Ga naar inhoud

danilina

Members
  • Items

    1.869
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door danilina

  1. Je hebt gelijk, het was ook mijn eerste ingeving om direct langs de dierenarts te gaan van dit voelt voor mij natuurlijk helemaal niet goed aan om mijn nijn zo te laten zitten, misschien wel met veel pijn. Maar mijn ouders wilden hetdi eerst even aanzien en denken dat van gewoon vluchten (oergedrag) ze geen diepe schade kunnen oplopen en dit dus een natuurlijke situatie was die de natuur zelf moet oplossen. Ik vind het een ander verhaal omdat shane niet het lenige lichaam heeft van een wild konijn.

  2. Anders zou vandaag zijn net ingeslapen vriendin jarig zijn dus een aparte dag was het wel en zeker toen de hond (mini chihuahua pup) van de buren onder de poort door kwam en achter shane aan rende. Ik was er meteen bij, maar probeer maar eens zo heel klein super snel hondje te pakken. Dus dat was wel even een gedoe. Eenmaal hondje gepakt dacht ik dat shane er goed van af was gekomen want de pup is niet heel dicht bij shane kunnen komen. Maar toen zag ik dat shane met zn rechter pootje omhoog liep. Wat nu?! Gewoon verstapt? Of gebroken? Wat moet ik doen?

  3. Vandaag heb ik van mijn dierenarts het verschrikkelijke nieuws gekregen dat mijn lieve Lina een tumor in haar lever heeft en die al best heel erg groot is, ze word over een kleine maand al 7 jaar en ze is ook al een beetje vermagerd door de tumor dus een operatie willen we niet door de risico's. Nu weet ik dat de tumor best wel veel van haar lichaam vraagt en weet dat ze misschien koolhydraten tekort krijgt dus was mijn vraag wat ik haar het beste kan voeren om haar zo lang mogelijk'gezond' te houden

  4. een klein stukje tuin (1,5 bij 2m)is niet bezet door de bunny's , als zo'n 5 jaar op rij proberen we hier verse groente , kruiden en fruitplantjes (fruit eten wij zelf)te maken, maar steeds wisten de konijnen alles leeg te roven...of bedorven de slakken de pret. dit jaar met frisse moed gestart, en met resultaat! peterselie, basilicum, tijm, kamille, wortel, komkommer, tomaat, druiven, radijs, sla en aardbeitjes en natuurlijk zonnen bloemen en appels van ons boompje(al gaat het voor de bunnyz eigenlijk alleen om de takken en bladeren van de appelboom natuurlijk)

    vooral de aardbeienplant(zonder aardbeien)

    het wortelloof, radijsbladeren, komkommer, druiventak, en de zonnenbloem en natuurlijk de kruidens vallen erg in de smaak!

    oja en voor binnen hebben ze hun eigen gras veldje van 1 bij 1m !

  5. net viel internet uit,auto sleutels spoorloos, en mn zus belde , maar ze verstond me niet,ook mijn mobiel geeft geen teken van leven, politie komt langs?! en ik hoor een kookwekker vanuit de keuken terwijl we al 4 jaar geen kookwekker meer hebben. dat terzijde, maar terwijl dat alles gebeurd kijk ik natuurlijk steeds naar buiten hoe het met mijn nijnsels gaat, ook zij dragen bij aan dit alles, Lina zit al het gras met wortel en al uit de grond te trekken(in die bijna 6 jaar nog nooit eerder gedaan) , en brengt die naar haar hol, die ze net even heeft gemaakt, om precies te zijn is het hol 1,51 meter lang!!!!!:eek: verder plukt madam haar haren uit en ook dat word naar het hol gebracht, heel normaal voor een schijnzwangere voedster. maar net rende Shane heel hard met zn oren in de nek achter Lina aan(voor de duidlijkheid hij is een echte goedzak, dit is niks voor hem), dat stopte , maar net toen ik weer naar buiten keek zat shane op lina te rijden, nouja je zag bijna geen lina meer onder die grote jongen. (shane is gecrastreerd) dus ik ernaar toe, gelukkig hij ging eraf.

    maar net rent Lina boos achter shane aan. verder heeft Lina al een tijdje opgezette tepeltjes, dit is volgensmij allemaal heel normaal gedrag voor een schijnzwangere voedster, en ook dat rijden lijkt me heel normaal. maar toch heb ik er een raar gevoel bij..zeker omdat ik in dat jaar dat ik Shane heb en de bijna 6 jaar Dat ik Lina heb nog nooit dit heb meegemaakt.

  6. ik wou mijn bunnenhok veschonen maar mevrouw wou niet aan de kant dus moest ik met mn hand onder haar om de bodembedekker weg te vegen. maar op haar buikje voelde ik bultjes.

    dus ik tilde haar op en inderdaad op haar tepeltjes zaten best grote bulten.

    dinsdag gaan we naar de DA.

    maar wat kan het zijn? schijnzwanger? ze is al 5,7 jaar en vaak schijnzwanger geweest, maar ze heeft nooit bultjes oid op haar tepeltjes gehad.

  7. hooi van de boer? sins kort hebben ze hier in de DW (discus) bergweide hooi van vitacraft geloof ik , en dat vinden ze echt lekker, normaal moet ik ook altijd vitaverde kruidenhooi, timothy , jr.farm enz. maar zolang ze deze blijven eten ben ik blij, en het is super kwalliteit, maar ik ben bang dat die zeker niet overal verkrijgbaar zijn, ik weet trouwens ook niet hoe duur het is,ik geloof iets van 5 euro. maar het zijn grote zakken.

  8. het gaat weer best goed met Lina , de medicijnen vind ze heel vies, maar het lukt , ze eet goed en is actief.

    morgen gaan we waarschijnlijk het nachthok bestellen, eerst zou mijn vader een grote bak maken van 1,20m bij 2,60m en 0,80cm hoog, maar mijn moeder wil toch liever een kooi kopen, dus nemen we waarschijnlijk de double corner, een driehoekige kooi van 141cm en 2 verdiepingen.

  9. Naar welke da ga je? Ik ken in de buurt van Apeldoorn enz. nl. helemaal geen konijnkundige dierenartsen. Ik ga zelf altijd naar Ermelo met mijn konijn. Sterkte!!

    kliniek voor gezelschaps dieren in Dieren

    vanmorgen meteen gebeld, ze zeiden dat ze nog leefde !!!!!!!!!!!! en dat haar tempratuur 36 graden was , ze had zelfs al gegeten.

    dus nu licht ze lekker tegen mij aan met een kruik aan haar andere kant, maar wat een opluchting dat ik haar nu zelf kan verzorgen,net heeft ze weer medicijntjes gehad,en ik heb haar nog water in het bekje gespoten met zo'n spuitje, dat ging prima, ze eet ook al af en toe hooi, alleen nog geen SS terwijl ze daar anders een moort voor doet. en net weer getemprapuurt en gewogen, ze is alweer 1,3 kilo! en ze was 36,6 graden! tja ik ben nu wel de hele dag met haar bezig ,maar ik doe het graag. nu is ze nog wel heel rustig, maar ze gaat al een beetje samen met Shane op onderzoek door het huis.maarja als ze dit overleeft moet ze welnog tot het voorjaar binnen zitten, ik ben bang dat ze het buiten dan zo gaat missen..oja en ik was vanmorgen voor we haar bij de da ophaalde nog bij een soort konijnenopvang langs geweest met 36 nijnen. die ei dat we beter nog maar even kunnen wachten met het kopen van een groter schuilhok, omdat ze toch nog kan overlijden.. wat denken jullie?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .