Ga naar inhoud

floris en stijn

Members
  • Items

    1.904
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door floris en stijn

  1. Sterilisatie ben ik geen voorstander meer van. Kans is klein dat ze hierdoor minder gaan plassen. Bewijzen zijn er onvoldoende over de terugdringing van baarmoederhalskanker. Daar komt bij dat je in een gezond dier laat snijden. Bij een voedster toch een grotere ingreep en een buik inscicie.

    ik laat ze tegenwoordig niet meer steriliseren, of het gedrag of iets maakt dat het onvermijdelijk is, maar niet vanwege de kanker.

    Tegendeel moet nog bewezen worden.

    Minder plassen door sterilisatie heb ik nog nooit van gehoord. Of is er veel witte plas?

  2. ik heb hetzelfde hier gehad, veel plassen en dacht aan urinebrand, blaasproblemen, blaasgruis, maar uiteindelijk was het een ontsteking in haar stuitje, waardoor haar achterste iets hing en daardoor vaak verschonen en een vetbed noodzakelijk waren.

    Maar een prednison kuur en veel rode paprika waren voldoende om het hele probleem op te lossen.

    Succes!

  3. Hopen dat het snel beter gaat. ik geef altijd direct wat ciseral en masseer het buikje. Soms voel en hoor je zelfs dat het beter gaat. Je voelt en hoort het dan echt wegborrelen.

    Bij Aanhoudende buikpijn geef ik pas caprofen.

    Hooithee wil ook nog wel eens helpen. Hooi een uur laten koken in een grote pan met water. Daarna door de zeef en het water laten afkoelen en dit in een bakje of fles doen. Fokkers kiezen er zelfs voor om een halve ui en een paar zwarte peperkorrels toe te voegen, met het koken. Max vijf korrels.

    Geen groente geven.....maar dat weet je vast al :)

    Succes, komt vast goed, je herkent het gedrag van je konijn erg goed en snel!!

  4. ja nicole dat weet ik, maar ik vind het een te zware operatie omdat er bij een voedtser een buikincisie wordt gemaakt. Op een gegevene moment heb ik alles overwogen wat ik zou doen met voesters en laten steriliseren doe ik enkel in het uiterste geval. Voorheen liet ik het wel doen, zo zijn 2 voedsters wel gesteriliseerd, maar ik ben hier vanaf gaan zien, vanwege de zwaarte van de operatie en het snijden in een gezond dier.

    de meningen rondom baarmoederhalskanker en wetenschappelijke bewijzen zijn nog zo gering, dat ik overgestapt ben, naar het niet steriliseren.

    Mocht het zo zijn dat het veel vaker bij Sterre voor gaat komen en een groter probleem voor haar en haar vriendje gaat vormen, dan ga ik het natuurlijk wel overwegen.

  5. dankjewel aniek. dan ga ik dat gewoon doen.

    Ik hoorde nog van een konijnenfokker dat ze juist het nest elke keer weghalen, want anders gaat het konijn eraan hechten. nu ben ik het zelf ook niet hier mee eens. Maar vroeg me af wat jullie hiervan denken.

    Ik had er een knuffeltje ingelegd omdat, ik dat ook gelezen had, maar dit herkende Sterre niet en heeft ze verwerkt in het nest haha.

    Hoe kan ik herkennen dat het nest vertrapt is?

    Verder lijkt ze heel rustig.

  6. Mijn sterre, ex fok voedster van 3 jaar, is voor het eerst sinds ik haar heb( sinds een jaar, schijnzwanger. Nestje maken en wat haar plukken.

    Het enige wat ik weet is dat je het nestje moet laten liggen. Ik heb er nu een knuffeltje ingelegd.

    Hebben jullie tips voor mij? Dit is zooo lang geleden dat ik een voedster had met schijnzwangerschap. Mijn andere twee voedster zijn geholpen.

    Alle tips zijn welkom?!!

  7. Jasmijn en rex, al een jaar samen.

    jasmijn een geholpen voedster, rasloos ( bruin met grijze vlekjes)

    Rex een rex ram, superlief.

    Jasmijn is al enige tijd behoorlijk sjaggo tijdens eeetmomenten, alleen wordt het met kleine stapjes erger. Beetje jagen achter rex aan, grommen, maar daarna weer over. Jasmijn houdt niet van mensen en reageert grommerig naar handen.

    Ze hebben een ren van 3 vierkante meter met zijn 2-en.

    Hebben jullie tips?

  8. Lobbes en Sterre, het liefste stel konijnen, al bijna een jaar samen.

    Lobbes een ram, duitse hangoor van 3,5 jaar en sterre een rex van bijna 3

    Lobbes is gecastreerd en Sterre een ex fokkonijn, niet geholpen.

    Maar Er lagen vanmiddag opeens allemaal plukken haar, sterre geschrokken, toch kunnen ze heel lief samen zitten nog. Zojuist wederom. En volgens mij wilde Lobbes op Sterre rijden.

    Wat zijn jullie gedachten hierover?

  9. Verder zou ik het zeer onverstandig vinden om een grote hoeveelheid van een nieuwe groente te geven.

    Als mensen iets eten wat ze niet gewend zijn is dat ook te merken aan de stoelgang. Konijntjes zijn heel gevoelig. Daarom met nieuwe groente en kruiden, altijd eerst rustig opbouwen. In eerste instantie een hoeveelheid met een postzegel geven en langzaam ietsje meer. Goed kijken naar de ontlasting en hoe ze erop reageren.

    De keutel moet lossig van structuur zijn en in je handen uit elkaar pulveren, voor een perfecte keutel. Veeel hooi geeft een dergelijke keutel, lichtbruin van kleur.

    Gemegd voer is niet heel aan te raden. De konijnen hebben dan vaak voorkeur voor een bepaalde ingredient. Daarom is een bixkorrel ( SS is een voorbeeld ) meer aan te raden. 10 gram per kg lichaamsgewicht ongeveer. En hierbij veel hooi en dagelijks groente.

    Maar inderdaad geen mais. Een konijn eet van nature geen mais. Hier zouden ze in de natuur niet bij kunnen overigens

  10. Ik maakte voorheen het toiletje altijd met schoonmaakazijn schoon, maar ik stond laatst bij de drogist en dacht eens te informeren naar dettol. Ze hadden een klein flesje pure Dettol maar dat kostte iets van 10 euro, of een fles keukenschoonmaakspul met dettol, ik heb nu dat laatste maar gepakt maar ik vind het heel erg stinken (het ruikt heel zoet, kauwgomballenachtig).

    Gebruik jij puur? Is dat dan niet duur? Volgens mij doe je 3x met zo'n flesje of zo.

    Het ruikt inderdaad typisch 'dettol'haha. op de dierenambulance gebruiken we het ook altijd voor bakken. Ik ruik dan zelf helemaal naar Dettol.

    Ik koop wel een fles van tien euro en met 1 scheutje in 1 emmer is dat voldoende. Ik maak veel schoon door een sopje van dettol te maken en met een doekje alles af te nemen. Maar de nachthokken sop en spuit en borstel ik helemaaal uit.

  11. Alle koolsoorten kunnen gas veroorzaken. Dus daar zou ik wel heel alert op zijn. 2 konijnen bij mij zijn gasgevoelig, dus das altijd opletten met sla, komkommer en koolsoorten. Bloemkool geef ik ze daarom ook helemaal niet.

    Als een konijn gas heeft en je doet er niets aan kan hij / zij met 24 uur weg zijn. Dus even goed opletten of je konijn nog goed eeet en drinkt, na het eten van de bloemkool.

  12. Gisteren op de dierenambulance een duif gehad die helemaal vol zat met maden. Echt een heel rot gezicht is dat!

    Ik ben zelf als de dood voor maden bij mijn konijnen, maar goed schoonmaken met dettol en elke dag toiletjes schoonmaken is hopelijk afdoende om dit te voorkomen, met het warme weer.

    Toch zaten er twee dagen geleden bij mij ook veel vliegen in huis en ze waren mak.....zo raar. Alle vliegen gedood en weggedaan. Hopelijk voldoende...

  13. Wel heel herkenbaar, behalve het vechten en bijten dan. Misschien ligt het er ook an dat degene die achter de ander aanrent eigenlijk net te weinig brokjes krijgt en daardoor meer honger heeft.

    1 koppel bij mij is ook zo. maar als ik kijk naar het viertal en de verhalen lees hier, is het ook wel enigzins normaal dat er wat gejaagd wordt als ze eten krijgen.

    ik zou het konijn wat de aanstichter is zeg maar, goed in de gaten houden, het gewicht bv.

  14. ik lees dit topic ook nu pas.... wordt soms zo droevig van "gezondheid" dat ik niet altijd kijk!

    Maar wat een spanning zeg, ben blij dat het zo goed gaat... nu nog ff doorzetten... wat een topper ben jij ook zeg.. complimenten!

    Inderdaad, ik heb dat ook wel met het gedeelte gezondheid. Wij hebben eens een brand op moerdijk gehad en de konijnen zijn direct de schuur in gegaan.

  15. Voor een volgende keer, bij diareee, helpt hooithee altijd. Dus thee zetten van hooi en laten trekken, af laten koelen en dit als water geven.

    Met warm weer hebben konijnen sneller last van liggen en plakpoep, het moet natuurlijk niet te veel zijn of veranderen in echte diaree.

    En volgende keer bij rook en as etc. konijnen snel binnenhalen of in een schuur zetten, tijdelijk

  16. ik betaalde laatst maar 8 pond aan verzendkosten, misschien hangt dat af van de aantal kg's die besteld worden?

    Ik heb 5 zakken gekocht en dan hoefde ik geen verzendkosten te betalen en het was ook nog eens een actie dat er 5 procent van je order afging. Al met al was het dus 82 pond voor 5 zakken, dus 104, 31 euro, gedeeld door 5 is 20,80 euro

    Dus ik ben 20 euro, 80 kwijt per zak van 10 kg. Jullie mogen bunnybin steunen maar het verschil is me te groot. Geen 1,50 verschil maar bijna 15 euro!

  17. Het is echt een slecht verhaarjaar, daardoor zie je het ook meer en hebben ze er meer last van. Het is van heel warm naar behoorlijk fris.

    Het is begonnen na de strenge winter en opeens een warme periode, daarna lang koud en nat en opeens heel warm......ze hebben heel veeel wintervacht die ze nog steeds aan het loslaten zijn vanwege de warme weken tussendoor.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .