig maar er zijn wel ook wondjes. Ik heb nu petflex meegekregen (is dat vergelijkbaar met vetrap?) om de pootjes mee te verbinden. Zoals het gisteren verbonden was, bleef het prima zitten maar blijkbaar irriteerde dit het bovenbeentje. Puur en alleen de voet verbinden zorgt ervoor dat het gemakkelijk afgetrapt wordt.

    De oorzaak is mij nog niet helemaal bekend...Ik heb Edje nu 2 jaar en hij zit in dezelfde kooi (2 verdiepingen, onder op de tegels en de bovenste verdieping hout, een gedeelte met stro en het nachthok waar zijn toilet stond met krant en zaagsel). Qua postuur was hij bij iedere enting volgens de DA prima in orde. Ik ben vorige maand nog bij een weekendarts geweest omdat het achterwerk wat wond was (mogelijk misschien irritatie van vliegen/maden maar daar was ik meteen op tijd bij en na een paar dagen smeren met hydrocortiderm was dat ook weer mooi in orde), toen was er nog niks bijzonders te zien aan de pootjes. Het moet dus iets van afgelopen weken zijn geweest. Edje was opeens niet meer zindelijk en toen merkte ik op dat hij geregeld met zijn voorpoten langs het gaas sloeg en dat hij daar wondjes had. Zo ben ik naar de DA gegaan en daar kreeg ik het advies de ondergrond aan te passen naar een zachte ondergrond; karton en eventueel dekens. Hij zit nu dus op oude handdoeken en ik heb vandaag via internet 2 vlasmatten besteld. De DA had het gehad over vlas als bodembedekking maar bij de dierenwinkel konden ze me hier niet mee helpen.

  3. Ik heb op internet en op dit forum gelezen over pawwax en de DA hierover gemaild. Ze heeft hierop geantwoord dat pawwax ter preventie zou zijn van furunculose (wat dan in het Engels de sore hocks zijn).

    Ik weet niet in hoeverre ze thuis is in konijnengeneeskunde. Ik weet dat ze zelf konijnen heeft en ik ben bij haar terecht gekomen op aanraden van kennissen met konijnen.

  4. Hallo,

    Vorige week bij de DA geweest ivm open plekjes op voor- en achterpoten van mijn konijn. In eerste instantie gaf ze aan dat het een allergische reactie op zaagsel/stro is en als ik zo lees dan komen de symptomen overeen met sore hocks. Vorige week een spuit gehad en 2x p.d. antibiotica, helaas te weinig geholpen. Gisteren terug geweest, antibiotica wordt voortgezet en DA heeft voorgesteld de achterpootjes te verbinden en de voorpootjes met hydrocortisoncreme in te smeren.

    Gisteren dus voor het eerst laten verbinden, helaas vandaag de hele dag aan het knagen eraan en vanavond voor de zekerheid terug. Zat iets te vast en irriteerde hierdoor. DA heeft het verband nu alleen rond de onderkant van de voet gedaan maar dit gaat er vrij snel vanaf. Zelf al geprobeerd om er baby-sokjes (met de teen er vanaf geknipt) om te doen en dan opnieuw vast te tapen maar ook dit is er binnen no-time vanaf. Heeft er iemand betere tips? Volgens dierenarts is droog en schoon houden en antibiotica de enige oplossing.

    En wat gebruiken jullie als bodembedekking in de kooi? Ik kreeg aanvankelijk het advies alleen karton te gebruiken maar merk dat mijn konijn het fijner vind om op doeken te zitten. Is dit herkenbaar?

    En heeft er iemand ervaring met vlasmatten als ondergrond?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .