Ga naar inhoud

Bobbie

Members
  • Items

    428
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bobbie

  1. Met pasteurella hoef je je konijnen helemaal niet uit elkaar te halen. Ze dragen de bacterie namelijk altijd bij zich, alleen bij slechte weerstand of stress kan hij opspelen.

    Je moet nu weer opnieuw koppelen, wat ook weer stress geeft.

    Ik heb hier ook een koppel waarvan één chronische pas. heeft, de ander heeft nergens last van. En die met de pas. kan ook snuffelen aan mijn andere nijnen.

    Edit: ik zie dat ze geen koppel zijn :erf:

  2. Er is helemaal geen bezwaar om je konijntje mee te nemen naar Spanje. Ik ken iemand die haar konijnen meenam tot diep in Frankrijk voor 3 maanden (met de auto). Als je er onderweg voor zorgt dat het ze aan niets ontbreekt, zal dat prima gaan.

    Met Spanje zelf is er niets mis voor een konijn, we hebben hier ook flink warme zomers.

  3. Ik had hier ook een topic over geopend, omdat ik met hetzelfde probleem zat. Mijn vlaam weegt 9 kilo, dus zou hij van de vloeibare 9x0,8= 7,2 ml moeten hebben. Dat is best een flinke hoeveelheid en ze vinden het heel vies.

    Van de petpaste hoeft hij maar 4 streepjes, en dat gaat er heel makkelijk probleemloos in. De FH waar hij mee samen zit is een echte drama-queen, dus die kan ik zeker geen vloeibaar geven. Voor haar doe ik 3 streepjes. En hoewel het even knokken is met haar vasthouden, is dit ook een fluitje van een cent.

  4. Het komt vaker voor bij die hele grote konijnen. Het kan net als bij mensen op en af gaan, dus een poos goed en dan ineens weer last. Met een pijnstiller kan je een konijn dan goed helpen.

    Ga er niet vanuit dat je konijn geen pijn heeft. Konijnen zijn prooidieren en kunnen het goed verbergen als ze pijn hebben.

    Bij mijn konijn was het door de hernia helaas einde verhaal.

    Ik had hem zwaar verwaarloosd ergens weggehaald, en hij is van jongs af aan veel te kort gekomen bij zijn vorige baas, met name goed eten.

    Hij had ook een hele slechte bespiering en was erg slap. Bij een hernia is het juist van belang dat de bespiering wel goed in orde is.

    Door de verlamming liet hij ook zijn urine lopen, en ondanks steeds schoonmaken kreeg hij ook nog eens urinebrand. Omdat ik in het halfjaar tijd dat hij bij mij was al de nodige gezondheidsproblemen met hem had gehad, vond ik dat dit genoeg was. en ook mijn DA zag er geen heil meer in. Dus na 2 weken vreselijk modderen heb ik hem in moeten laten slapen.

    Ik denk dat je hierin mijn konijn en Jikke niet kan vergelijken, want Jikke zal ongetwijfeld wel gezond zijn en goede spieren hebben.

  5. Ik heb nu gewoon op de fles van de panacur vloeibaar gekeken naar de dosering en de hoeveelheid fenbendazol die er dan in zit. had ik natuurlijk meteen moeten doen:$

    1 ml vloeibaar heeft 25 mg en je geeft 0,8 p kg en dat komt dus idd neer op 20 mg p kg

    Dus konijn van 6 kg moet 120 mg en dat is ca 2,5 streepje pasta.

    Hèhè!

    Bedankt voor het meedenken allemaal!

  6. Ze hebben de pinworm denk ik? Het is hetzelfde als in dit topic http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/43043-vraag-panacur.html op de foto's van BRC.

    Er is mij verteld dat stronghold niet voldoende werkt tegen wormen.

    Ik zie tegen een panacurkuur op omdat het met name bij mijn FH een enorm probleem is om die wat te geven, ze gaat dan helemaal over der bout. En als je nou zegt het is maar een beetje wat ze hebben moeten, dan is het nog te doen, maar het is een behoorlijke hoeveelheid die je er in moet zien te krijgen.

    Daarom dacht ik zelf aan een ivomec injectie.

    Heeft nooit iemand hier dat eerder gedaan?

    Ook is mij nog steeds niet duidelijk wat met panacur de juiste dosering is. De één zegt dit, de ander weer dat. In het topic waar ik de link van heb geplaatst staat een link naar een engelstalige site, waar ze het over 9 dagen hebben.

  7. Ik heb een vlaam en franse hangoor die een wormbesmetting hebben.

    Ik heb panacur vloeibaar in huis, maar daarvan moeten ze dan (door hun gewicht) een enorme dosering hebben, wat dus niet werkt omdat het voor de konijnen nogal vies is. Dit geeft een enorme worstelpartij met héél véél stress.

    Nu dacht ik om dat op te lossen, panacur pasta te geven, daar hoef je minder van te geven dan van de vloeibaar.

    Gisteren 4 spuiten gehaald á 12,- per stuk.

    Ik dacht dat de dosering dan 1 streepje pg lg 3 dagen en na 10 dagen herhalen.

    Nu lees ik hier weer andere doseringen, en dan 10 dagen achter elkaar. Dit wordt dus een ramp met die 2. En dan vooral die FH, want dat is een enorme zenuwpees.

    Daarbij loopt het op die manier ook flink in de papieren.

    Een andere optie zou een ivomecinjectie zijn, die maar éénmalig is. Wie heeft hier ervaring mee?

  8. Sivotine is troep en het doet helemaal niets!

    Er zit maar een heel klein bestanddeel AB in, en dat kan er juist voor zorgen dat de bacterie resistent voor die AB wordt omdat het er lekker aan went. Je geeft dus te weinig AB om te laten werken, maar de bacterie kan zich wel makkelijk verdedigen tegen die AB. Omgekeerde wereld, want als je dan iets wilt geven wat daadwerkelijk helpt, moet je meteen aan een hele zware kuur.

    Zachte heelmeesters, daar valt sivotine onder.

    Voor snot heb je enrofloxoral of duplociline nodig, in de juiste dosering!

  9. Die lijst is er af gehaald, maar ik m destijds gekopiëerd.

    Het kan zijn dat de analyses misschien veranderd zijn.

    Voor de duidelijkheid, deze tekst stond er dus een paar jaar geleden op, en is inmiddels ook gewijzigd.

    ------------------------------------------------------------------------

    Vaak wordt gevraagd wat nou goed hardvoer is voor konijnen. Ik heb hieronder wat analyses op een rijtje gezet, van verschillende merken. Waar op gelet moet worden, is dat het eiwitgehalte niet te hoog is. Teveel eiwitten is schadelijk als je geen fok- of vleeskonijnen hebt. Voor gewone huis/tuinkonijnen zou voer niet meer dan 12-14% eiwitten mogen bevatten. Het vetgehalte moet zo laag mogelijk zijn, niet meer dan 3%, en het vezelgehalte hoog. Hoe meer vezels het voer bevat, hoe beter. Calciumgehalte in voer moet onder de 1% blijven, om o.a. blaasproblemen te voorkomen.

    LET OP!Verschillende fabrikanten doen Robenidine of Meticlorpindol door het voer, dit zijn middelen om coccidiose tegen te gaan. Tenzij je een fokkerij hebt met honderden konijnen is zulk voer sterk af te raden (Petmate/Kenner)!

    Waar ook op gelet moet worden is het gebruik van Ethoxyquine in het voer als anti-oxydant. Deze stof is in de Verenigde Staten verboden in de voedselindustrie, omdat het aangemerkt wordt als gif. Goede konijnenvoeren zullen nooit Ethoxyquine als anti-oxydant gebruiken, maar vitamine E. Door gebruik van vitamine E als anti-oxydant is het voer beperkt houdbaar, ca. 6 maanden. Heeft u een konijnenvoer dat jarenlang houdbaar is, bekijk dan kritisch of er Ethoxyquine gebruikt is, wat schadelijk is voor de gezondheid van uw konijn.

    Wat ik zelf bij de analyse van deze soorten voer als maatstaf neem is de Hope Farms Superkorrel (6145). Dit voer heeft een goede analyse, bevat geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleurstoffen. Wanneer je de analyses van verschillende soorten voer met die van de Hope Farms Superkorrel vergelijkt, dan weet je waar je op moet letten.

    Als hardvoer is biks (groene korrels) altijd te verkiezen boven gemengd voer.. Reden hiervoor is dat konijnen bij gemengd voer snel geneigd zijn om de lekkere gekleurde dingen uit het voer te eten, en de biks te laten liggen. Maar hier zitten juist de waardevolle voedingsstoffen in, die een konijn nodig heeft. Wanneer een konijn weinig gemengd voer krijgt en het allemaal opeet, daarbij nog erg veel hooi eet, geen last heeft van te veel of te zachte blindedarmkeutels, dan is het geven van gemengd voer geen bezwaar.

    Toevoeging van Vit.C in het voer is niet gewenst, een konijn maakt zelf vitamine C aan. Extra vitamine C kan schadelijk zijn: langdurig toedienen van te veel vitamine C kan nierproblemen geven.

    HOPE FARMS SELECT

    Ruw eiwit 15%

    Ruw vet 4%

    Ruwe celstof 13,7%

    Mineralen 7,2%

    Vocht 10,3%

    Vitamine A 12.000 I.E./kg

    Vitamine D3 1.200 I.E./kg

    Vitamine E 40 mg/kg

    HOPE FARMS SUPERKORREL

    bestelnr. 6145

    Ruw eiwit 14%

    Ruw vet 3,0%

    Ruwe celstof 19%

    As 8,8%

    E.W. 0,71

    Lysine 6,8 gr

    Calcium 0,95

    Fosfor totaal 0,54%

    Fosfor verteerbaar 0,27%

    Kalium 1,57%

    Natrium 0,12%

    Vitamine A 15.000 IE/kg

    Vitamine D3 1.400 IE/kg

    Vitamine E 55 mg/kg

    NB. Er zijn dierenspecaalzaken die € 30,00 durven te vragen voor een baal van 15 kg. Natuurlijk zijn dit slechte praktijken en wordt u verschrikkelijk opgelicht. De normale prijs voor een baal ligt rond de € 9,00, kleinere verpakkingen zijn naar verhouding stukken duurder.

    HOPE FARMS RABBIT

    bestelnr. 6045

    Ruw eiwit 16,5%

    Ruw vet 3,3%

    Ruwe celstof 16,5%

    NB. Rabbit bevat meer eiwitten en meer vet, en is eigenlijk vooral bedoeld voor konijnen waarmee gefokt wordt, omdat die meer energie verbruiken.

    Hope Farms producten zijn op natuurlijke basis, zonder kleur- geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische anti-oxydanten, bestrijdingsmiddelen en kankerverwekkende stoffen.

    PETMATE / KENNER (alleen bij Boerenbondwinkels verkrijgbaar)

    ruw eiwit 16,8%

    ruw vet 2,6%

    ruwe celstof 14,1%

    ruw as (minerale stoffen) 8,4%

    -P (fosfor) 0,7%

    OE(MJ) 0,99%

    Lysine 0,72%

    Robenidine 6,6% (!!!! niet goed!)

    Koper 0,5%

    Vitamine A 10.000 IE/kg

    Vitamine D3 1.000 IE/kg

    Vitamine E 20 IE/kg

    NB. Kenner bevat Robenidine, wij vinden het geen goede zaak om een huiskonijn voer te geven waar een coccidiostaticum (soort antibioticum) aan toegevoegd is.

    WITTE MOLEN "Country-Line" premium

    Eiwit 15,9%

    Ruw vet 2,9%

    Celstof 13,1%

    As 6,6%

    Vocht 10,6%

    Zetmeel en suiker 37,7%

    Calcium 0,7%

    Fosfor 0,5%

    Vit.A 13.800 IE/kg

    Vit D3 1.900 IE/kg

    Vit.E 50 mg/kg

    Vit.C 100 mg/kg

    PUIK (van Holland diervoeders BV.)

    Ruw eiwit: 12,5 %

    Ruw vet: 2,5 %

    Ruwe celstof 14,5 %

    As (minerale stoffen) 8,5 %

    Vit. A 4.500 IE/kilo

    Vit. D3 1.000 IE/kilo

    Vit. E 4,5 mg/kilo

    JORIS KONIJN (Puik Specials)

    Ruw eiwit 14,3%

    Ruw vet 3,9%

    Ruwe celstof 11,3%

    Ruwe as 6,9%

    Vit. A 12.500 I.E./kg

    Vit. D3 704 I.E./kg

    Vit. E 25 mg/kg

    Vit. C 30 mg/kg

    NB. Toegevoegd vit.C heeft een konijn nooit nodig en kan op termijn de gezondheid schaden.

    BESTERFOOD KONIJNENKORREL HOOG ENERGIE + A

    Volledig diervoeder voor slachtkonijnen en voor hobby gehouden konijnen

    Ruw eiwit 16,7%

    Ruw vet 3,0%

    Ruwe celstof 15,0 %

    Ruwe as 7,0%

    Fosfor 0,59 %

    Methionine 0,29 %

    Toegevoegd:

    Vitamine A 10.000 ie/kg

    Vitamine D3 1.000 ie/kg

    Vitamine E (DL-a-tccoferolacetaat) 40 ie/kg

    Koper (II) sulfaat penthahydraat (Cu) 10 mg/kg

    Robenidine 66 mg/kg

    Samenstelling: tarwegries, zonnebloemzaadschroot, grasmeel, luzernemeel, tarwe, palmpitschilfers, gerst, (suiker)bietenpulp, tarweglutenvoer, (suiker)rietmelasse, kool- en raapzaadschroot, premix, lijnzaad, calciumcarbonaat, natriumchloride

    Toediening verboden vanaf tenminste 5 dagen voor het slachten

    RUSSEL RABBIT CARROT& LEEK PREMIUM

    Eiwit 14%

    Ruw vet 3%

    Celstof 14%

    As 7,5%

    Vocht 12%

    Calcium 0,9 %

    Vit.A 10000

    Vit D3 1000

    Vit.E 50

    Koper 10

    RUSSEL RABBIT PREMIUM COMPLETE FOOD

    Eiwit 14%

    Ruw vet 4%

    Celstof 14%

    As 5%

    Vocht 12%

    Calcium 0,9 %

    Vit.A 10000

    Vit D3 1000

    Vit.E 50

    Koper 10

    SLUIS SUPERIOR MENU

    Eiwit 15%

    Ruw vet 4,5%

    Celstof 15%

    As 8%

    Calcium 1%

    Fosfor 0,5%

    Natrium 0,25%

    Magnesium 0,2%

    Vocht 12%

    Vezels 25%

    Vit.A 10.000 IE/kg

    Vit D3 1000 IE/kg

    Vit.E 100 IE/kg

    ZIPPY KORREL (groene biks, voorheen Sluis)

    Eiwit 16,4%

    Ruw vet 3,2%

    Celstof 15,8%

    As 9,8%

    Vocht 11%

    Vezels

    Vit.A 15000

    Vit D3 1000

    Vit.E 40

    1752 ARIE BLOK KONIJNENKORREL HOBBY

    Ruw eiwit 15,1%

    Ruw vet 2,5%

    Ruwe Celstof 15%

    As 8,0%

    Lysine 0,6%

    Meth. Cystine 0,51%

    Calcium 0,92%

    Fosfor totaal 0,53%

    Kalium 1,55%

    Natrium 0,18%

    (alles: per 100 gr. korrels)

    Vitamine A 10.000 I.E./kg

    Vitamine D3 1.000 I.E./kg

    Vitamine E 25 mg/kg

    VITA SPECIAL

    Junior ( voor kleine konijntjes,

    tot ongeveer 6 maanden)

    ruwe proteine 15,4%

    ruw vet 4,2%

    ruwe vezel 11,7%

    ruwe as 6,1%

    vocht 10,0%

    calcium 0,80%

    fosfor 0,60%

    natrium 0,30%

    Bovendien 12 vitamines en mineralen

    Vita Regular (voor volwassen konijnen tot ongeveer 5 jaar)

    Analyse Regular:

    ruwe proteine 14%

    ruw vet 3,8%

    ruwe vezel 15,7%

    ruwe as 7,0%

    vocht 10,0%

    calcium 0,50%

    fosfor 0,30%

    natrium 0,20%

    Met dezelfde 12 vitamines en mineralen, in een iets andere verhouding.

    IBIS

    Gemengd konijnenvoer.

    Ruw eiwit 14%

    Ruwe celstof 18%

    vocht max. 12%

    ruw vet 5% AS 7%

    Vit.A 2500 IE/kg.

    Vit.D3 250 IE/kg

    Art.nr. 099135/

    GARVO 5062 ALFABROK KNAGER / KONIJN

    Ruw eiwit 13,5%

    Ruw vet 4,4%

    Ruw vezel 14,1%

    Ruw as 9,3%

    Calcium 1,14%

    Fosfor 0,53%

    Kalium 1,56%

    Vitamine A 10.000IE

    Vitamine D3 1.000IE

    Vitamine E 41 mg

    Vitamine B1 1 mg

    Vitamine B2 4 mg

    Vitamine B6 1 mg

    Vitamine B12 10 mcg

    Vitamine K3 1 mg

    Pantotheenzuur 7 mg

    Koper 20 mg

    Biotine 25 mg

    Bron: konijnen.nl

    Als dit niet geplaatst mag worden hoor ik het wel.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .