Ga naar inhoud

his.

Members
  • Items

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door his.

  1. haha ik schrijf ook altijd precies de naam op, en meestal ook nog een beschrijving van hoe de verpakking eruit ziet :P maar 20 kilo werk je niet even weg volgens mij! Ik dacht dat je met het bankafschrift dezelfde rechten hebt als met een bon; dus dan moeten ze het terugnemen!

  2. Mijn ram is juist de vreetzak! 's Ochtends met de brokjes doen ze allebei alsof ze nooit te eten krijgen en eten ze alsof hun leven ervan af hangt. Toch stopt Fien altijd iets eerder zodat Jop de laatste brokjes opeet. En als het op groente aankomt is Fien ook een beetje een pietlut, terwijl Jop alles eet wat los en vast zit. Jop is ook de grootste schooier (grotendeels mijn eigen schuld :$). Als ik groente snijdt voor ons avondeten wil ik nog wel eens een stukje 'laten vallen'. Tegenwoordig hoef ik de snijplank maar te pakken of de koelkast open te doen en Jop staat tegen mijn been omhoog zielig te kijken haha, toch ook wel weer grappig.

  3. een kat!? nou dan maar een kikker haha .. :whistle2:

    ik had voor ik het topic startte nog niet gezocht of het vaker voorkwam, maar zag nu inderdaad

    een aantal topics voorbij komen over gedroogde kikkers ed in het hooi

    blijkbaar niet te voorkomen maar wel onsmakelijk :$

  4. De titel zegt het al; Toen ik vanmorgen bij mijn konijntjes kwam zag ik iets vreemds ik de kooi liggen. Eerst dacht ik dat het een tak of iets dergelijks was, er zit wel vaker zoiets in het hooi. Alleen toen ik beter keek, bleek het een dode kikker! na mijn eerste gedachte iiiiiiieeeeeeeeuw :beurk: heb ik hem uit het hok gevist en in een zakje gedaan. De enige manier waarop dat beestje daar terecht is kunnen komen is via het hooi, aangezien mijn konijn binnenshuis wonen en de kikker dusdanig uitgedroogd was waaruit ik opmaak dat hij niet zelf is komen aanlopen :he:.

    Ik heb de fabrikant gebeld en daar kreeg ik een mevrouw aan de telefoon die nogal laconiek reageerde. Ik legde haar de situatie uit en kreeg als antwoord; ja hooi is een natuurlijk product en dan kan zoiets voorkomen, daar kunnen wij niks aan doen. Op zich begrijpelijk, aan de andere kant, als je zegt een kwaliteitsproduct te leveren mogen zulke dingen niet gebeuren lijkt mij? Ik heb nog even gezegd dat konijnen dieren zijn met een complexe spijsvertering welke snel in de war gestuurd wordt door slecht voedsel, bijvoorbeeld kikkers, of ze daar eens over na wou denken. Ze moest toen een beetje lachen. Ik heb me maar laten afwimpelen :$, ga zo denk ik nog wel even langs de dierenwinkel waar ik het gekocht heb, om hun mening hierover te vragen.

    Wat vinden jullie hiervan, is het een natuurlijk product en kan zoiets gebeuren of is dit not done? En heeft iemand iets vergelijkbaars meegemaakt? Het gaat trouwens om het merk Witte Molen. :yes:

    Alvast bedankt voor jullie reacties!

  5. Okee dat was me niet helemaal duidelijk, dus daar ligt het niet aan! Ik heb de duplocilline injecties trouwens wel als enorm stressvol ervaren (en als ik dat al vond, wat moet Jop wel niet gedacht hebben) ..

    Het verhaal over resistentie heb ik ook wel gehoord ja, maar ik kan je daar niet over adviseren omdat het bij mij dus niet meer aan de orde is. Heb je met je dierenarts hierover gesproken? En wellicht zijn er andere BB'ers die hier wel meer over kunnen vertellen?

    Ik wens je in elk geval heel veel succes en hoop dat Fleurtje er snel bovenop komt!

  6. Wat een moeilijke beslissing! Ik geef helemaal geen antibiotica meer inderdaad, het verschil met of zonder was ook nauwelijks zichtbaar. Het heeft Jop en mijzelf echt goed gedaan te stoppen, hij is me meer gaan vertrouwen en ik kon me meer aan hem hechten. Alleen het vervelende in jouw geval is dat Fleurtje dus echt ziek wordt ...

    Wat ik me wel bedenk is dat Jop gek was op de doxoral drops, hij likte ze zo uit het spuitje en wou het spuitje er het liefst bij opeten. Ik weet niet of deze medicijnen bij alle konijnen zo in de smaak vallen ... Maar dit was heel stressloos medicijnen toedienen en deze hadden bij Jop ook het meeste resultaat. Ik weet niet of jij deze al gehad hebt en of het een optie is?

  7. Ik ken ook andere verhalen, maar hier gaat het prima. Jop heeft vanaf dag 1 dat hij bij ons is snot (net iets langer dan een jaar). In het begin hebben wij ook menig dierenartsbezoek afgelegd en alle mogelijke medicijnen geprobeerd, inclusief duplocilinne injecties. Helaas sloeg niks aan, soms ging het even wat beter maar de snot kwam altijd weer terug. Samen met onze dierenarts hebben we besloten te stoppen met de behandeling, we wouden Jop niet langer plagen met iets wat toch niet leek te helpen. Dat is inmiddels wel een half jaar geleden denk ik. Jop leek en lijkt ook totaal niet te lijden onder zijn snot, hij had/heeft soms hevige niesbuien welke vervelend zijn, maar hij is altijd actief, vrolijk en aanhankelijk gebleven, het is een alles behalve ziek konijntje.

    Dit is de beslissing die ik destijds genomen heb, en ik heb er totaal geen spijt van. Toch is dit slechts 1 ervaring, jij zal de beslissing moeten nemen die jou het beste lijkt. Heel veel succes daarmee!

  8. Bedankt voor jullie reacties. Jop heeft al twee maal de duplo kuur gehad met injecties, deze heeft wel effect gehad, het

    snot is enkele weken weggebleven, maar net als na alle andere kuren is het gewoon weer teruggekomen. Ik denk dat ik

    het risico niet wil nemen en hem niet laat enten, dit is grotendeels gevoel. Bovendien is het een binnenkonijnen en krijgen

    we hier nauwelijks vliegen binnen. Het risico dat de enting kwaad doet lijkt me groter dan het risico dat hij besmet wordt ...

  9. Een van mijn twee konijntjes is nogal een snottebel, hij niest veel en heeft vaak een natte neus. Eens in de zoveel tijd onderdrukken we het met een antibioticakuur, maar het komt altijd, na verloop van tijd, wel weer terug. Nu is mijn vraag, is het verstandig om hem te laten enten tegen myx en VHS? Gezien de verhalen dat dit niet verstandig is bij konijntjes met een mindere weerstand ....

  10. Oke goed te weten allemaal. Blindedarmkeutels vind ik hier eigenlijk nooit, maar ik geef ook weinig brokken aangezien ze hier dol zijn op hooi en groenten. Maar ik zal het in mijn achterhoofd houden mocht het zich toch voordoen ..

  11. Echinacea kan ik niet terug vinden op de verpakking, maar ik weet dat het (ook op deze site) wel eens aangeraden wordt bij konijntjes met een verminderde weerstand (bijv. snot), in pil of druppelvorm. Echinacea is een plant, misschien dat de plant en de bloem zelf onder 'niet gewenst konijnenvoer' vallen, maar verwerkt tot homeopatisch middel of brok geen probleem is. En wellicht dat dan hetzelfde geldt voor Spirulina; niet lekker vers uit de vijver vissen en aan je konijnen geven maar de 0,01% die verwerkt is in de brok kan geen kwaad?

  12. hm nou ben ik wel nieuwsgierig of beaphar care + nou wel of niet goed is, dus bij deze de samenstelling;

    samenstelling:

    - plantaardige bijproducten

    - granen

    - groenten

    - mineralen

    - zaden

    - gist

    - algen (spirulina 0,01%)

    analytische bestanddelen:

    - ruw eiwit 16 %

    - ruw vet 3 %

    - ruwe celstof 22 %

    - ruwe as 4,8 %

    - Ca 0,67 %

    - Mg 0,27 %

    - Na 0,20 %

    - K 0,66 %

    - P 0,39 %

    dus .. kan iemand hier iets zinnigs over zeggen haha?

  13. Ik gebruik beaphar care + hier, mijn beide konijnen zijn er dol op en volgens mij is het één van de betere brokken, hoewel de meeste leden hier Sience Selective of Hope Farms Trio gebruiken. Wel geef ik de senior variant, heb eens ergens gelezen dat de junior variant te veel eiwitten (geloof ik) zitten ..

  14. panacur is in pastavorm toch? ik had hier problemen met het toedienen van antibioticadruppels,

    jop trok telkens zijn hoofd weg wanneer ik het in z'n bekje wou spuiten. de oplossing was een

    paar brokjes in de antibiotica te leggen zodat deze het opnemen, hij merkte het verschil niet

    en het bleek een eenvoudige oplossing. misschien kan je iets soortgelijks met de panacur doen,

    het op een blaadje witlof of wat brokjes aan hem geven? succes & ik hoop dat je nog meer tips

    krijgt!

  15. bedankt voor je reactie laura1984, ik was in mijn zoektocht inderdaad jouw artikel al tegengekomen, er staat veel bruikbare informatie in. ik zal nog even naar de winkel gaan voor verse kruiden en de neus is inmiddels gedruppeld. vanavond zal ik jop gezellig in de badkamer zetten als ik onder de douche sta :) voor de rest is het afwachten of de antibiotica aanslaat, maar dat valt na een dag niet te zeggen natuurlijk .. ik hou hem in de gaten!

  16. jop woont sinds eergisteren bij ons, ik heb hem met succes gekoppeld aan mijn voedstertje fien. maar nu is ie verkouden! gisteren al naar de dierenarts geweest, een prik (pijnstilling en ontstekingsremmer) gehad en antibiotica meegekregen (enrofloxoral drops).

    na wat zoeken op het forum ben ik zojuist nog naar de dierenwinkel gefietst om multivitaminen (beaphar) en echinacea druppels te halen. kom ik thuis, liggen jop en fien zoooooo lief tegen elkaar aan (hebben ze nog niet gedaan sinds de koppeling). maar om fien niet te besmetten vrees ik dat ik ze toch echt moet gaan scheiden nu, of heeft dit geen zin meer omdat ze al die tijd al samen zijn geweest?

    ik heb veel gelezen en info hier gevonden over (beginnend) snot, maar ik kan alle tips, ervaringen en adviezen op het moment heel goed gebruiken, die arme snottebel ...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .