Ga naar inhoud

nicoline

Members
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nicoline

  1. Ja dankjewel, ben echt blij met het advies wat ik altijd krijg via bunnybunch! Je advies is inderdaad gelijk aan wat de dierenarts zei. Zonder bunnybunch had ik waarschijnlijk gedacht dat de binnenkooien die verkocht werden in de winkels groot genoeg waren terwijl deze eigenlijk veel te klein zijn en er zijn nog zoveel dingen die ik door bunnybunch nu anders doe!

  2. Ben al langs geweest bij mijn eigen dierenarts! Heb toch liever het zekere voor het onzekere, maar ze vond het er niet slecht uitzien en zalven zou niet nodig zijn omdat uk het er waarschijnlijk toch weer aflikt en om een rompertje of kap te gebruiken vond ze niet nodig, de ernst was er niet en het zou het konijn alleen maar stress opleveren. Misschien was ik wat te overbezorgd om de kleine viervoeter!

  3. Hoi hoi, twee dagen geleden is Ukje op bezoek geweest bij de dierenarts. Nou had ik al heel veel informatie opgezocht en ook via de bunnybunch konijnkundige dierenartsen lijst mijn dierenarts gekozen. Maar nou is er mij toch een paar vragen waarop ik het antwoord nog even niet kan vinden.

    Hoe zou de wond er ongeveer uit moeten zien? En hoelang zal de genezing ongeveer duren?

    Ukje eet en drinkt wel ietsje minder dan normaal maar hij is wel heel actief. Wel merk ik dat hij veel likt aan het gebied rond de wond. Verder merk ik ook dat hij veel van zijn keutels op eet, zou hier een reden voor zijn?

    Uk heeft nu vooral lakens in zijn kooi en ik probeer het zo schoon mogelijk te houden. Een koude ondergrond vermijd ik ook en de snugglesafe verwissel ik regelmatig. Heeft misschien iemand nog tips? Ik zal een foto van de wond erbij plaatsen. Zelf vond ik het een beetje rood wat kan duiden op irritatie of een ontsteking. Dus zelf dacht ik misschien al aan het insmeren met vaseline of het bellen van de dierenarts voor pijnstilling. Alhoewel het niet oogt dat Uk pijn heeft vanwege zijn extreem actieve houding.

    Foto550-ZNBMWMB6.jpg

  4. Machteloosss:(

    Ik ben vorige week met Uk naar de dierenarts geweest hieruit is gebleken dat het geen abses was, ook heeft zij nog even gekeken naar zijn buik die nog steeds een beetje vreemd aanvoelde. Verder heeft ze ook gekeken naar zijn lopen omdat Ukje zijn achterpoten nauwelijks gebruikt. De dierenarts heeft me een antibiotica meegegeven en een dieet voor snoed meegegeven ook heeft ze me gezegd dat ik het beter nog een week kon afwachten en kijken hoe de bult zich ontwikkelde of dat deze weg zou trekken.

    Nou leek het beter te gaan met Ukje alleen nu sinds eergisteren eet hij helemaal niet meer ook drinkt hij niet meer dus ben ik hem gaan dwangvoerenop advies van de dierenarts. In de hoop dat zijn toestand zou veranderen. Alleen heb ik nu echt het idee dat Ukje lijd, hij eet en drinkt niks meer, hij zit heel stil en verzet geen stap meer, hij reageert nergens op en hij oogt heel dun en levenloos. Ook zit hij alleen maar in dezelfde houding in zijn kooi en kijkt hij naar boven... ik weet me gewoon echt geen raad meer..

    Ook ziet het er niet goed uit Ukje is nu zodanig verzwakt dat de bult operatief verwijderen een heel grote risico is.... :(

  5. Kwam thuis van het werk en ging even bij mijn kleine Uk kijken om hem een lekkere dikke knuffel te geven. Tilde hem op en voelde ineens een harde bult op zijn linkerschouder! Dacht eerst dat zal vast zijn bot zijn ofzo.. dus ukje op schoot gezet en tot mijn grote schrik had die een hele harde bult die niet weg te drukken was! :frown:

    Nu ben ik bang voor het ergste! Wat als het een gezwel is? ...

    Ukje is nog niet zo heel oud hij is nu 20 weken dus ongeveer 5 maandjes en heb hem al 8 weken. In het begin merkte ik al dat Ukje best een kwetsbaar konijntje is hij is vrij magertjes en klein... Ook heb ik hem toen een wormenkuur gegeven alleen daarna kwam eruit dat hij coccidiose had want hij had toen een opgezette harde buik en vreemd slijm bij zijn ontlasting. Nou daarvoor behandeld en leek dus allemaal goed te gaan hij werd ook wat levendiger want het is over het algemeen een vrij rustig konijntje.. Daarna heeft hij zijn entingen nog gehad en tja nu helaas..... De bult!

    Maar ben nu gewoon heel bang dat Ukje misschien wel een echt ziek konijntje is want sinds ik hem heb heeft hij soms dagen dat ik hem niet heel levendig vind en ben nu zo bang dat het misschien kwam omdat die dus ziek is!

    Want tegenover Snoed is het een heel rustig konijntje...

    Zit er nu heel erg mee en er spookt van alles door mijn hoofd....

    Weet niet wat ik moet verwachten en wat ik moet doen als het inderdaad een gezwel is? :erf:

  6. nou heb vanmiddag voor snoed Toltrazuril op kunnen halen en met Ukje was ik afgelopen vrijdag al begonnen dus de kuur zou ik af moeten maken, ik merk wel dat het steeds moeilijker word om hem het medicijn te geven hij stribbelt heel erg tegen. Wel eet Ukje nog steeds goed dus daar hoef ik me niet zo'n zorgen over te maken gelukkig! Ik heb zelf ook het idee dat zijn buikje niet meer zo hard is.. zijn poepjes worden ook steeds beter en ik ben nu over gestapt op sience selective voer want bij de intratuin zei die mevrouw dt dat niet nodg was en had ze me overgehaald om intratuin korrels te halen maar lees nu overal dat sience selective beter is en omdat Ukje ook wat last heeft nu van zijn darmpjes leek me dit beter :D

    Dankjewel voor al jullie reacties!

    Ik hoop dat Ukje gauw weer beter is en weer lekker kan rondhuppen! :love:

  7. ja een heel vreemd dik buikje en wel wat harder ja.. hoe bedoel je verwart?

    de DA zelf zei dat het geen wormen waren want had het van tevoren al gevraagd maar ze zei dat het dat niet was en ik had toen ik Ukje net gehaald had ook een ontwormingskuur gekreven van de DA dus ze zei dat de kans op wormen zowiezo heel klein was.

    Het enigste wat ik weet is dat ze ze indd. onder de microscoop heeft gelegd en in de middag kon ik teruggaan voor de uitslag... ?

    en ze zei coccidiose; een parasiet

    dus denk niet dat ik het verwar of ik begrijp niet helemaal hoe je het bedoelt?

  8. hallotjes! nou hier het verhaal;

    Ik ben gisterochtend met mijn konijn Ukje naar de dierenarts geweest omdat hij een heel opgezet en dik buikje had ook had hij hele verschillende poepjes; soms kleine of juist hele grote en vaak waren ze zacht en zat er slijm bij. Ik had dus wat poepjes van Ukje meegenomen die de DA heeft onderzocht en hieruit bleek dat Ukje coccidiose heeft.

    De DA heeft mij 'Sulfatrim Drops' voorgeschreven en dit moet ik 2x daags oraal toedienen en dan 10 dagen lang. Nu had ik gehoord dat het misschien niet zo'n effectief middel was?

    Ook heb ik s'middags nog teruggebeld naar de dierenarts omdat ik nog een konijn heb 'Snoed'. Ukje en Snoed zitten niet samen in een kooi omdat het mannetje en vrouwtje is en ze nog niet geholpen zijn vanwege de te jonge leeftijd; maar ze lopen wel vaker in dezelfde omgevind rond. Dus had ik gevraagd of ik Snoed ook moest behandelen maar, de DA zei dat preventief behandelen niet nodig was. Toch ben ik hierzelf nog een beetje onzeker over... Want ik wil niet dat Snoed dalijk ook ziek word? :erf:

    Misschien weten jullie er wat meer over?

  9. oh sorry er is een misverstand; de dierenarts heeft niet alleen het konijn nagekeken maar ook zijn ontlasting onder de microscoop bekeken.. had het er net niet bij vermeld sorry, maar daaruit werd juist gebleken dat hij dat had..

    oke is goed ik zal een forum openen dankjewel voor de tips :D

  10. mijne is nog een jong konijntje hij is 16 weken, en zijn poepjes zien er ook niet heel goed uit, er zit zo af en toe wat slijm bij en soms zijn ze heel klein en hij heeft ook vaker echt hele zachte ontlasting maar de slijm vond ik zelf het vreemdst..

    en zijn buik want die voelt heel opgezet en hard aan, verder eet hij wel heel goed, drinkt wat minder in verhouding maar de DA zei dat het genoeg was.. hebben die van jou dat miss ook?

  11. hoi ik ben gisterochtend met mijn konijn Ukje naar de dierenarts geweest omdat hij een heel opgezet en dik buikje had, hieruit bleek ook dat Ukje ook coccidiose heeft. Ze hadden zijn ontlasting onderocht en daaruit bleek dus dat hij het had. Nou s'middags kon ik zijn medicijnen ophalen en ik heb dus wel 'Sulfatrim Drops' gekregen en nu zie ik dus net dat Bianca zegt dat je 'Toltrazuril' moet hebben? Ook heb ik s\middags terug gebeld om te vragen of het besmettelijk was en of het verstandig was om Snoed ook te behandelen... maar de DA zei dat preventief behandelen niet nodig was? toch voel ik me hierdoor onzeker want straks is Snoed ook besmet. Ze zitten dan niet samen in een kooi maar lopen wel op dezelfde omgeving rond vaak...

    @Bianca, wat is het verschil tussen Sulfatrim en Toltrazuril?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .