Ga naar inhoud

Merij

Members
  • Items

    85
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Merij

  1. Bij de Lidl zijn groenten best goedkoop volgens mij? 
    Ik haal het zelf gewoon bij de lokale supermarkt de Spar. Vaak is er wel wat in de aanbieding. 
    Gisteren een stronk broccoli voor 69 cent, en een bak wortelen voor 99 cent, dan nog een krop sla voor rond een euro, de witlof is op dit moment ook niet duur..

    Daar doe je dan toch weer een paar dagen mee. Vaak heeft mijn moeder ook nog wel wat over van wat we die dag eten.
    Ik heb 4 konijnen trouwens

  2. Je kan een tweede in/uitgang maken, dat hielp voor mijn konijnen iig heel erg.

     

    Bij die van mij ook! Ik heb sinds het weekend nieuwe hokken. (Zie topic bij huisvesting)

    Daar heb ik 2 in/uitgangen in gemaakt en ze poepen idd absoluut niet in het hok!

    Maar nog wel overal in de ren helaas haha.

    • Vind ik leuk 1
  3. Ik ben een van de weinigen op dit forum die niet gelooft in zindelijkheid bij konijnen. Konijnen gebruiken hun urine en keutels om hun leefgebied te markeren voor soortgenoten en andere wezens die in hun leefgebied komen. Het principe "toilet" is menselijk. Dat konijnen vaak wel een hoekje gebruiken zodat hun hele verblijf niet vies wordt kan wel, maar ik denk dat dat vooral het geval is bij konijnen die wat minder ruimte hebben en ze daarom graag een schone omgeving willen hebben. Een koppel bij mij doet het ook op een bak, maar ze bewaren vooral ook veel markeersel voor als ze de ren in gaan. Dan is het de eerste twee minuten een poep- en plasfeest van heb ik me jou daar ;-)

     

    Nou precies dat herken ik wel. Beetje wordt er in het hok gekeuteld, ook niet in een hoekje of iets dergelijks, maar vooral als ik net de ren schoongemaakt heb dan is het eerste wat ze doen ergens plassen of poepen, maakt niet uit waar..

  4. Hoi,

     

    Ik ben sinds een tijdje weer eens wat vaker op dit forum aan het kijken, soms zit ik er een poosje niet op, maar val toch altijd terug hier heen omdat ik hier altijd de juiste info en tips krijg. En omdat hier mensen zijn die tenminste hetzelfde over konijnen houden denken als ik.  :)

     

    Nu valt het mij op als ik hier in alle onderwerpen kijk, dat al jullie konijnen zo netjes zindelijk zijn. Die van mij zijn dat dus helemaal niet, en een wc'tje er in zetten heeft dan ook geen enkele zin..
    Ik heb 2 koppeltjes, en één konijn plast en poept wel in een bepaald hoekje in de ren, maar de rest keutelt overal waar ze lopen door heel de ren en in het hok.

    Kan dit een reden hebben? Of hebben mijn konijnen er gewoon geen zin in?  :P 

    Niet dat het erg is hoor, ik veeg de ren gewoon wat vaker uit, en maak het hok vaker schoon. Maar het zou wel handig zijn dat ik alleen een poepbakje hoefde schoon te maken!  :D

  5. Bij de DA waar ik normaal gesproken heen ga met mijn dieren kost het 80 euro geloof ik. Ik heb mijn rammetje bij een andere DA in de buurt laten helpen, die deed het voor 30 euro. Was wel keurig netjes gedaan allemaal.

    Maar dit is in Zeeland, ik weet niet waar je woont? Vanuit ZuidHolland of Brabant zou ook nog kunnen. Ik woon in het Noord-Oosten van Zeeland.

  6. Hoe groot is de oppervlakte van de ren?

    Ja goed idee, en dan gewoon in en ruimte waar ze beiden nog nooit geweest zijn.

    En wat achter elkaar rennen etc., hoort er bij he in het begin. Niet te snel uit elkaar halen, dan moet het er wel echt hard aan toe gaan, of met bloed o.i.d.

    En qua voerbakje, misschien is dit wat? http://www.zooplus.nl/shop/knaagdieren_kleinedieren/kooiuitrusting/voerbakken_drenkplaatsen/bakken/198016

    Had ik eerst ook, en dat beviel goed.

  7. Mijn voedsters doen het in deze tijd van het jaar ook vaker, het voorjaar in hun bol ofzo. Maar bij mij zit er nog een (gecastreerde) ram bij, die ze af en toe tot orde roept zegmaar.:P

    Heb je de mogelijkheid er een gecastreerde ram bij te doen? Mocht een trio niet lukken kun je altijd nog kijken of je voor één van de twee voedsters een goed huis zoekt...

  8. Als je het één keer weegt en je doet het in een bakje ofzo waar het precies in past, dan kun je voortaan met dat bakje scheppen. Dan hoef je niet elke dag te wegen.

    Een volle bak voer per dag voor een konijn is wel veel hoor, gewoon onbeperkt hooi aanbieden, dan weet je zeker dat hij geen honger heeft, want als dat zo is gaat hij heus wel hooi eten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .