Ga naar inhoud

Nina87

Members
  • Items

    202
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nina87

  1. Ik gaf altijd een afgewogen hoeveelheid SS, dus daar kan het eigenlijk niet aan liggen. Ik gaf ook groente, daar ben ik 2 weken geleden mee gestopt. Het stoppen met SS lijkt wel de oplossing te zijn, omdat ze vanaf dat moment geen plakpoep meer heeft gehad. Alleen ze eten zo weinig. Ik heb daarom gisterenavond besloten een heel klein beetje SS door het hooi te mengen. Ze hebben veel meer hooi gegeten! Ik denk dat ze tijdens het zoeken naar SS ook wat hooitjes mee eten. Even afwachten of de plakpoep wegblijft.

  2. Bedankt voor je reactie.

    De keutels zien er verder normaal uit. Ik heb alleen het idee dat het er wat minder zijn.

    Er is verder geen onderzoek geweest naar de plakpoep, omdat ik eigenlijk kwam om ze te vaccineren. De plakpoep was toen ook ik kwam al grotendeels verholpen, alleen de dierenarts voelde dat er nog wat dunne ontlasting zat in de darmen. Ze heeft ook geen plakpoep meer gehad, zeker al 5 dagen niet meer. Lijkt me geen coccidiose dan?

    Ze krijgen in ieder geval al kruidenhooi nu. Het is inderdaad vervelend, vooral moeilijk in te schatten of ze voldoende eten. Je zou zeggen dat ze wel voldoende eten als er niets anders is, ook al vinden ze het niet lekker. Maar of dat bij konijnen ook zo werkt?

  3. Hallo,

    Eén van mijn konijnen heeft al een tijdje last van plakpoep. Ik ben gelijk gestopt met groenvoer en heb ook het droogvoer (SS) verminderd. Het ging niet over, dus ik ben met haar bij de dierenarts geweest. Hij voelde dat er nog steeds dunne ontlasting in haar (dunne?) darm zat en daarom moet ik mijn twee konijnen twee weken lang alleen hooi geven. Ze zijn nooit erg dol geweest op hooi en eten nu al een paar dagen maar weinig hooi voor mijn idee. Ik denk dat ze ongeveer een handje hooi per konijn per dag binnen krijgen. Hoeveel hooi zouden ze moeten eten, wil het voldoende zijn? Ze gedragen zich verder normaal, maar de hoeveelheid ontlasting is ook minder nu. Ik ben bang dat ze te weinig binnen krijgen... Kan dat kwaad?

  4. Ik zou zeker terug gaan, in ieder geval voor pijnstillers. Antibiotica en darmstimulans had mijn konijntje ook al bij de dierenarts gehad na haar castratie. Jouw konijn heeft misschien wel pijnstilling gehad bij de dierenarts, maar die is na een bepaald aantal uren uitgewerkt. Dan krijgt ze zeker weer pijn na zo'n zware operatie met alle gevolgen van dien.

  5. Tja, niets aan te doen.. Ik moet zeggen dat ik me niet heel veel zorgen maak. Ze gedraagt zich volkomen normaal en zolang dat zo is maak ik me niet te druk. De tumor zat in haar baarmoeder zelf, dus met een beetje geluk is het nu helemaal weg. Als het toch al uitgezaaid was, zal de tijd dat gaan uitwijzen..

  6. Ik zou haar zeker nog pijnstilling geven. Als je daar nu mee stopt, kan het zijn dat ze weer pijn krijgt en vervolgens weer stopt met eten. Pijnstilling na zo'n zware operatie is wel een paar dagen nodig. Ze weigert waarschijnlijk omdat ze het trucje nu kent, en ze er niet meer in trapt ;) Niet omdat ze het niet meer nodig heeft.

    Maar fijn dat het beter met haar gaat!

  7. Ik denk dat het voorlopig wel even goed is hoor. Ze heeft wat dwangvoer binnengekregen, dat is het belangrijkst. Ik zou haar even de tijd geven en hou in de gaten of ze gaat keutelen. Het dwangvoeren kun je vanavond voor het slapengaan nog een keer herhalen.

    Mijn konijntje ging na een zware operatie ook pas na 2 dagen zelfstandig eten.

  8. Ja, dat kan wel. Als je haar voorzichtig optilt, dus niet bij haar buikje. Je kunt 1 hand onder haar voorpootjes doen en en eentje onder haar kontje. De achterpootjes kun je tussen de vingers klemmen, meestal blijven ze dan wel stil zitten. Als ze toch heel erg spartelt kun je dus een handdoek om haar heendoen. Je laat haar op de handdoek lopen en dan vouw je snel de handdoek dicht. Een beetje voorzichtig natuurlijk wel voor haar buikje.

    De meeste konijnen houden niet van optillen, dus dat is geen uitzondering.

  9. Oké, dan heb ik niks gezegd ;) Ik schrok een beetje.

    Een trucje is om haar eerst in een handdoek te rollen en van de grond te houden (dan kan ze niet afzetten tegen de grond). Het spuitje moet je proberen aan de zijkant in haar bekje te stoppen. Dus niet van voren, omdat ze dat vaak niet accepteren. Maar het is moeilijk, ik weet er alles van..

    Succes!

  10. Wow, dat is echt veel! We hebben het over de cisaral drops toch? Mijn konijntje heb ik ook een paar keer heb moeten geven, toen was de dosering rond de 1 ml voor een konijn van 2 kg. Ze mogen volgens de bijsluiter maximaal 0,5 ml per kg lichaamsgewicht, en dat 2 tot 4 maal per dag.

    Maar jij hebt het vermoedelijk over dwangvoer?

  11. Nu weet ik niet of dit bij jou ook zo is, maar konijnen die teveel brokjes krijgen laat vaak ook hun BDK liggen.

    Dat zou inderdaad ook kunnen. Hij vindt SS-brokjes heel lekker en die wilde hij het eerst weer eten. Omdat ik hem aan het eten moest krijgen heb ik die 2 dagen onbeperkt gegeven. Nu krijgt hij weer de normale hoeveelheid en zie ik ook niets meer liggen. Hoe het ook zij, hij doet weer volkomen normaal. Het zal wel goed zijn :)

  12. Bedankt voor je reactie.

    Ik hoorde net van iemand anders inderdaad ook dat ze ze daarom niet eten. Ik weet alleen niet hoelang de medicijnen in zijn lijfje blijven. De afgelopen 2 dagen heeft hij geen medicijnen meer gehad. Je zou zeggen dat ze er dan inmiddels wel uit zijn.. Maar ik houd het in de gaten!

  13. Luna's tumor is helaas kwaadaardig. Het is wel een tumor van de minst ernstige vorm. De dierenarts gaat er vooralsnog vanuit dat we er op tijd bij waren, maar zekerheid heb je nooit. Ik moet goed in de gaten houden of ze moeite krijgt met ademen. In dat geval moet er een foto van de longetjes gemaakt worden. Duimen maar dat het nu gewoon weg is..

    Het gaat wel weer goed met ze! Ze zijn heel lief voor elkaar en liggen bijna de hele dag samen in het toiletje :)

    Dit heb ik een paar dagen geleden geschreven over de uitslag... Helaas geen goed nieuws dus. Ik hoop dat het niet uitgezaaid is!

  14. Sommigen van jullie hebben het misschien al gelezen in mijn topic over Luna's castratie, maar mijn andere konijn heeft vorige week stukjes plastic gegeten. Na 2 dagen stopte hij met eten en toen heb ik van de dierenarts cisaral drops, laxeermiddel en pijnstiller gekregen. De dierenarts ging er vanuit dat het plastic eruit is, omdat hij niets kon voelen. Maar hij dacht dat de stukjes plastic misschien de blindedarmwand hadden beschadigd, omdat Tommie daar pijn aangaf. Inmiddels eet hij weer goed en hij keutelt ook, ik ben 2 dagen geleden met de medicijnen gestopt (nadat hij een dag weer normaal gekeuteld en gegeten had).

    Er is alleen één ding niet helemaal normaal volgens mij. Hij heeft heel veel blindedarmkeutels. Ik weet niet hoeveel een konijn normaal van die keutels heeft, omdat ze ze eigenlijk behoren op te eten. Maar hij heeft zo'n 4 tot 5 klontjes per dag. Ze stinken ook behoorlijk. Zou het kwaad kunnen? En weet iemand toevallig hoeveel ze er normaal hebben?

  15. Luna's tumor is helaas kwaadaardig. Het is wel een tumor van de minst ernstige vorm. De dierenarts gaat er vooralsnog vanuit dat we er op tijd bij waren, maar zekerheid heb je nooit. Ik moet goed in de gaten houden of ze moeite krijgt met ademen. In dat geval moet er een foto van de longetjes gemaakt worden. Duimen maar dat het nu gewoon weg is..

    Het gaat wel weer goed met ze! Ze zijn heel lief voor elkaar en liggen bijna de hele dag samen in het toiletje :)

  16. Begrijpelijk hoor dat je het niet hebt laten onderzoeken, het is ook nogal wat allemaal. Maar ik hoop gewoon op goed nieuws. Ze doet het verder heel goed, dus het lijkt me onwerkelijk als ze toch nog ziek blijkt te zijn.

    De wond is ook onderhuids gehecht. Die hechtingen lossen gewoon op en de hechtingen aan de buitenkant moeten wel verwijderd worden. Ik weet eigenlijk niet waarom er 2 soorten hechtingen gebruikt worden.

    Ik heb Tommie en Luna net weer even bij elkaar gelaten. Ze gingen meteen lekker samen in een toiletje zitten. Ze hebben beiden vanaf 5u. een handvol keutels gelegd, dus ik vind het wel verantwoord om ze vannacht lekker samen te laten.

  17. Bedankt voor jullie steun! Goed nieuws, Tommie heeft net heel veel SS brokjes gegeten die ik nat had gemaakt. Nu duimen voor keutels. Ze zitten gescheiden zodat ik ze goed in de gaten kan houden. Gelukkig heeft Luna vandaag wel goed gegeten, gedronken en gekeuteld. Het is balen dat alles tegelijk komt, maar het is niet anders.

  18. Dit verhaal heeft een aparte wending genomen. Die keutels zijn misschien niet van haar maar van Tommie.. Tommie heeft dinsdag plastic gegeten. Gisteren leek er nog niets aan de hand te zijn, maar vandaag wilde hij niet eten. Dus ik ben weer naar de dierenarts geweest, maar nu met hem. Nu blijkt dat zijn blinde darm ontstoken is, mogelijk dus door plastic. Dat wordt dus weer dwangvoeren, pijnstiller, cisaral drops en laxeermiddel toedienen. Ik word nu echt serieus niet goed.. :erf:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .