Ga naar inhoud

lola & filou

Members
  • Items

    380
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lola & filou

  1. Hier ook eentje met chronisch blaasproblemen. Bella laat regelmatig druppeltjes urine achter. Als ze medicatie krijgt gaat het beter, maar als ik daarmee stop begint het gewoon opnieuw. Daarom heb ik met de DA afgesproken om haar enkel medicijnen te geven wanneer ze bloed verliest.

    Als je twijfelt kan je inderdaad voor een second opinion gaan. Ik heb dat met Bella nog niet gedaan omdat er buiten het urineverlies niets aan haar te merken is.

  2. Haha, ik heb dus vreemde konijnen :)

    Ja tijdens het graven draaien ze zich constant om om het zand te verspreiden en aan te stampen: telkens een beetje graven, een beetje stampen. Soms werken ze samen. Dan graaft de ene terwijl de ander het zand verspreid. Mooi om te zien.

    Ik ben er echt zeker van dat er een goede reden is dat ze dit doen. Ze lijken zo goed te weten wat er moet gebeuren. Zo doelbewust.

    Wat ik mij had bedacht is dat het wel veilig is. Als er geen bergen zand liggen hebben ze misschien minder kans om ontdekt te worden door roofdieren?

  3. Sinds februari zijn ze beginnen graven en tot nu toe heb ik ze hun holen altijd weer weten dicht maken. Ik vond het wel grappig.

    Mijn voedster is ook echt niet zwanger. Ze maakt ook geen nest ofzo in het hol. En aangezien mijn ram het ook doet denk ik dat er nog iets anders moet achter zitten dat (schijn)zwangerschap.

    Ik vind het wel ingenieus van ze. 's avonds zie je dus echt niets meer van de gangen.

    Ook wanneer ze graven wordt de losse aarde mooi aangestampt. Er ligt nooit een berg zand in de ren. Net of ze precies weten wat ze moeten doen. Maar misschien is dit wel meer gebruikelijk bij konijnen.

  4. Hier doen ze het ook altijd. Zowel mijn voedster als 1 van mijn rammen (mijn andere ram heb ik nog nooit zien graven). Ik heb mij ook al afgevraagd waarom ze dat doen.

    Het ene moment als ik naar ze toe ga hebben ze een hele gang gemaakt, het andere is er niets meer van te zien. Tegen 's avonds zijn de holen altijd dicht. Ik dacht dat alle konijnen het zo deden :)

  5. Ik was nog vergeten zeggen dat ze wel nog met hun drieën tegen elkaar liggen. Het zijn vooral de voermomenten die moeilijk zijn.

    Voorlopig is Filou weer rustig. Lola daarentegen is erg zenuwachtig. De hormonen gieren door haar lijfje. Ik zal dus maar een afspraak maken voor castratie. Ik denk dat het wel mogelijk is om mijn ren in twee te splitsen dus als de castratie geen rust brengt moet ik maar weer twee koppels vormen.

  6. Ik ben er mij van bewust dat een castratie niet hoeft te helpen, maar ik was er al over aan het twijfelen en ik vind het de moeite waard om het te proberen. En een castratie heeft voor Lola sowieso voordelen.

    Ik zie mijn konijnen doodgraag en wil er alles aan doen om ze alle 4 te houden. Soms denk ik gewoon dat 1 koppel wel gemakkelijker was geweest.

  7. Ik had gehoopt dat het lang genoeg goed zou gaan tot Bella weer naar buiten kon en ik weer een viertal kon maken.

    Filou vertoont dit gedrag enkel naar Lola trouwens. Pim en Filou zijn daarentegen erg klef.

    Ik heb ze eerst twee jaar als koppels gehouden. Lola met Filou en Pim met Bella. Maar ik woon nog bij mijn ouders en mijn vader wilt ook geen extra hokken meer in de tuin. Dat is de reden dat Bella voorlopig naar binnen gekomen is.

    Ik heb trouwens al een tijdje de indruk dat Lola last heeft van haar hormonen (staartje in de lucht). Vanmiddag is ze fanatiek beginnen graven. Ze is sowieso wel een graver, maar toch. Zou het kunnen dat ze Filou's gedrag uitlokt door die hormonen? Ik denk erover haar te laten castreren. Misschien helpt dat. Ze zou zich in ieder geval beter voelen.

  8. Hallo

    Ik heb 4 konijnen:

    -Filou: Gecastreerde ram, 3 jaar

    -Pim: gecastreerde ram, 3 jaar

    -Lola: voedster, 3 jaar

    -Bella: voedster, 5 jaar

    In november heb ik ze gekoppeld tot viertal. De koppeling ging goed en al snel dacht ik een leuk groepje te hebben.

    Echter, na 1,5 maand werd Bella ziek. Ze moest van de DA een weekje apart. Helaas werd ze daarna niet meer aanvaard door Lola. Dat resulteerde in een doodsbange Bella en uiteindelijk stress in de hele groep. Daarom heb ik besloten om Bella tijdens de winter binnen te halen. Ik weet dat een trio minder stabiel is, maar Pim en Filou zijn zo gek op elkaar (nog steeds trouwens) dat ik hen niet wilde scheiden.

    Bella knapte binnen weer helemaal op en buiten keerde de rust ook weer terug. Tot een week of twee geleden. Filou is erg agressief naar Lola toe. Vooral tijdens het voeren valt hij haar aan. Als ze in de buurt komt bijt hij haar. Soms hangt hij echt vast in Lola. Ondertussen eten ze uit drie aparte bakjes, maar Filou heeft het meteen door wanneer Lola ergens anders zit te eten. Dan jaagt hij haar daar ook gewoon weg. Voermomenten zijn bijgevolg erg stressvol voor Lola. Het wordt steeds erger en ik zie geen uitweg meer. Ik heb Filou voorlopig maar apart gezet, maar hoe nu verder?

    Ik ben echt ten einde raad. Het was de bedoeling dat Bella in het voorjaar gewoon weer gekoppeld werd met de anderen. Soms denk ik dat het beter is om een nieuwe thuis te zoeken voor twee van hen...

  9. Maar het water is op dit moment toch even koud als sneeuw. Als sneeuw slecht zou zijn omdat het te koud is en dus veel energie kost, dan geldt toch hetzelfde voor dat water?

    Ik heb buiten een bak water staan die ik regelmatig ververs.

  10. Ik denk toch echt dat Bella niet genoeg voer binnen kreeg. Ze kwam wel altijd voor zich op hoor, maar ze eten met 4 samen uit 2 bakjes. Als de andere 3 zo snel eten blijft er voor Bella niet veel meer over.

    Bella zit nu een week apart. Volgens de weegschaal is ze niets bijgekomen, maar ook niet meer afgevallen. Toch vind ik dat ze wat dikker aanvoelt. Ik kan haar heupjes niet meer zo goed voelen en ook haar ruggengraat is minder voelbaar. Ik hoop dus dat die weegschaal niet zo betrouwbaar is. Ik zou haar graag morgen terug bij de anderen zetten. Hopelijk aanvaarden ze haar meteen weer, maar ik vrees dat het een echte koppeling zal worden. Ik wil haar wel apart blijven bijvoeren.

  11. Ze is inderdaad niet echt een knuffelkont dus ik aai haar niet veel.

    Ik hou haar een week extra in het oog. Als ze nu nog afvalt ga ik terug naar de da.

    De da heeft wel even naar haar tandjes gekeken, maar heeft haar niet verdoofd. Maar Bella eet echt goed dus ik denk niet dat het aan haar kiezen kan liggen. Aan EC hadden we nog niet gedacht.

    Ik denk eraan om Bella terug te laten wennen aan groenvoer. Ik geef normaal geen groenvoer omdat Filou daar niet tegen kan.

    Als ze gewoon te traag eet, zal ik haar toch apart moeten bijvoeren.

  12. Zo had ik het nog niet bekeken. En fut heeft ze zeker. Ze gedraagt zich niet ziek. Ze is gewoon extreem mager. Ik snap ook niet dat ik het niet eerder heb gezien. Dan zou ik wel eerder ingegrepen hebben.

    Dan mag ze volgende week als ze beter is gewoon weer naar buiten.

  13. Hallo

    Net nu alles zo goed leek te gaan met de konijnen, blijkt Bella erg vermagerd te zijn. Het is mij pas eergisteren opgevallen. Bella is nooit echt dik geweest, maar toen ik haar eergisteren even wilde aaien verschoot ik toch. Ik kon zo haar ruggengraat en haar heupen voelen. Eerst dacht ik dat ik mij te veel zorgen maakte, maar ik werd toch ongerust.

    Gisteren ben ik met haar naar de da geweest. Die kon niet meteen iets vinden. Ik moest ze even apart zetten om keutels en urine te verzamelen en vandaag moest ik terug. Ik had een test meegekregen voor suikerziekte. Die testte gelukkig negatief. In de keutels kon hij niets vinden. Haar nieren voelden normaal.

    Nu zit Bella sinds een maand in een groepje van 4. We denken dus dat de anderen zo gulzig en Bella te traag zodat zij te weinig brokjes krijgt. De dierenarts stelde voor om haar een weekje apart te houden. Zo kan ik haar eet- en drinkgedrag in het oog houden. Ik mag haar onbeperkt biks geven en hooi natuurlijk. Verder moet ik haar gewicht controleren. Als ze tegen volgende week niet bijkomt moeten we verder testen. Momenteel weegt ze 1,5kg en ze zou zo'n 2kg moeten wegen.

    Bella eet trouwens wel heel goed. Ze is ook actief. Ze gedraagt zich gewoon niet ziek. Ik heb ze nu binnen in een 1-meter kooi. Ik wil haar wel af en toe laten rondlopen, maar heb liever niet dat ze te veel energie op doet aan lopen.

    Bella is een buitenkonijn. Nu staat ze dus binnen, maar wel in onze veranda. Deze is onverwarmd en is van temperatuur eigenlijk te vergelijken met een zachte winterdag. Kan ze dan volgende week terug naar buiten?

    Heeft er nog iemand ideeën wat er met Bella aan de hand zou kunnen zijn of hoe ik haar kan helpen aansterken?

  14. Ik ben gisteren en vandaag net naar de da geweest. Gisteren hoefde ik niet te betalen want ik moest vandaag toch terug komen.

    Vandaag moest ik 15 euro betalen, eigenlijk maar 1 consult dus. Daarvoor heeft hij Bella 2 keer onderzocht, getest op diabetes en een mestonderzoek gedaan. Deze da is echt kundig, maar geeft meer om het dier dan om het geld. Ik ben er erg tevreden van.

    Ook voor de vaccinaties hoefde ik maar 15 euro per konijn te betalen. Het probleem is inderdaad dat dierenartsen mogen vragen wat ze willen.

  15. Ik heb net nog een worteltje gesneden. De stukjes wortel werden uit mijn handen gerukt. Echt vreemd, maar goed. Ze eet toch iets.

    Misschien heeft ze toch gewoon een dipje. Dat hebben wij toch ook wel eens. In dat geval is het hopelijk morgen over.

    Pim en Filou zorgen in ieder geval goed voor haar. Ze gaan alle twee lekker tegen haar aan liggen.

    Kruiden zijn een goed idee.

  16. Ik begrijp er helemaal niets van. Ze neemt nu en dan wel een brokje aan, maar niet veel. Als ik de biks in de bakjes deed, kwam ze enthousiast aangelopen, at een paar brokjes en liep dan weer weg. Hooi eet ze wel. Wilgentakken ook dus heb ik net in het donker nog takken zitten plukken. Dan heeft ze toch iets binnen. Ze heeft ook al wat gekeuteld.

    Ze lijkt niet doodziek, maar toch is ze niet ok. Ik weet even niet meer wat te doen.

  17. Ze heeft net een stukje wortel gegeten en een paar sprietjes hooi. Voor haar brokjes haalt ze gewoon haar neus op, terwijl ze er gisteren nog een moord voor zou doen. Zouden het haar tandjes kunnen zijn?

    De dierenarts heeft spreekuur vanaf 14 uur. Aangezien Lola toch een beetje heeft wacht ik tot dan. Maar ik ga wel gaan. Liever een keer te veel dan te weinig. En met een beetje geluk kan ze daarna weer gewoon naar buiten.

  18. Vanmorgen kwam Lola niet aangelopen toen ik de deur van de ren open deed. Normaal reageert ze altijd als ik gaar roep, maar nu kwam ze dus niet. Toen ik de biks in de bakjes deed kwam ze wel kijken, maar ze draaide zich snel weer om en ging in een hoekje liggen. Daar rolde ze zich altijd op haar zij. Ik heb haar mee naar binnen genomen om haar wat in het oog te houden. Ze voelde ook wat koud aan.

    Op dit moment ziet ze er niet echt ziek uit. Ze heeft wilgentakken gekregen en daar eet ze goed van. Ze voelt nu ook warm aan. Haar biks raakt ze echter niet aan.

    Moet ik het nog even aankijken? Of toch echt naar de dierenarts? De dierenarts heeft vanmiddag spreekuur dus zolang ze niet plots erg achteruit gaat wacht ik in ieder geval tot dan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .