Ga naar inhoud

PYT

Members
  • Items

    1.007
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door PYT

  1. En hoe is het na de operatie verlopen? Heel goed, alles ging vlot.

    Zijn ze er lang van onder de voet, of zijn ze vrij snel hersteld? Na een 3tal dagen was ze weer helemaal zichzelf!

    Zijn er speciale dingen waar ik op moet letten voor en na de operatie? Dat ze snel weer eten, drinken en keutelen.

    Bevoorbeeld de bodembedekking na de operatie? Ze zaten op een grote deken. Verder had ik nog een bench aan de ren gemaakt waar niks in zat, dus dan konden ze kiezen. De castratie was namelijk in de zomer dus misschien was het soms te warm.

    Aangepaste voeding? Peterselie, lekkere biksjes om aan te sterken

    En wat met haar ram? Hij was er de hele tijd bij. Ook bij de dierenarts. Het is een superlief rammetje dus ze had er heel veel steun van :)

  2. Hallo,

    Mijn konijn Bent heeft zo wat wit vocht in zijn ooghoeken en is de laatste tijd wat gewicht verloren. Ik ben naar twee verschillende dierenartsen geweest - de ene op aanraden van de ander. Beiden hebben naar zijn tanden gekeken om gebitsproblemen uit te sluiten. Ze vonden de tanden niet perfect maar dat zou niet de oorzaak kunnen zijn. Maar kan je dat zonder narcose of röntgenfoto wel écht uitsluiten? Ik weet namelijk nog steeds niet wat hij heeft en dat is wel frustrerend. Vandaar dat ik deze dierenartsen toch een beetje in vraag stel...

    Groetjes,

    Aniek

  3. Zachtjes wiegen als hij rustig zit ... lijkt mij op soezen. Ontspannen in slaap wiegelen. Alsof ze vechten tegen de slaap maar nog net wakker blijven. Iets als dit?

    Kan een konijn op die manier ook staand in slaap vallen? Ik zie die van mij soms ook precies zo wat indommelen maar dus ook als hij gewoon rechtzit.. mss door het warme weer?

  4. Bikskoekjes maken? Medicijnen erover spuiten voor 5 dagen, daarmee 5 koekjes maken, afbakken en zo geven?

    Indien je konijn biks krijgt natuurlijk.

    Moet op deze moment cavia's behandelen tegen schimmel en krijgen nu ook zo hun medicijnen binnen,

    die koekjes gaan zonder problemen binnen: enkel biks (of korrel voor cavia), water en medicijnen.

    Een medicijn in de oven afbakken... Ik ben geen wetenschapper maar is dat wel goed? Breekt het de werkzame stof niet af?

  5. - Voor het vervoer zou je eventueel ook gewoon een dekentje over de bench kunnen leggen. Het hangt er vanaf hoe stressvol je konijn is in een auto.

    - Na de operatie enten lijkt me toch niet zo'n goed idee? Een konijn is toch best gezond en op kracht voor je gaat enten!

    - Ik weet niet hoe dit bij jou is maar een zolder kan net té warm zijn en buiten kan het 's nachts mss wat te koud zijn.. Heb je geen garage ofzo? En als je ram lief en rustig is voor ze dan kan dit de voedster(s) alleen maar goed doen! :)

    - Peterselie is altijd goed! Dit hebben ze altijd graag en het werkt darmstimulerend! Voor de rest goed pijnstillers geven en dan komt het zeker goed!

    Heel veel succes ermee!

  6. Het is zeker een zware operatie voor een voedster, maar ik denk dat het heel afhankelijk is van hoe goed je dierenarts is! Ik had een konijn dat pas geopereerd was, en na aanraden van de dierenarts is ze een maandje later ook gecastreerd. Verder was ze ook nogal moeilijk qua eten want ze kreeg diarree van groenvoer. Je zou dus denken dat ze dit niet aan kon maar het is héél goed gegaan! Het is daarom belangrijk dat je een kundige dierenarts hebt!

  7. Ondertussen is hij sterk vermagerd.. Eind mei woog hij nog maar 2,7 kg, zeer weinig voor een Duitse Hangoor. Afgelopen dagen leek het alsof hij alleen maar dunner aanvoelde dus ben ik gisteren opnieuw naar de dierenarts geweest. Hij woog 2,84 kg dus we gaan de goede kant op, maar hij heeft bloed afgenomen om het verder te onderzoeken.

  8. Het enige wat ik van mijn dierenarts heb gehoord is dat suikerziekte bij een konijn overgaat als je stopt met teveel suikers te geven (vooral fruit). Het is dus niet zoals bij mensen dat er medicatie nodig is. Verder kan ik je ook niet helpen jammer genoeg

  9. Ik ben gisterenavond nog naar de dierenarts geweest. Ook zij dacht aan een verstopt traankanaal. De tandjes waren heel mooi dus dat is het gelukkig niet. Ze heeft oogdruppels en rodikolan voorgeschreven.

    Ze denkt dat er mss een haarbal is waar hij last van heeft (hij zit nog in de ruiperiode en heeft zo van die kringen in zijn vacht). Hiervoor moeten we hem ananassap geven zodat de haarbal losweekt en uit zijn lichaam kan.

    Het kon ook zijn dat hij niet al het nodige uit de voeding haalt dus nog altijd goed kijken naar keutels en peterselie geven.

    Nog een optie was suikerziekte, aangezien ik nu inderdaad sinds een paar weken aardbeien en druifjes geef, maar dus blijkbaar teveel suikers! Dus nu een dieet van hooi en af en toe peterselie voor de spijsvertering.

  10. @Annemieke, Bent is 3 jaar en altijd een heel gezonde konijn geweest! Nooit nergens last mee gehad. Maar zoals je zegt, het kan vanalles betekenen en aangezien ik er wel mee zit ga ik sowieso naar de dierenarts. Ook al doet hij vrolijk verder, toch voor de zekerheid. Want mss als ik wacht totdat hij niet meer goed eet en drinkt dan is het mss te laat en dat zou ik mezelf niet vergeven!

    @mystique, zo lijkt het wel ja, maar het is niet veel.

  11. Hallo allemaal,

    Mijn konijn Bent heeft sinds zaterdag zowat wit vocht in beide ooghoeken. Toen ik het had weggeveegd leek het weg te blijven maar tot nu toe blijft het zoals je kan zien op de foto's. Verder eet, drinkt en keutelt hij nog steeds normaal. Volgens sommigen overdrijf ik en is het gewoon door vuil of wind. Dat kan, maar het kan ook zoveel anders zijn. Wat denken jullie?

    2zirfqt.jpg

    dqnat2.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .