Ga naar inhoud

lieske

Members
  • Items

    77
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door lieske

  1. Gedroogd peulenloof, dus de gedroogde takken en blaadjes ?wie weet dit ?

    Erwtenstro is nl een delicatesse voor ze, maar peulenstro ?

    Verder heb ik ervaring dat konijnen die in een tuin lopen en bij hun eigen voer kunnen, geen giftige planten eten, net als in de natuur.

    Geef je het in hun hok en hebben ze erge honger, dan zijn ze minder kieskeurig.

  2. Ik gebruik altijd Stronghold, dat kan je ophalen bij de dierenarts. Als je het gewicht van je konijntje opgeeft, vertelt hij de dosering. handig om wat haartjes met de vachtmijt eraan mee te nemen. Het is een vloeistof wat je tussen de haren in de nek aanbrengt. Net als bij katten en honden.

    Op internet kan je zien hoe vachtmijt eruit ziet: de haren laten makkelijk los op op de besmette plek en onderaan de haartjes zie je kleine witte vlokjes. Soms is er al zoveel haar uitgevallen dat er een open plek is tussen de haren.

    Je weet dat het weg is als je geen witte vlokjes meer ziet. Kammen is dan handig. Ik heb de ervaring dat je een paar weken na de behandeling het niet meer ziet.

    Wat wel nodig is dat je de besmette plekken kamt, je haalt dan al een heleboel weg. De kale plekjes zijn snel weer behaard. Dit kammen wel doen een eind van de hokken van andere konijnen vandaan.

    Het is niet besmettelijk voor mensen. Wel voor katten en honden, hoewel ik dat nog nooit heb meegemaakt.

    Verder zorgen dat de weerstand van je konijn hoger wordt: goed hooi geven, peterselie etc.

    Als je twijfelt of het echt vachtmijt is, kan je naar de dierenarts gaan natuurlijk.

    Succes !

  3. Belangrijkste wat ik doe is zorgen dat ze mij op tijd zien, dus even wachten tot hun kopje naar mij draait. Soms even met mijn hand, of met een stokje in het stro rommelen, als ik wil dat ze die kant op gaan kijken.

    Verder hebben ze allebei een maatje en zodra die op mij afkomt reageert het dove konijn ook.

    Dove konijnen in de natuur overleven het niet: ze horen het geritsel van een vos niet; de vleugelslag van een roofvogel..

    Andere konijnen horen wel degelijk, maar negeren me soms: liggen lekker te dutten of ik ben even helemaal niet belangrijk.

  4. Ik heb enkele keren diertjes met vachtmijt gehad. Na behandeling was en bleef het weg. De hokken heb ik nooit ontsmet, echt geen beginnen aan, je krijgt het in alle kiertjes etc toch niet weg. Nooit gemerkt dat ze dan weer besmet werden. Ook bij koppeltjes : de een kreeg het, de ander niet. Volgens mij heeft het meer met weerstand te maken of met gevoeligheid ervoor.

  5. Ik heb twee dove konijnen: wit met blauwe ogen. Niets aan te doen hoor, en ze hebben er ook geen last van. Let alleen op dat ze je goed zien als je ze benadert: anders schrikken ze .

    De dierenarts kan niets eraan doen.

  6. Ik gaf aan dat ik zelf injecteer ( bij alle aandoeningen als het nodig is, op instructie van de dierenarts) maar ik realiseer me dat ik dat jullie niet mag aanraden en ik neem dat advies dan ook terug.

    Ik heb al 20 jaar ( als volwassene ) met veel plezier konijntjes, heb veel met ze meegemaakt en geleerd over ziektes en heb het vertrouwen van de dierenarts. Daarnaast heb ik een medische achtergrond.

    Maar dank voor de tip. Dat de myx injectie alleen door dierenartsen gegeven mag worden, wist ik niet, maar ik zag het nu ook op internet.

  7. mijn Vlaamse reus verhaart net zo en ik kam hem wekelijks even om de losse haren weg te halen. Heb hem daarin getraind: wat lekkers krijgen en dan een kambeurt. Hij is nu 5 jaar en 8 kilo, heel wat haar. Tillen is een megaklus, ik kam hem zittend in het hok, terwijl zijn dame toekijkt en zijn brood probeert te stelen...

    Wat betreft de enting: ik haal de injecties en spuit zelf. Is heel simpel, heb je niemand die dat voor je wil doen ?

  8. Ik heb dit in de afgelopen jaren 2 x toegepast. Eenmaal kwamen mensen

    uit de buurt s,avonds met het diertje aan. Als ze gewacht hadden, was het dier al van binnenuit opgegeten. Nu hebben beide dieren het gered, zijn weer kerngezond geworden. Ik heb dit al aan de dierenarts verteld en die zou de methode aan zijn vakvereniging melden. Hij kende geen andere methode dan in de wond naar de maden zoeken,uitspoelen of het dier afmaken. De maden verstikken was volgens hem ook een logischer methode.

    Niet iedereen zal het kunnen of willen, maar wellicht kan het een diertje het leven redden .

    En zoals ik al schreef, daarna naar de dierenarts is een goede optie eeennn voorkomen is het beste

  9. Hallo allemaal,

    Voorkomen is natuurlijk het allerbeste, maar wat doe je als je helaas toch maden ziet ? dat kan al binnen enkele uren het geval zijn en als je niet snel ingrijpt is je konijntje niet meer te redden.

    Ik heb ontdekt wat een goede methode is om zelf direct in te grijpen . De methode is niet bekend bij dierenartsen helaas, die gaan meestal proberen de maden eruit te peuteren of maken je diertje liever af. Kostbaar en vaak heel triest.

    Wat helpt :

    Zet je konijntje direct met het aangetaste deel van zijn lichaam in de gootsteen. vul die met lauw (handwarm )water , liefst met en een drupje dettol . Zorg dat de plek volledig onder water is. je zal merken dat je konijn het graag toelaat: het water verzacht de pijn. Je ziet dan de maden naar buiten komen: ze dreigen te verdrinken en komen naar boven. Laat de gootsteenbak steeds weer leeglopen tot de maden wegspoelen. Hou dit lang vol !

    Je ziet eerst de kleine maden komen, maar later de maden die dieper zitten : de grote.

    Het is een vieze, maar dankbare klus: als je net zo lang volhoudt tot er echt geen maden meer komen (kan wel een uur duren !) , is je diertje gered. Goed afdrogen en even binnenhouden. Daarna horrengaas voor het hok tot de wonden hersteld zijn. Als die groot zijn, natuurlijk nog naar de dierenarts voor antibiotica.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .