Ga naar inhoud

Pucks

Members
  • Items

    2.496
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pucks

  1. Hallo,

    Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost heb op dit forum. Toch heb ik nu wel een dringend vraagje.

    Zaterdag ben ik met mijn konijn whoppie bij de spoeddienst van onze dierenarts geweest. Zijn oog plopt er bijna uit en heeft een witte waas. Hij heeft erg veel pijn. De arts vertelde dat hij glaucoom heeft. Ik heb medicijnen meegekregen en over 5 dagen moet ik terug komen. Hij vertelde dat als het niet minder was geworden het oog er waarschijnlijk uit moet.

    Ik merk dat de pijnstilling wel werkt, maar het oog wordt er niet beter op.. Ik vrees dus voor het ergste.

    Whoppie is al een slechtziend konijn, en nu moet hij waarschijnlijk ook nog een oog missen. Is dit volgens jullie nog wel een konijnwaardig leven? Ik heb het idee dat hij nu al niets meer ziet. Hij zoekt echt naar zijn voerbakje.

    Wat zouden jullie doen? En zijn er meer mensen met een 'glaucoom konijn?'

  2. Goed dat je hem bij de DA hebt gelaten zodat ze hem in de gaten kunnen houden. En fijn dat je even bij hem mocht. Dat doen ook niet alle artsen hoor!

    Wat schattig dat hij naar je toe kwam, dat zal je zeker goed doen.

    Nu maar hopen dat het de goede kant op gaat. Ik ben nog steeds fanatiek aan het duimen!!

    Nogmaals sterkte.

  3. Ik ben druk bezig om mijn konijntjes meer hooi te laten eten. Ze weigeren het gewoon.

    Ik heb gewone hooi geprobeert, met kamille smaak, met rozebottel smaak en nu weer met paardenbloem. Steeds als ik iets nieuws probeer eten ze er twee dagen gulzig van en denk ik, nou, dit is het!!

    En dan stoppen ze er weer mee. Ik verstop groente of fruit tussen het hooi, bied het op verschillende manieren aan maar niks werkt. wat kan ik nu verder proberen?

  4. Wil je niet aanvallen hoor, maar stel dat het morgen nu helemaal mis is met Muffin? Dat zou je jezelf of je ouders toch nooit kunnen vergeven?

    Zou je de DA ff kunnen bellen voor advies? Ik zou er toch alles, maar dan ook Alles voor doen!

    Misschien heeft hij wel heel veel pijn.

  5. Ik denk dat je ook vooral op moet letten dat ze er niet teveel van eten. Teveel nat gras is namelijk niet zo goed voor een konijn!

    En of ze er op mogen lopen kan ik niet echt een antwoord op geven. Maar ik denk dat konijnen in het wild toch ook op nat gras lopen? En als ze het niet fijn vinden en wondjes van krijgen gaan ze er neem ik aan vanzelf niet meer op!:$

    Ik zie ze er niet veel van eten. Meer de dode blaadjes die erop liggen. Ja, dat is wel waar, in het wild lopen ze er ook op.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .