Ga naar inhoud

EvelienDV

Members
  • Items

    108
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EvelienDV

  1. Februari is de maand van het gebit! Veel dierenartsen controleren deze maand gratis het gebit van je huisdier. Sommige dierenartsen doen dit alleen bij honden en katten, maar mijn dierenarts wou wel een uitzondering maken voor mijn nijnen.

    Vandaag dus gratis beide gebitjes grondig gecontroleerd. Snijtanden oke (kon ik zelf ook nog bekijken), geen haken op de kiezen, tandvlees en gehemelte gezond. Ben helemaal blij! Vooral na alle ellende met mijn vorige ram (olifantstanden). :bounce:

  2. Dat is schrikken!

    Helaas kan het ook minder goed aflopgen, zoals bij mijn ram. Hij is tijdens zijn castratie overleden, hartstilstand zei de DA. Ik vermoed door narcose. Ze had hem al weinig gegeven maar het is hem waarschijnlijk toch fataal geweest. Misschien een zwak hart, ik zal het nooit weten. Mijn DA zei dat het haar nog nooit gebeurd was. Reanimatie heeft helaas niet geholpen bij hem.

  3. Helaas gaat het mij a.s. vrijdag nog niet lukken, dat is nog te kort dag en daar komt bij dat mijn voedster dus zondag gaat daten bij de opvang! Maar ik wens je heel veel succes, houd ons op de hoogte in dit topic! Hoe oud is jouw voedster eigenlijk?

    (Mocht je toch nog even wachten dan vind ik het prima om samen te gaan en die benzinekosten komen wel goed!)

  4. Klopt Dollie. Ik zou ook zeker overleggen met de arts of mijn voedster een of meerdere nachtjes mag blijven. Tot ze iig goed wakker is en zelfstandig eet en wat aangesterkt is. Gelukkig is mijn voedster niet zo stressgevoelig en vindt ze de auto wel oke. Ik ga er nog even over nadenken! En hopelijk heeft ze als het zover is weer een leuke vriend die haar tijdens de reis kan steunen!

  5. Waar ik nog wel aan twijfel is de terugreis. Of het voor zo'n konijntje niet te zwaar is om nog zo'n stuk terug te reizen. Ze is natuurlijk wel onder narcose geweest, heeft een flinke ingreep meegemaakt en is erg kwetsbaar. Ik ga overigens met de auto, vind ik toch wat fijner dan met de trein. Als we rond dezelfde periode een afspraak maken mag je altijd meereizen hoor!

  6. Wat toevallig! Ik heb gister de hele nacht nog liggen piekeren over een dierenarts haha en toen kwam ik ook op het Wilhelminapark uit. Gezien ik niet nog een konijntje wil verliezen neem ik liever het zekere voor het onzekere en dus kies ik voor de (in mijn ogen) beste kliniek voor konijnen in Nederland. Ik vind het Wilhelminapark zulke goede uitleg geven (o.a. op website), veel goede ervaringen, hoog aangeschreven en erg konijnkundig. Ik ben echt uiterst voorzichtig dit keer en neem alleen genoegen met het beste. Mijn Pebbles gaat zondag daten bij de opvang, dus ik wil nog even wachten. Even aanzien hoe het allemaal gaat en als alles weer een beetje bij het normale is gaan kijken voor een afspraak.

    Mijn ram is geholpen bij Nanda Dierenarts, op de Middelweg hier in Zwolle. Een hele fijne vrouw, geef haar ook nergens de schuld van, het kan natuurlijk een keer gebeuren. Maar voor mijn gevoel laat ik mijn voedster er liever niet castreren.

  7. Ik lees even mee, mijn voedster wordt ook gecastreerd op zijn tijd en ben benieuwd naar de ervaringen met DA's in Zwolle.

    Nadat mijn ram tijdens zijn castratie (vrijdag) is overleden ben ik nogal huiverig. Wil je me op de hoogte houden in dit topic? En heb je al een keuze gemaakt qua dierenarts?

  8. Ik heb helaas vreselijk nieuws... :( mijn lieve Ikarus is vanmorgen overleden!

    Om half 9 bracht ik hem bij de DA, met zijn snugglesafe mee en allerlei lekkers. Ze zou de snijtanden verwijderen en hem daarna castreren. Om 9 uur ging mijn telefoon, toen het het nummer van de dierenarts was schrok ik me dood. En terecht. De dierenarts vertelde me dat ze niet wist hoe ze het moest zeggen, maar dat Ikarus net was overleden. Hij kreeg een hartstilstand. Ze hebben hem nog met man en macht gereanimeerd maar het mocht niet baten.

    Ik ben hem gelijk gaan halen en hij is inmiddels in begraven in de tuin. Ik weet niet meer hoe ik het heb... ben helemaal kapot :(

  9. Ik zou inderdaad je konijn in een handdoek wikkelen, alleen het hoofdje eruit en op die manier toedienen. Spuitje overigens niet recht van voren de mond in, maar van opzij (anders kunnen ze zich verslikken). Mocht het niet werken, probeer je konijntje dan eens als een baby (in handdoek) in je armen te leggen, op zijn rug dus. Niet te vaak doen (niet prettig voor konijn ivm instinct) maar in dit soort situaties vaak een oplossing.

    Houd goed in de gaten of je konijn eet en keutelt!

  10. Bedankt voor de tips en de stimulerende woorden! Ik laat alles in een keer doen, dan is hij er mooi vanaf en hoeft hij idd maar 1 keer onder narcose. Gelukkig voelt hij zich nu nog prima en eet en drinkt hij goed.

    Ik houd jullie op de hoogte, a.s. vrijdag (21 januari) zal het gebeuren. Dan plaats ik updates in dit topic!

  11. Vandaag viel mij op dat mijn ram erg lange tanden heeft. Gelukkig nog niet vergevorderd, maar ze groeien wel (krom) over elkaar heen. Het was me nooit eerder opgevallen omdat hij nog prima eet. Ik heb gelijk mijn dierenarts gebeld, die het gelukkig met me eens is dat ze niet geknipt gaan worden. Ze gaat kijken of slijpen een optie is, maar als het echt olifantstanden zijn (wat ik denk) worden ze verwijderd.

    Nu heb ik met mijn dierenarts overlegd over het feit dat hij nog niet gecastreerd is. Zij wou het tijdens dezelfde narcose doen als voor zijn gebit, dus alles in een keer (niet tegelijkertijd uiteraard). Is dit volgens jullie ook verstandig? Hij is er dan wel in een keer vanaf en hoeft binnenkort niet nog een keer onder narcose. Maar is het niet te heftig? Te veel in een keer?

    Verder zijn tips over voor- en nazorg altijd welkom! Voor de zekerheid heb ik dwangvoer (critical care) in huis, net als ciseral en carprofen. Ook de snuggle safe is in huis.

    En zijn hier nog meer tandloze konijntjes? Ik weet dat groente fijn gemaakt moet worden, net als hooi. Ik las dat de konijnen vaak geen moeite hebben met brok en dat SS fijn is om op te pakken met de lippen/tong. Dat scheelt, want dat voer ik altijd al. Hebben jullie verder nog tips?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .