Ga naar inhoud

Jikke

Members
  • Items

    995
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jikke

  1. Vorig jaar veel kittens van straat gehaald met diverse schimmels (werk in een dierenopvang). Mijn DA wilde ons niet geloven maar na 10 dagen moest hij ons elke keer weer gelijk geven. Enigste wat wij deden is een vitamine C tabletje (kan gewoon goedkoopste soort zijn) helemaal fijn prutten in klein beetje water. Dan krijg je een papje. 1x per dag dat papje op de plekken smeren (met weg werp handschoenen aan) en op laten drogen (leidt het dier af met wat lekkers zodat het goed kan inweken). Na 10 dagen lieten wij de DA controleren die alles uit de kast haalde om maar te bewijzen dat ze het nog hadden maar het is hem niet 1x gelukt.


     


    Uiteraard langs je DA gaan voor onderzoek maar als dat niet mogelijk is en daktarin mag niet/kan niet of werkt niet afdoende dan is dit misschien een middel wat je wel kan proberen. Vitamine C is sowieso niet giftig. Het werkt niet tegen alle schimmels e.d. maar wel tegen een zeer groot deel.


  2. genoeg als het konijn te dik wordt moet je minderen en als het nog vollop in de groei is kan je onbeperkt voeren maar dat heb ik zelf nooit gedaan bij mijn nijnen. Wel opletten dat je niet van de ene op de andere dag volledig andere voeding gaat geven. Ga je ook verse groente en fruit voeren?


     


    In principe kan je uit gaan van 25 gram per kg lichaamsgewicht maar de gemiddelde reus als hij volwassen is kan het met minder ook goed doen gezien hun rustig karakter.


  3. Hier komt de oppas als het nodig is ook 2x per dag. 's ochtends vroeg de ren open zetten zodat ze ook op het gras kunnen en groenvoeding geven die ik buiten koelkast maar koel bewaar dus wel op temp. is en wat wilgentakken. Aan het einde van de middag wat biks geven en de ren weer dicht doen. Eventueel water verversen of 's ochtends of 's middags en liefst elke dag maar anders om de dag even de ren aanvegen en ontlasting op scheppen. Omdat ik geen bodemmateriaal heb is dit erg snel gedaan.


     


    Gelukkig zelden nodig eigenlijk gaan we nooit tegelijk op vakantie of een paar dagen weg.


  4. ik kan niet zonder biks omdat ze wel gras eten, wilgentakken en veel groen en fruit voeding maar vrees niet genoeg gevarieerd. Echter met 4 vlaam achtigen van rond de 5.5 á 6 kg geef ik 150 gram biks per dag dus dat is niet veel.


     


    Ik ken iemand met 3 vlaam achtigen los in een grote tuin en die nijnen eten geen biks meer. Ze laten het zelf gewoon staan maar alle planten die eetbaar zijn (en dat zijn er stiekum erg veel) gaan wel op....


  5. Ik voer ook al jaren kasper naar volle tevredenheid. Nu echter 1 konijn wat (in mijn ogen) mega dik is nooit verwacht dat het mogelijk hier vanaf kan komen maar hier zal ik zo een apart topic over openen. Qua voeding echter doen mijn konijnen het er goed op verder. Alleen is biks hier een zeer klein deel van de totale voeding die ze dagelijks krijgen (nu met 4 vlaam achtige konijnen krijgen ze 200 gram in totaal aan biks per dag naast veel groenvoer en fruit en hooi)


  6. als je zo op de prijs moet letten waarom dan niet gewoon een zak kasper faunafood kopen? Hier ben ik 12,50 euro kwijt voor 25 kg niet gemengde brok (gemengd is iets duurder) dan weet je wel dat je op zich goed voer voert ;) en geen kleurstoffen

  7. Hier gaat 1.5 liter per dag erdoor heen aan water minimaal. Dan heb ik wel 4 vlaamse reuzen (waarvan 2 tussen half jaar/jaar leeftijd). Hooi krijgen ze onbeperkt en biks krijgen ze nog iets minder dan een halve kg per dag en dat krijgen ze aan het einde van de middag. 's ochtends krijgen ze altijd een behoorlijke tupperware schaal vol met een kop erop met groenvoer en fruit en 1 gedroogde boterham (voor zijn 4en dus)

  8. mengen moet geen problemen geven want je mengt compleet x compleet dus je houd complete brok over misschien andere kwaliteit maar grotendeels zit er wel hetzelfde in. Zeker als je ook vers groenvoer geeft.

    Hier voer ik veel vers groenvoer en daarnaast krijgen ze bij mij kasper faunafood. Ze krijgen al zoveel goeds binnen door het groenvoer en fruit (wat ik weer heel goedkoop bij de groente boer koop en vaak ook krijg omdat het niet meer verkoopbaar is maar waar wij echter zelf ook nog gerust van durven te eten!) dat ik gerust goedkope biks durf te voeren. Doe ik ook al jaren zonder problemen.

    Enne het is niets om je voor te schamen hoor. Als het hier wat minder is eten mijn honden ook alleen smuldier (goedkoopste vers vlees) of lotgering (nog iets goedkoper). Heb ik het wat beter dan krijgen ze betere merken. Roeien met de riemen die je hebt idd voor jezelf en je dieren.

  9. hij heeft ook niet in de oren gekeken met een speciale kijker o.i.d.. 2 van de 4 hadden vrijwel 0,0 troep in de oren maar wat er in zat zag hij al gelijk dat het oormijt was. De andere 2 hadden veel vuilere oren en bij 1 heeft hij behoorlijk veel klodders eruit gehaald. Verder geen onderzoek gedaan en geen oorkijker aan te pas gekomen. Kapot trommelvlies verwacht ik zeker bij de 2 nijnen waar het heel erg bij mee viel niet. Die andere 2 zou ik nooit 100% zeker durven zeggen.

    ik ga nog een paar dagen door met oorcleaner en bij twijfel of dat voldoende is ga ik anders volg. week nog maar eens langs bij de DA met de 2 die het het ergste hebben.

    ontzettend bedankt voor de antwoorden en het mee denken!

  10. vorige maand nog 2 laten enten en 0,0 gezondheidsproblemen. Mag ook wel vind ik.....

    Maandag aai project gehad en ben daar lekker met de nijnen bezig en zie opeens korstjes. Dus ik ga verder kijken en jawel prut oren. De ene meer dan de ander maar allemaal die ik bij had (3) hadden het. Thuis de andere bekeken en dat was gewoon niet om aan te zien zo vies Frown

    Dus maar de DA gebeld en ik kon zelf pas vanmiddag komen. Maandag wel gelijk stronghold pipet in de nek gegeven en vanaf maandag elke dag alvast maar een oor cleaner (geen anti biotica stoffen in die cleaner) erin. Een onschuldige cleaner want wil ze niet onnodig doof maken natuurlijk maar wel de boel al een beetje weken.

    Vanmiddag dus met mijn 4 reuzen naar de DA geweest en jawel oormijt alarm..... 2 bijna niets en 1 redelijk was en 1 heeft hij de oren van leeg gepeuterd (bah!).

    Ze hebben nu een injectie ivomec gehad en verder blijf ik de oorcleaner dagelijks in de oren doen. Ik doe er verder niet te veel aan omdat er al behoorlijke verbetering was vergeleken met maandag en hoe minder ik er aan doe hoe beter voor hun denk ik dan maar. Over 10 dagen moet ik ze weer een injectie geven en dan zou het over moeten zijn.

    Nu heb ik echter zelf niet zo heel veel met die onschuldige oor cleaners. Heel handig dat ze er zijn voor in noodgevallen maar liever geef ik surolan.

    Nu zegt mijn DA dat ik absoluut geen surolan mag gebruiken maar internet zegt van wel. Kan ik wel surolan geven bij de nijnen die het in veel mindere mate hebben en waar de oren bijna niet van vies zijn en al helemaal niet open liggen?

    Hopelijk zijn ze er snel vanaf ik vind het vreselijk dat ze wat mankeren en baal er van dat ik het niet eerder gezien heb al hoewel het er gelukkig op lijkt dat het geen lang spelend probleem is.

  11. ik zou de biks dan in 2 porties geven om 4 uur en als je naar bed gaat en dan 's ochtends groenvoer. Hier krijgt de meute 's ochtends groenvoer en daar zitten ze met zijn allen echt al op te wachten maar ze breken de ren niet af (en wonen buiten). Eind van de middag is het voor de biks ook zo. Zou ik biks en groenvoer ruilen dan geeft dat voor hun niets als ze maar krijgen. Hooi kunnen ze altijd eten en dat is voor hun een tussendoortje. Biks en groenvoer krijgen is toch wel het hoogte punt (naast wilgentakken want zowel biks als groenvoer moeten wijken voor wilgentakken)

  12. wat je ook goed kan doen is baytril spuiten in combinatie met ??? (Dacht depo nog wattes)

    hier een tijd duplo (nog wattes) gespoten bij een nijn met EC en hij heeft het daar wel lang goed op gedaan en altijd een paar dagen tolfedine (pijnstilling EN ontstekingsremmer) gespoten.

    Ik zou Draxxin idd eens proberen. NIet geschoten is altijd mis en omdat het al zo lang speelt zou ik proberen het grondig en lang te behandelen. Dit met de hoop dat het niet chronisch gaat worden (of zelfs al is) Liever 3 middelen tegelijk proberen als dat enigsinds kan dan uiteindelijk met een levenslange kwaal rond laten lopen.

  13. ik ga sowieso enten hoor maar tja zoals altijd hoop en verwacht je geen myx uitbraak als niet alles nog ge ent is. Hier gelukkig al lange tijd niet echt een serieuze uitbraak gehad maar daar lijkt het inmiddels wel op. Al vele zieke en dode nijnen gevonden :( :( :( :(

  14. Wat wordt er aangeraden? Hier had ik maar 2 volwassen nijnen meer over en omdat mijn aanpassingen van de ren heel goed bevallen zijn is er uitbreiding gekomen van de zomer. Alleen schandalig van me nog niet echt updates gegeven zal ik binnenkort eens doen.

    In elk geval mijn oudere nijnen zijn al meerdere keren geent. Hebben altijd allebei de entingen gehad en krijgen nu de nieuwe enting.

    Gijs is van mei dit jaar en heb ik begin van de zomer zijn eerste enting laten geven verder niets.

    Mijn laatste aanwinsten zijn Geniaal en Grietjes. Hun zijn van half juni. Geniaal is bijna een maand geleden voor het eerst ge ent. Grietje is nog niet ge ent. Heb een hoop heen en weer gepraat gehad thuis of ze wel allebei mochten blijven of niet. Nu gaat ze zeer waarschijnlijk toch gewoon gezellig blijven :bounce: dus laat ik ze vrijdag gelijk enten.

    Echter zo'n 15 km verderop in de regio zijn er zeer veel gevallen van myxomatose de laatste week. Hoe snel werkt een enting en is het raadzaam die van gijs en geniaal te herhalen omdat het hun eerste entingen zijn?

  15. dat oplettendheid en stil zitten hoeft niet te zeggen dat het een halfwildje is hoor. Mijn Moppie (groot lotharinger) is zeker geen half of kwart wilde maar als ze schrikt gaat ze ook niet op de vlucht dan gooit ze zich plat tegen de grond met haar oren naast haar. Ook tamme konijnen doen dat dus gerust. Hier zijn ze in hun eigen ren allemaal heel vrij en open qua gedrag. Op het gras (geen dak boven het hoofd dan) zijn ze nu na maanden nog steeds zeer schrikachtig en allert. Ze komen overigens alleen overdag op het gras als wij er ook zijn.

  16. een idee dus misschien voor mensen die nog een leuk onderwerp zoeken aan de universiteit.... Mijn honden doen bijv. mee met 2 jaar elke maand 1x poep opsturen naar de universiteit en dat wordt dan onderzocht op allerlei wormen e.d. Tussendoor dan uiteraard niet ontwormen als er geen reden voor is.

    Wie weet als dit bij konijnen gedaan wordt dat daar ook wel erg bruikbare resultaten uit komen!

  17. Heeft preventief ontwormen zin bij konijnen? Lees weer veel over EC en heb al ZAT ellende gehad de laatste 1-2 jaren waaronder ook 2 EC gevallen (eerste en laatste vlaam aan verloren). Als je preventief ontwormd kan je dan dingen voorkomen? MOet je dan ook 30 dagen panacur geven? Of is er een ander middel dat je kan geven? (zoals je honden en katten bijv. stronghold kan geven tegen wormen/vlooien/teken)

  18. Bedankt hier voor! Biks eet hij echter bijna niet. Ze krijgen 100 á 150 gram biks per dag samen en samen wegen ze zo'n 12 kg inmiddels.

    Maar hij plast zichzelf ook niet onder gelukkig. Vanonder ziet het er allemaal super mooi uit het is echt daar waar zijn staart op zijn rug komt zeg maar. Echt op zijn rug dus en daar kan hij niet plassen. Hij is ook niet vies ofzo alleen hij wast zich daar nooit waardoor de vacht ook niet van goede kwaliteit is daar. Ik zal proberen maandag foto's te maken

    Heb natuurlijk vorig jaar een jonge vlaam(jitske) met EC in moeten laten slapen en die had idd altijd vieze en vuile poten van haar urine. Dat heeft hij gelukkig totaal niet.

  19. Omdat ik een pracht nestje vlamen tegen gekomen ben heb ik besloten mijn nijnen vandaag eens extra bij de DA te laten controleren.

    Helaas is mij nu wel duidelijk dat ik er geen bij moet zetten :grrrrrr: maar het is niet anders.

    Moppie gaat super goed, niets op aan te merken, prachtig echt werkelijk waar een prachtig konijn. Vandaag in geent en helemaal oke verklaard :love::love::love::love: Super heeft ze zich gedragen want had gevraagd om een zeer uitgebreide controle en dan doet mijn DA dat ook natuurlijk

    Lobbus verzorgd zijn achterhand niet meer zo goed. Dat is bekend en geen probleem wat mij betreft. Het betekend wel dat ik regelmatig zijn haren kort moet knippen want borstelen geeft wonden (welke borstel ik ook pak en heb vele borstels, mocht iemand toch nog een tip hebben, graag!!!) en niets doen geeft daar klitjes en nattigheid.

    Hij is niet te dik maar leeftijd onbekend en waarschijnlijk al wat ouder. Kan ik hem anders nog iets extra's geven om beter door de verharingen heen te komen? HEt is nu ook wel een rottige winter voor hun die vachten komen gewoon niet tot rust.

    Beiden hebben eelt op de achterpoten (verdikkingen dus) met dat eelt ben ik wel blij want dat geeft extra bescherming. Aldus mijn DA moet ik hier niet direct door in paniek schieten (wat ik eigenlijk al weer deed :$ ) want dit is vrij normaal bij deze grote nijnen.

    Alleen op 1 plekje heeft Lobbus veel minder beharing dan hoort. Wij (DA en ik) zijn bang als ik zou gaan koppelen dat hij veel meer gaat lopen/rennen (logisch tijdens/net na een koppeling) en dat hij dus zijn poten gaat beschadigen.

    Nu dus maar hopen dat Lobbus nog een hele lange tijd bij mij mag zijn met wat extra zorg en verzorging. In elk geval ben ik SUPER blij dat ik voordat ik er vlamen bij zou zetten naar de DA gegaan ben voor controle. Ik zou me namelijk vreselijk rot voelen als het weer fout gaat.

    Ze krijgen veel groenvoer en fruit. Ook veel verschillende soorten, maar heeft iemand misschien nog een extra toevoeging? Zou biodyl spuiten een extra steuntje kunnen geven?

  20. Dank jullie wel, allemaal. Oh, Jikke, nee toch, niet ook jouw Jitske! Nou, ik denk dat ook: waarom kunnen ze niet gewoon lekker gezond blijven of iets waarvan ze weer gewoon lekker beter worden? Vlekje is al het derde konijn wat ik na een intensieve ziekteperiode moet laten gaan. Ik baal er ook gewoon zo van. We waren met Vlekje "pas" sinds vorige week maandag aan het behandelen, maar het ging gewoon niet meer, hij was gewoon te zwak geworden. En het hakt er flink in, ik was vergeten hoeveel verdriet me dat doet...

    Niet normaal he ik kan het ook gewoon niet beseffen. Gisteren een vreselijke dag gehad op mijn werk na het inslapen van Jitske en heb er dus helemaal niet bij stil kunnen staan. Vanochtend gewoon onderweg naar haar hok voor schoonmaken, medicatie, voeding e.d. :( :( :( :( :(

    Hier nu ook al het 4de konijn in een kleine 2 jaar tijd dat overlijd na behandeling. De komende maanden (hele winter) komt er hier geen konijn bij tenzij er 1 op straat gevonden wordt. En als de DA ze dan na controle gezond vind dan pas durf ik over andere konijnen na te denken. Zo rot dit allemaal!!!!

  21. Heel veel sterkte. Hier helaas vanochtend precies hetzelfde gedaan. Gisteren diverse aanvallen gehad. Gisterenavond wat rustiger maar vannacht weer. Neus en ogen waren erg vies, ze lag in haar eigen ontlasting met de poten in de lucht dus op haar rug gedraagd. Voorlopig hier nu echt geen konijnen meer erbij. Wat een ellende en wat een verdriet. Waarom toch allemaal??????????

    Elke keer gebeurd er weer wat mee en elke keer ga ik beginnen met behandeling en steeds weer moet ik het gewoon verliezen. Bongo was een half jaar en toen ging het niet meer, Jitske was 22 dagen behandelen en ze bleef ook achteruit gaan, waarom worden ze nu niet eens gewoon weer beter!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .