Ga naar inhoud

Meikiee

Members
  • Items

    604
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Meikiee

  1. Opzich is het toch niet zo raar dat ze niet aankomt van dwangvoer? Volgens mij krijgen ze nooit 'genoeg' vezels binnen met dwangvoer dus is het belangrijker dat ze niet enorm afvallen. Aankomen zal volgens mij toch echt pas weer komen als ze normaal gaat eten.

    Ja daar heb je denk ik wel gelijk in, maar dan nog ze kreeg veel meer binnen van het dwangvoer dan dat ze normaal at dan had ze daar toch wel wat van aan moeten komen lijkt mij... Ik heb hier verder ook geen verstand van hoor!

    Maaarr ik kan bijna met zekerheid zeggen dat ze weer biks eet :bounce: Nou is Doortje zo'n konijn die de dag daarna expres dan weer niet eet nadat ik weer goede hoop heb gekregen. Maar vanochtend na dat ik haar weer had gedwangvoerd en ze terug in haar hok zat begon ze vrolijk haar biks te eten. Net heb ik ze weer een beetje gegeven en daar at ze ook heel veel van. Nou wil ik eigenlijk helemaal gaan stoppen met het dwangvoeren (ze krijgt alleen nog maar 's ochtends), maar mag ik daar zo maar mee stoppen??

  2. Krijgt ze nog steeds AB? Die van mij begon dus pas na 3 1/2 dag na het beëindigen van de AB-kuur weer te eten...

    Ze heeft inderdaad de zelfde AB gehad als daarvoor, maar persoonlijk denk ik niet dat het daar aan ligt. Omdat de vorige keer ze nadat we een week waren gestopt met de AB nog steeds niets at. Dat lijkt me dan wel een erg lange doorwerking van de AB.

    Op dit moment ben ik het dwangvoeren een beetje aan het afbouwen. Ze krijgt alleen nog maar 's ochtends. Nou viel het me vandaag op dat ze steeds rond het zelfde gewicht blijft hangen van 1106 gram en gewoon niet aankomt. Ze valt ook niet af, maar ze komt ook niet aan. Terwijl de dierenarts had gezegd dat ze in een keer heel veel aan zou moeten komen door het dwangvoer omdat hij haar toch iets te licht vond... Toen we dus voor de eerste keer bij de dierenarts kwamen woog ze namelijk 1450 gram (ze was toen trouwens wel een beetje te dik maar ze is dus wel 300 gram afgevallen),toch blijf ik het vreemd vinden dat ze niet aankomt.

    Toch zie ik haar stiekem weer wat biksjes uit haar voerbak eten heel misschien gaat het hopelijk toch weer de goede kant uit...

  3. Ik snap er helemaal niks van... Ik hoopte eigenlijk dat ik niks meer in dit topic hoefde te schrijven en dat het weer goed zou gaan met Doortje. Zo zag het ook uit nadat ze uit de narcose kwam. Het dwangvoer ging er goed in. Ik zag haar stiekem weer wat brokjes eten uit haar voerbak en ze was weer helemaal vrolijk. Ook haar keutels werden steeds groter. Nou moest ik haar ongeveer een week dwangvoeren en dat heb ik dus gedaan. Ze zou volgens de dierenarts heel veel aan moeten komen. Nou heb ik haar om de dag gewogen en ze kwam echt maar met hele kleine beetje aan 10 gram per dag. Vandaag woog ik haar weer en was ze weer afgevallen. Ook zie ik weer van die kleine speldeknop keuteltjes liggen. Toch heb ik niet echt het idee dat ze slecht in haar vel zit. Ze is duidelijk opgeknapt na dat ze onder narcose is geweest en hooi en groente eet ze heel veel. Maar ze eet nog steeds geen biks en ze komt ook niet aan. Ik weet het niet meer... Heeft een van jullie misschien nog een idee wat het zou kunnen zijn??

  4. Even een update:

    Doortje is gisteren onder narcose geweest zodat de dierenarts kon kijken naar haar kiezen. Hij heeft hele kleine haakjes kunnen vinden (die heeft hij ook weggehaald), maar er was voor de rest niks met haar gebit wat de oorzaak kan zijn dat zo slecht eet. Hij heeft wel gezien dat ze een hele lichte ontsteking had in haar keel, maar ook dit kon volgens hem niet de hele rede zijn. Dus ook voor de dierenarts bleef het verder een raadsel waarom ze zo slecht is gaan eten. We hebben nou critical care dwangvoeding meegekregen en antibiotica voor haar keel (die ze heel lekker vindt...). Nou moet ik haar een week 4x per dag blijven dwangvoeren en dan over 10 dagen terugbellen naar de dierenarts als ze nog steeds geen biks wil eten. Hij wil ons dan gaan doorsturen naar een konijnen-specialist in Utrecht (dit moet ik alleen nog wel goed gaan overleggen met mijn ouders). Nou hoop ik dat dit allemaal niet nodig zal zijn en dat ze toch weer gaat eten.

  5. Ik maak me een beetje zorgen. Ik heb vanochtend een papje gemaakt van de SS brokjes en in een spuitje gedaan om haar een beetje te dwangvoeren, want ze wilde niks eten. Nou dwangvoeren bij Doortje is dus het spuitje voor haar mond houden en er langzaam op duwen, want ze begint er uit haar zelf uit te likken. Ik hoefde haar zelfs niet vast te houden :mdr: Daarna hebben we naar de dierenarts gebeld, we hebben voor dinsdag een afspraak gemaakt om naar haar tanden te laten kijken eerder kon jammer genoeg niet. Nou hadden ze het erover dat als ze nog slechter gaat eten ik haar olvarit moet gaan geven, maar even een hele stomme vraag wat voor olvarit moet ik haar dan geven wortelsmaak?? En moet ik dat dan ook gewoon met een spuitje geven??

    Nou zit ze onder het trapje van haar hok met een bakje met ss-prutje, witlof, peterselie en een stukje appel. Dat lijkt ze wel weer eten...

  6. Uuuuh vandaag 5 dagen geleden denk ik... Eigenlijk was onze kuur nog niet echt klaar het was een kuur van 2 weken en we waren nu 10 dagen bezig, maar we moesten ermee stoppen van de dierenarts.

    We gaan nu toch proberen of we toch morgen nog een afspraak met de dierenarts kunnen maken, want ik heb gisteren een beetje te vroeg gejuicht. Vandaag wilde ze helemaal geen biks meer eten en vond ik haar een beetje te rustig voor haar doen. Ze is nog wel alert en huppelt (soms) nog wel door haar ren heen maar toch ik heb er niet echt een goed gevoel over...

  7. Wat fijn dat het weer goed gaat met Lizzie!!

    Met Doortje gaat het ook al wat beter, ze heeft al een paar biksjes op. We wachten het dus ook nog even af. Ik hoop toch dat het bij Doortje ook een langere doorwerking van de AB is en dat ze weer snel de oude wordt!!

  8. Laat even weten wat jou DA zei van jouw konijn aangezien ze dezelfde symptomen vertonen...

    Mijn dierenarts heeft dus ook met zo'n kijkding in haar mond gekeken alleen kon ze het niet goed zien. Doortje was vreselijk op dat ding aan het knauwen en zo kon ook inderdaad de achterste kiezen niet goed zien. Nou zei de dierenarts dus ook dat ze niet persé een haakje hoefde te hebben maar dat het ook nog kon komen door de antibiotica (vreemd want mijn andere konijn heeft nergens last van...). Dus omdat ze nog niet te licht was en geen koorts had moesten we haar goed in de gaten houden en als ze aan het einde van de week nog steeds geen brokjes eet moet ze onder narcose en gaan ze haar kiezen goed bekijken.

    Hier eet ze alles behalve haar brokjes. Alle groente die ik haar geef eet ze op en stukjes brood worden uit mijn handen getrokken, zelfs het hok is niet veilig meer...

    Ik heb trouwens nog niet gedwangvoerd omdat als ik zo'n papje maak van SS ze het zelf opslurpt.

    Ik vrees dus dat ze wel onder narcose gaat moeten. Ik heb besloten het tot morgen nog even aan te kijken en als ze morgenavond nog steeds niet haar biks eet zal ik eens met mijn ouders gaan overleggen. Of we misschien dan toch een afspraak bij de dierenarts gaan maken...

    Bianca, jij ook heel veel sterkte met Lizzie!!

  9. De SS lijkt goed in de smaak te vallen vooral bij Luke. Hij vist ze er tussen uit en de andere biks blijft liggen tot het laatste :mdr:

    Vanochtend toen ik ze voer ging geven begon ook Doortje ook voorzichtig op een SS-brokje te knabbelen. Jammer genoeg bleef het ook maar bij een brokje en nog een paar hapjes. De witlof ging er vervolgens wel weer heel goed in...

    Nou zit ik toch een beetje te twijfelen. Kan ik haar morgen apart zetten met een bakje biks om te kijken of ze het dan toch gaat eten?? Moet ik haar dan in de buurt van Luke zetten of mag ze ook in de schuur staan??

    Wat denken jullie, want we zijn nu 2 dagen gestopt met de antibiotica dan moet dat toch geen effect meer hebben op haar eetlust?? Is het misschien toch een haakje...

  10. Om te beginnen dankje jullie wel voor al jullie advies en reacties.

    Ik ben net terug van de dierenarts. Doortje had geen koorst en ze was volgens haar ook nog niet te dun. De dierenarts heeft dus in haar mond gekeken naar haar kiezen maar zover ze kon kijken zag ze geen grote haken zitten. Nou zei ze zelf al dat ze niet helemaal in haar mond heeft kunnen kijken het zou dus best kunnen dat de haken helemaal achter op de kiezen zitten. Nou moeten we haar een paar dagen in de gaten houden omdat er dus ook nog een kans bestaat dat ze geen eetlust heeft door de antibiotica die ze tot nu heeft gekregen tegen snot. Als ze blijft afvallen en zo weinig blijft eten moet ze wel onder narcose.

    Nou heb nog een vraagje volgens de dierenarts moest ik toch SS gaan halen om te kijken of ze dat misschien wilt eten. Maar mag ik dat haar gewoon geven of moet ik het eerst mengen met het voer wat ze nu krijggen??

  11. Haken op haar kiezen?? Kan het dan kloppen dat ik daar ergens over heb gelezen dat ze daar traanoogjes van kan krijgen?? Want dat had is gisteren namelijk wel...

    Haar buikje voelt niet hard aan. Normaal is ze wel wat levendiger maar ze zit absoluut niet stil in een hoekje. Als ik langs de ren loop om te kijken of ze nog wat wil eten komt ze gewoon vrolijk aanhuppelen.

  12. Dankjewel voor je reactie!

    Ja haar ontlasting lijkt mij wel normaal.

    We geven nu geen SS. Bij ons in de dierenwinkel hebben ze gewoon zakken met biks voor konijnen en die krijgen ze. We wilde eigenlijk wel over gaan stappen naar SS maar misschien moet ik daar nu maar even mee wachten...

  13. Ik zit met een probleem. Ik heb sinds twee maanden 2 konijntjes Luke en Doortje. Na een paar dagen begonnen ze vreselijk te niesen dus wij naar de dierenarts. Tegen het niesen kregen ze een spuitje met antibiotica. Ook vertelde de dierenarts toen dat ze iets te zwaar waren dus dat we ze minder voer moesten geven (we hebben toen een blad meegekregen met de hoeveelheid biks die ze per kg moesten hebben). Nou okee het niesen ging dus niet over dus hebben ze nog 3 prikken gehad en nu hebben we antibiotica die we met een spuitje in hun mond moeten spuiten. Het niesen is gelukkig nu bijna over!!

    Met het afvallen ging het niet zo goed, ze bleven een beetje rond het zelfde gewicht hangen. Toen gingen we 2 weken op vakantie en gingen de konijnen naar mijn oma. Ze hebben daar wat minder voer (biks) gehad dan normaal maar ze hadden altijd hooi en kregen ook groente. Toen we ze weer kwamen ophalen en thuis wogen was Luke helemaal niks afgevallen en Doortje was ze van 1430kg naar 1296kg gegaan. Ik maakte me hier nog niet zo druk om omdat de dierenarts had gezegd dat ze rond de 1300 moest gaan wegen. Alleen Doortje begon steeds meer af te vallen als ik haar ’s ochtend woog, woog ze altijd minder dan de dag daarvoor. Ik snapte er helemaal niks van want ik zag haar gewoon zitten eten van haar biks, hooi en witlof. Met Luke was er helemaal niks aan de hand. Hij bleef gewoon altijd rond het zelfde gewicht zitten.

    Sinds een paar dagen moet ik Doortje ertoe dwingen om wat biks te eten anders eet ze het gewoon niet. Ik heb haar dus elke ochtend op schoot en laat haar wat biks eten uit mijn hand. Zo wist ik wel zeker dat ze iets at. Sinds gister wil ze er helemaal niks meer van hebben. Als ik een biksje voor haar mond houd pakt ze het en “tuft” ze het weer uit. We hebben haar toen maar witlof gegeven en dat trok ze zowat uit mijn handen. Ze had vreselijk honger. Ook het stukje brood dat ik haar gaf at ze meteen op. Maar biks eet ze niet meer. Vandaag ook niet. Terwijl Luke het wel gewoon eet.

    Ik snap er helemaal niks van is ze gewoon heel kieskeurig of is er misschien wat anders aan de hand? En wat moet ik doen als ze helemaal stopt met eten. We gaan zowieso morgen even met haar langs de dierenarts want ik vertrouw het niet helemaal.

    Het is een beetje een lang verhaal geworden dus ik hoop dat jullie het nog een beetje kunnen volgen…

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .