Ga naar inhoud

Sophie1990

Members
  • Items

    293
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sophie1990

  1. Heel veel sterkte! Ik denk dat iedereen hier snapt hoe zwaar het is om een geliefd diertje te verliezen en urenlang huilen hoort daarbij hoor. Ik heb het zelf een paar weken geleden ook gehad, ik ben toen op het werk volledig ingestort toen ik het telefoontje van de dierenarts kreeg.

  2. Ik ga eens even kijken of ik aankomende week met ze langs de dierenarts kan voor een controle. Aangezien Dummie de laatste tijd ook weer veel wit vocht uit haar linkeroog heeft lopen en er soms een vreemd geluidje uit haar komt alsof haar neusje verstopt zit, denk ik dat er misschien toch iets is met haar gebit.

  3. Ik zal het wel gaan proberen. Ik had vanochtend maar weer wat bodembedekking in het bovenhok gedaan omdat er enorme plassen lagen en hun hooi(bal) ligt er dan steeds in. Straks er maar weer uithalen en verder gaan met de keutels in de wc dumpen als zij dat zelf niet doen :(.

    Met Dummie en Neko snap ik het al helemaal niet want die waren dus vroeger wel redelijk zindelijk. Tegenwoordig als ik de keutels uit het bovenhok opveeg, komt Dummie met de stoffer klieren en gaat altijd in de weg zitten als ik daar bezig ben. Mevrouw dumpt er dan ook altijd nog wat extra keutels...

  4. Ik heb inderdaad al heel wat topics doorgelezen maar daar heb ik allemaal niks aan. Bodembedekking heb ik er al uitgehaald maar dat wordt met konijnen die overal plassen echt een bende. En papiertjes in de wc leggen werkt niet echt heb ik het idee want ze zien het als speelgoed en gooien ermee door het hok.

  5. Ik heb 2 koppels, twee vrouwtjes (Dummie en Neko) en een vrouw + gecastreerde man (Evi en Pèpé (vorige week uit de opvang gehaald :D). Beide koppels hebben een groot hok, respectievelijk 2,5 en 3 meter lang. De hokken staan allebei aan de andere kant van de tuin dus de konijnen kunnen elkaar niet zien.

    Alle vier de konijnen poepen het grootste deel boven in hun hok, op de plasic bodem van de lade. De bovenhokken worden dus heel erg vies. Een klein deel van de keutels wordt verspreid door de benedenhokken neergelegd.

    Nu probeer ik dus de bunnies zindelijk te maken. Dummie en Neko waren dit vroeger ook grotendeels, hun wc staat beneden. Ze zitten er wel regelmatig in en plassen er wel in, maar er wordt niet veel in gekeuteld. Ik ben nu al meer dan een week bezig met de keutels uit het bovenhok constant op te ruimen en in de wc te doen (ik doe niet alles in de wc maar gooi ook een deel weg, dat omdat er altijd heel veel hooi tussen zit en de wc anders vol komt te zitten met hooi...).

    Bij Pèpé en Evi precies hetzelfde, alleen plassen zij ook nog eens erg veel in het bovenhok. Dit wordt ongelofelijk smerig, omdat ik er voor het zindelijk maken geen bodembedekking in heb. Boven krijgen ze ook hun hooi dus dat belandt altijd tussen de keutels...

    Ik kan tips erg hard gebruiken want er zit totaal geen verbetering in en ik heb weinig vertrouwen dat het snel beter gaat.

  6. Ze krijgen 2 keer per dag een eierdopje per konijn. Helemaal niet veel dus. Welk merk het is weet ik niet zo 1-2-3, het is niet SS of dat andere fancy merk. Wel gewoon droge brok zonder granen en kleurige dingetjes ertussen.

    Hoe ik het hooi aanbied maakt niet veel uit, hooibal, wc-rol of gewoon los, ze eten misschien 1/6e ervan op. Ze krijgen bijna elke dag wel een klein beetje groenten.

    Ik ga inderdaad maar eens andere soorten hooi proberen, maar wel irritant hoor, want die kleine pakjes hooi uit dierenwinkels etc. vind ik maar niks :P.

  7. Ik heb 2 vrouwtjes van 6 jaar buiten zitten. Ze krijgen maar weinig biks per dag en aten altijd enorm gretig, het was in no-time weg. Ook het hooi was niet aan te slepen, we vulden de hooiballen wel 4 keer per dag.

    De laatste maanden eten ze heel weinig hooi. Ze eten het wel, maar met name als je het net in het hok doet, en dan halen ze er wat uit en de rest laten ze liggen. Mijn 3e konijn doet hetzelfde en dit is een monstervreetzak, dus ik wijt dit aan de kwaliteit van het hooi. Beetje jammer dat we 2 hooibalen hadden liggen, ik heb er dus al 1 naar de opvang gebracht. Ook heb ik al een ander soort hooi van de AH gegeven, maar daar lijken ze ook niet echt om te geven. Vanmiddag maar weer een andere soort halen bij de winkel, maar heeft iemand nog tips? Ik vind voor de konijnen zo sneu dat ze het niet lekker lijken te vinden, omdat ze 'vroeger' altijd de halve dag druk bezig waren met eten en nu voeren ze geen hol uit.

    Ook zijn de twee niet meer gretig op de biks, en dat vind ik erg opvallend. Ze krijgen al hun hele leve dezelfde soort en begonnen altijd te eten alsof ze dagen niks gehad hadden, en nu zijn ze veel rustiger en laten ze het eten even liggen en eten het later op. Dummie komt liever kijken hoe ik het hok schoon maak dan dat ze gaat eten. Ze zijn verder wel actief en nieuwsgierig dus daar maak ik me niet druk over. Ben gewoon benieuwd waarom deze gedragsverandering heeft plaatsgevonden. Kan het te maken hebben met het feit dat ze wat ouder worden?

  8. Jouw konijn eet te veel, omdat jij haar veel te veel geeft ;). Ja, de meeste konijnen blijven dooreten, hoeveel brokken je ze ook geeft. Daarom moet je ze weinig geven. De hoeveelheid voer moet worden afgewogen ten op zichte van het volwassen gewicht van je konijn (zie hierboven)

    Ik heb twee koppels (gemiddelde grootte) en die krijgen twee keer per dag 20 á 30 gram. Heel weinig dus, maar ze zijn wel heerlijk slank. Ze hebben die brokken natuurlijk binnen enkele minuten op, en dan willen ze meer, maar dat krijgen ze niet.

  9. Ik heb ook een konijn dat al weken haar BDK's niet opeet.. Ze staat nu dus al behoorlijk lang op een dieet van hooi en soms krijgt ze wat hooithee. Ook heeft ze al andere soorten hooi gehad, maar geen verandering.. Haar voeten en bij de staart is het soms een beetje vies. Sinds een weekje is ze ook nog een onzindelijk geworden, ze poept opeens boven.

  10. Konijnen worden echt niet oud(er) omdat je een bepaald soort voer geeft, dus ik vind dit topic nogal curieus. Ja, natuurlijk heeft het voer wel met de gezondheid van je nijn te maken, maar goed voer geven is geen garantie dat een dier oud wordt, en vice versa kan een konijn dat slecht voer krijgt wel heel oud worden.

  11. Nee ze is absoluut niet te dik. Is ze ook nooit geweest, maar nu is ze nog slanker dan ze 'vroeger' was. Ik vind haar omvang perfect (gewicht weet ik niet, we hebben daar geen geschikte weegschaal voor).

    Ze krijgen altijd hooi van de boerderij vandaan. Als ik dat geef, eten ze echt álles op. Laatst had ik twee keer Alpenhooi of iets dergelijks van de AH en daar aten ze ongeveer de helft van (de bruine sprietjes wilden ze niet). Ook hadden we twee weken geleden hooi van de dierenwinkel maar dat vonden ze drie keer niets. Dus ze waren dolblij toen ik weer kwam aanzetten met hooi van de boerderij. Ze eet ook echt heel veel hooi, ik vul de hooibal 2/3 keer per dag (en daar gaat veel in!).

  12. Nee dat heb ik nog niet gedaan.

    Hier was het een tijdje geleden dus wat minder geworden, dus toen heb ik ze weer een paar dagen brokken gegeven maar toen werd het opeens weer meer. Ze wordt volgens mij ook wat minder zindelijk, want opeens liggen er (normale) keutels boven en daar poepen ze vrijwel nooit.

  13. Dummie laat nou al weken haar BDK's liggen. Ik zie haar soms wel met haar kop tussen haar achterpoten, dus ik vermoed dat ze een deel wel opeet. Ze krijgt nu sinds een paar dagen weer geen biks en ze krijgt al een paar weken geen groenten. Ze eet goed veel hooi en gedraagt zich normaal. Haar poten zijn wel erg vies steeds, net hing er veel hooi aan haar achterpootjes omdat er ook BDK's aan bleven plakken.

    Wordt het tijd om de DA te raadplegen?

  14. Het is echt heel erg belangrijk dat je meteen de dierenarts belt en er langs gaat. Zo te horen gaat het heel erg slecht met je konijn en heeft hij dringend behoefte aan medische hulp. Ik vind het vreemd dat je 's ochtends 'opeens' opmerkt dat je huisdier heel erg mager is, want zoiets gebeurt (zoals iemand anders al opmerkte) niet in één nacht.

    In het weekend en 's avonds zijn dierenartsen ook bereikbaar (voor noodgevallen), dus als ik jou was zou ik er meteen werk van maken. Zelfs als je ouders het niet willen.

    Mijn vader is zelf ook een persoon die het niet nodig vindt om naar de dierenarts te gaan ("Morgen is hij weer beter"), maar dat negeerde ik altijd en ik ben blij dat ik gewoon naar de dierenarts ben gegaan toen ik dat nodig achtte.

    Tot slot: als jij en/of jouw ouders geen dierenartskosten willen betalen, zou ik toch overwegen het diertje weg te doen (naar een opvang!), want er zijn al genoeg verwaarloosde en mishandelde konijnen in Nederland.

    Ik hoop dat dit goed gaat komen.

  15. Hoesjes voor de flessen helpen niets, want het tuitje bevriest het eerste. Konijnen zijn niet dom, dus die zullen snel doorhebben dat ze nu alleen kunnen drinken als jij de flessen komt verwisselen, dus je hoeft echt niet elk half uur naar buiten om ze van nieuw water te voorzien. Zelf doe ik het 3-5 keer per dag, en ik haal de flessen 's nachts naar binnen.

  16. De dierenarts heeft hier wel een middeltje voor (niet te duur), wat je in de nek moet druppelen. Tenminste, dat is wat ik heb gedaan bij de keren dat mijn konijnen luizen hadden (ik snap nog steeds niet hoe ze er steeds aan kwamen). Het middel werkte prima (geen idee wat de naam is).

    Dus als ik jou was zou ik de DA even bellen.

  17. En ze doet nog wel een dierverzorgingsopleiding..:P

    Ze hebben 2 dagen geen brokken gekregen, en al iets langer krijgen ze geen groenvoer. Het lijkt erop dat ze nu weer vrijwel alle BDK's opeet, dus ik heb ze net een heel klein beetje brokken gegeven. Als het goed gaat, gaan ze gewoon weer naar hun normale hoeveelheid (2x per dag 20 gram (voor een koppel).

  18. Ik vertelde vandaag op mijn werk dat ik mijn konijnen een paar dagen geen brokken (en groenvoer) geef en ze nu alleen op hooi staan (vanwege het niet opeten van BDK's) en de stagiaire reageerde heel 'geschrokken'. Ze beweerde dat konijnen er niet tegen kunnen als ze geen brokken meer krijgen en dat ze van hooi gas krijgen. Ik ben de discussie met haar niet aangegaan omdat ze toch altijd overtuigd is van haar gelijk, maar dat klopt toch helemaal niet, of ben ik nou gek?!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .