Ga naar inhoud

Rune

Members
  • Items

    93
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rune

  1. Ik raad aan om je konijnen één keer per dag een theelepeltje lijnzaadolie over hun voer te geven. Dan komen ze een stuk makkelijker door hun verharing heen. Dit wel rustig opbouwen, anders is er een kans dat ze diarree krijgen aangezien lijnzaad(olie) een laxerend effect heeft.

    Kan het geen kwaad voor het andere konijn wat bij d'r woont? dat is een jong konijn die prachtig in de haren zit. Ze zijn wel veel gewend qua voeding enz. en het zijn grote konijnen. Die lijnzaad, moet dat lijnzaad voor mensen zijn of is die van het paard net zo goed?

    Nogmaals bedankt voor de bruikbare tips allemaal!

  2. Bedankt voor de nuttige reacties!

    @ Nicky, veel van je opsomming krijgen ze al standaard eigenlijk. En ze zitten hier ook buiten, en het weer is idd niet erg stabiel dus het zou daardoor kunnen komen, maar vind het toch vreemd dat van de 3 konijnen het er maar 1 heeft, en ook zo erg. Nu heeft ze wel een operatie gehad zo'n anderhalve maand geleden, misschien komt het ook daardoor?

    Over de lijnzaad en de vlokken trouwens, mag dat zo gegeven worden of moet dat in (warm) water gegeven worden? en weet je misschien ook waar je de niet allerdaagse dingen kan halen zoals erwtenvlokken, gerstvlokken, maisvlokken, he4000, kaasjeskruid, walnootblad enz.? ik koop mijn groente voor de konijnen meestal bij de turkse winkel, zou die deze producten ook verkopen of is dat meer iets voor een natuurwinkel?

  3. Eén van m'n 3 konijnen is in de rui, en behoorlijk ook. Nu vraag ik me af hoelang een rui-periode duurt? de ene zegt een paar dagen, dan hoor ik weer een paar weken.

    En heeft dan iemand ook nog een goede tip om het konijn een oppeppertje te geven tijdens deze periode? ik heb het idee dat ze er maar moeilijk doorheen komt. Ananas schijnt te helpen maar sommige zeggen weer dat dat te zoet is? wat voor een stukje zou dan goed zijn en per hoeveel tijd? Het gaat in dit geval om een konijn van 7 kg.

    Ik hoor het graag :)

  4. Je ziet steeds meer die gebakken snacks van het merk Quiko liggen, en vrijwel elk konijn is er gek op. Als je de ingrediënten leest lijkt het er ook op dat er geen troep in zit. Nu kan ik me een artikel herinneren dat gaat over de snoepstaven van (bijvoorbeeld) Vitakraft. Deze zijn ook gebakken en naar het schijnt komen daar bepaalde stoffen bij die eigenlijk niet zo gezond zijn voor de dieren. Nu vraag ik me af of iemand van jullie weet hoe dat dan zit met de Quiko snacks. Ik ben benieuwd.

    Even voor de duidelijkheid, deze bedoel ik o.a. (maar ze hebben echt onwijs veel verschillende)

    quiko-crunchy-salad-veggie.jpg

  5. Het is natuurlijk tijdelijk, die chip werkt maar een periode, maar er is weinig over bekend dus ik denk dat ze maar gewoon onder het mes gaat ;)

    Een van de rammen gaat verhuizen als hij 9 á 10 weken is, en de andere blijft, degene die blijft laat ik wel castreren maar ik ben van mening dat het eigenlijk op 6 maanden vroeg genoeg is, liefst nog iets langer wachten aangezien Vlaamse reuzen wat langer doorgroeien. Als de ram moeders gaat hinderen is er ook mogelijkheid om ze te scheiden maar wil het zolang het kan op one happy family houden ;)

  6. Hallo allemaal,

    Mijn voedster heeft twee rammetjes op de wereld gezet, en om inteelt te voorkomen wil ik de voedster laten helpen omdat ik de rammetjes niet zo jong wil laten helpen, en de voedster al volwassen is. Nu heb ik gehoord dat er ook een chip met hormonen bestaat waardoor de voedster (tijdelijk) onvruchtbaar is. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Het werd mij aangeraden bij mijn andere voedster omdat zij een klein en al ouder konijn was, is een chip niet zo risicovol als een operatie.

    Ik hoor het graag :)

  7. Biks eten ze uiteraard niet in de natuur, gras wel, maar een wild konijn eet meer dan enkel grassen, de vrije natuur heeft zoveel diversiteit dat je dat nooit in je tuin zou kunnen aanbieden, en dus is gras alleen lang niet voldoende, zelfs niet in combinatie met groente. Ik zie biks meer als een ''ondersteunde'' maaltijd.

  8. Mijn konijnen staan in ze zomer 24/7 op het gras en ze krijgen evengoed groente (en soms fruit) erbij, ik tref een enkele keer plakpoepjes, en dat is dan vrijwel altijd als het geregend heeft, blijkbaar teveel vocht naar binnen gewerkt met nat gras eten, dan krijgen ze een dag geen groente, 't is dan ook binnen een dag weer goed, dus wat dat betreft zou ik het in de gaten houden :)

  9. Inderdaad, takken van fruitbomen lusten ze ook erg graag over 't algemeen, hazelnotenboom kan ook nog. Ik zou wel als je zo'n tak hebt 't een dag in de vriezer leggen, afspoelen is vaak niet voldoende om van eventuele parasieten af te komen. Je kan wilgentakjes trouwens ook wel eens in dierenwinkels vinden, vaak in de koeling om ze goed te houden.

  10. Mijn konijnen zitten vanaf het voorjaar tot in het najaar 24/7 op het gras, daar zit uiteraard ook onkruid tussen, maar ze zijn selectief. Ze zijn gek op paardenbloemen en de bladeren ervan, maar ze laten ook sommige stekjes staan, en zoals die rondje blaadjes (weet niet wat het is) die raken ze nooit aan, wat mij betreft kan 't geen kwaad.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .