Ga naar inhoud

mafdaf

Members
  • Items

    276
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mafdaf

  1. Mijn nijnen houden dus ook helemaal niet van hooi. Heb al diverse merken geprobeerd, en om er nu maar vanaf te zijn heb ik Engelse Timothies gekocht: Eten ze dus ook niet... Ze krijgen wel veel groenvoer en ze nemen af en toe een sprietje hooi maar in dit tempo doe ik wel heel lang met een zak!

  2. Heb zojuist even "buikjes gevoeld". Swieber leek het zelfs leuk te vinden, Saar keek me alleen een beetje angstig aan. Zo stoer als ze op de grond doet, zo stilletjes is het op schoot. Maar ik voel geen verschil tussen de buiken, behalve dat Swieber behoorlijk forser lijkt te zijn. Beide buikjes voelen nogal stevig aan, weet niet of dat normaal moet zijn of dat ze altijd zacht zijn? Kan natuurlijk ook dat ze hun spieren spannen omdat het onbekend is.

  3. @ Suuzi:

    Leuke link! Dank je! Swiebertje zit niet in een schuilhoekje (soms ook wel hoor, maar de plek die ik bedoel is volledig open). De stand van de oren vind ik een beetje lastig bij een hangoor, maar ik zal er eens op letten.

    @Dollie:

    Swiebertje zit dus ook heel dromerig in dat hoekje. Hij straalt geen spanning uit, geen rare houding. Als het echtpaar tegen elkaar aan zit dan is er in houding geen verschil. Alleen kan Swiebertje dat dus veel langer volhouden dan Saartje. Maar dat is zijn hele voorkomen ook. Als de kinderen hun handjes door het gaas doen om ze te aaien dan hupt Saartje na twee seconden weg, en Swiebertje blijft nog een poosje rustig zitten. Hij is ook degene die ik al wel regelmatig eens op schoot neem, omdat hij ook daar gewoon heel rustig is. Als ik Saartje wel eens op schoot neem is ze wel lief, maar veel ondernemender. Duidelijk twee verschillende types dus.

  4. Mijn Swiebertje zit veel in een bepaalde hoek bij het gaas. Doet hij vanaf het begin al. Maar hij heeft zeker eetlust en hij zit ook wel regelmatig ergens anders. Vandaar mijn vraag of ze bijvoorbeeld ook vaste plekjes hebben waar ze graag zitten. De opvang waar hij vandaan komt zei al dat het een heel lief en rustig konijn is, en dat klopt wel. Ik maak me er ook niet meteen zorgen over, maar hij is wel heel anders dan zijn brutale en actieve wederhelft...:mdr:

  5. Hoewel ik vrij nieuw ben met konijnen ken ik toch al wel wat gedragingen van mijn nijnen waaruit ik een beetje kan aflezen hoe ze zich voelen. Maar ik heb eens lopen zoeken op het forum naar een lijstje van houdingen en de bijbehorende gemoedstoestand van konijnen, maar niet gevonden. Vandaar dat ik dit topic heb geopend.

    Wat is de houding van een konijn dat:

    • Blij is
    • Pijn heeft
    • Moe is
    • ...

    Of omgekeerd, wat als een konijn lang op 1 plek blijft zitten, of steeds heen en weer huppelt, enz...

    Hebben konijnen bijvoorbeeld vaste plekjes waar ze graag zitten, of hebben ze gewoontes en dingen die ze graag doen.

    Brand maar los!

  6. Wie heeft er goede ervaring met een (konijnkundige) dierenarts in of bij Emmen? Niet dat ik die nu direct nodig heb, maar voor entingen of voor als het opeens wel nodig is vind ik het wel handig om nu vast eentje uit te zoeken. De lijst op BB geeft helaas geen enkele dierenarts in Drenthe weer, dus vandaar maar even een topic gestart...:yes:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .