Ga naar inhoud

Vaantje

Members
  • Items

    551
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vaantje

  1. Tussen alle drukte door even een kleine update:

    Nijnenmans liet de medicatie goed toe dienen en bleef goed eten. Drinken leek meer te worden. Dit deed hij voornamelijk wanneer hij een aanval gehad had. Ik heb verschillende keren met de dierenarts overlegd voor updates.

    Ook zij had wat vraagtekens. Zeker omdat de aanvallen vaker kwamen en langer bleven duren. Tijdens een van zijn aanvallen wist ie me nog te bijten. Kon hij ook niets aan doen, en ik had er niet bij na gedacht op dat moment mn vingers bij zijn bek weg te laten.

    Afgelopen woensdag naar de da geweest; konijn kreeg veel aanvallen in korte tijd. Zodra hij wakker was at en dronk hij een beetje en kreeg hij gelijk weer een aanval. Bij de dierenarts aangekomen kreeg het konijn een aanval waar hij in bleef hangen. Na 2 minuten kregen we hem er nog niet uit. In overleg met de dierenarts is besloten dat het beter was om hem in te laten slapen. Zijn koppie was waarschijnlijk al zo aangetast door die piep parasiet, dat hij daarom niet meer uit zijn aanval kwam.

    Ik ben momenteel druk met werk en bij-werk, kon niet eerder hier reageren. Toch wou ik het even kwijt.

  2. Excuses voor mijn late berichtje. Behoorlijk druk met vergaderingen.

    Allereerst bedankt voor jullie reacties.

    Tot nu toe eet en drinkt hij nog steeds zelf. De panacur gaat er makkelijk in. Meneer maakt er gelukkig geen drama van. Het omtollen heb ik hem niet meer zien doen. Wat hij wel doet is vaak, echt vaak neer vallen. Hij blijft dan doodstil liggen en reageert nergens op.

    Na een minuutje komt hij bij en doet hij als of er niets aan de hand was. Dit neervallen lijkt toe te nemen. Gister is hij in 15 minuten al zo'n 7 keer omgevallen. Na het neervallen drinkt hij gelijk. Tijdens het neervallen zie je zijn ademhaling vrij langzaam gaan.

    @elvje Wat voor kruidenelixer is dat?

  3. Ik had ook ergens gelezen dat als een konijn eenmaal E.C. gehad heefd, het terug kan komen door stress. Dus dat als het bijv. weer verhuisd word dat het terug kan komen en dat je 2 weken voor, en 2 weken na de verhuizing het konijn moet behandelen.

    En als het konijn eenmaal een huis heefd vind ik dat zelf niet zo erg. Ik heb er ook een opgevangen. Maar ik vond het wreed dat het konijn naar de opvang moest, en dan nog een keer moest verhuizen naar een potencieel baasje, hopen dat het goed gaad met het risico dat het misschien terug komt. Nou was mijn konijntje niet meer te redden, maar als die het wel gered had, zou ik zelf een baasje gaan zoeken voor hem want het konijntje vind het ook niet prettig dat het steeds medicatie moet hebben.

    Hier had ik het vanmorgen met mijn vader over; Stel dat het konijn het overleeft is dat kei mooi natuurlijk maar er zitten dus ook zo zijn nadelen aan. Mocht hij er boven op komen zit je bijvoorbeeld met castratie; dit is een hoop stress en zou die de narcose dan overleven. Stel dat je hem een vriendinnetje zou kunnen geven ( met een goede weerstand, of een ander nijn met ec) brengt dit voor beide konijnen veel stress betreft koppelen. Door stress een lage weerstand--> risico dat het terug kan komen bij het konijn.

    Ik vind het zeker niet erg om hem van hier uit te herplaatsen. Wel krijg ik dan gelijk de volgende vraag in mijn hoofd: is het prettig voor de nieuwe eigenaar en het konijn om dan gelijk met die medicatie te beginnen. Je zou dan haast op zoek gaan naar een eigenaar bekend met EC. Of denk ik nu iets raars?

    Ik heb in januari een konijn in laten slapen. Die had waarschijnlijk EC. Ze had vooral last van evenwichtsstoornissen. Ze at niet zelf en hebben we moeten dwangvoeren.

    Nu heb ik weer een konijntje met EC. Gelukkig zagen we het heel snel en stonden we 2 uur later bij de DA. Hij heeft een aantal dagen last gehad van een iets scheef hoofdje en wat wankel op de pootjes. Nu is hij helemaal weer in orde. Af en toe als hij iets onderzoekt zien we zijn kopje iets schuiner staan. Ik geef hem ook groenten, kruiden en fruit die goed zijn voor het zenuwstelsel en het afweersysteem. Ik weet niet of het helpt, maar het kan zeker geen kwaad.

    Hij krijgt hier inderdaad ook groenten, kruiden en fruit. Horen ze gewoon te krijgen vind ik :) Heeft jou ec konijn een maatje? Hoe gaat dat samen dan??

  4. Ik heb e.e.a. ondertussen al gelezen over EC.

    Qua mijn andere konijnen; dit konijn zit helemaal afgezonderd momenteel. Ook heb ik genoeg plastic handschoentjes om het konijn te verzorgen. Tevens staat overal wel desinfectie, zodat je altijd je handen en armen iig kunt ontsmetten.

    Zijn er mensen die een konijn met EC thuis hebben? Wat zijn jullie ervaringen ermee?

  5. Twee dagen terug heeft de dierenambulance bij mij een konijn gebracht voor verzoring. (ik fungeer regelmatig als gastgezin voor konijnen en vang ze zelf ook zo nu en dan op) Het zou gaan om een jong konijn die last had van zijn oren en gedwangvoerd moest worden. Deze is in de avond bij mij gebracht.

    Konijn was, voor dat deze bij mij kwam, bij een dierenarts opgehaald. Dierenarts gaf aan dat het konijn een middenoorontsteking zou hebben. Konijn arriveert bij mij thuis en zie dat het konijn met het hoofdje naar links hangt. Ook heeft het konijn met momenten dat het om tolt. Dierenarts had geen medicijnen meegegeven... :s

    Gister op controle bij ons in de opvang en onze dierenarts gaf gelijk aan dat het E.C. zou kunnen zijn. Gelukkig nu wel pijnstilling en panacur gekregen. Het konijn eet en drinkt gelukkig zelf en hoeft dus niet gedwangvoerd te worden. Scheelt weer stress.

    Nou ben ik al gelijk een hoop gaan googlen, maar zit toch met een paar vragen:

    * Het konijn zit momenteel alleen ivm het medische gedeelte. Zou het konijn zodra het genezen is met een partner samen kunnen? Heeft iemand hier ervaring mee?

    * Zijn er nog dingen waar rekening mee gehouden moet worden?

    (dacht dat ik meer vragen had maar men hoofd staat er niet helemaal bij)

    Graag zie ik ervaringen, tips etc verschijnen!

    Een foto'tje van het beestje, nu nog zonder naam:

    34pcg79.jpg

  6. Oke, dat valt wel mee dan. Dan zou het nu kijken zijn of dat ie zijn honger gevoel opvult met het hooi dat er dan ligt.

    Wat voor brok geef je als ik vragen mag? Eventueel kun je hem/haar SS voer geven. Hier zitten ook veel vezels in als hooi.

    Mocht je meer zekerheid hebben of twijfelen dan uiteraard de da contacteren.

  7. Naar wat ik me kan herinneren word hooi thee gebruikt om een konijn sneller van de diarree af te krijgen.

    Ik heb sinds maart een hollander ram bij mij zitten. Deze kreeg bij de vorige eigenaar: gemengd voer, stro, en zaagsel als bodembekking. Eigenaar zei dat ze hooi had voor het beestje, achteraf bleek dat ze continue stro gaf en dit voor hooi aan zag.

    Half maart kwam het konijn naar mij toe.. Gemengd voer de vuilniszak in en HFST er voor terug.

    Om het dier aan het hooi te krijgen heb ik alle stro weggehaald, diertje is gelukkig zindelijk en doet alles op een bak met andere bodembedekking dan stro. Diertje heet Babbel, Babbel kreeg van mij verschillende soorten hooi, ik heb het hooi ook gemengd met groente gegeven om hem er aan te laten wennen. Inmiddels eet hij hooi, het is niet veel maar beter iets dan niets. De HFST korrels eet hij graag.

    Wat ik dus eigenlijk aan wil raden; stro verminderen of als het kan helemaal weg, en wat meer hooi geven. Hoeveel en hoevaak krijgt het konijn brok?

  8. Hoi,

    Mijn ram Kelvin is ruim anderhalf jaar oud en heb hem uit de opvang sinds een maand of 3. Daar is hij behandeld voor oormijt.

    Nu is me opgevallen dat Kelvin vaak met z'n kop schudt en dat z'n oren enorm stinken, verder ruikt hij helemaal niet. Een week geleden zat er ook wat bloed op z'n vacht. Kan hij nog steeds oormijt hebben? Ik zie verder niks aan z'n oren (ik heb plaatjes gegoogeld) en ik merk ook niks aan z'n gedrag. Hij eet goed en is even lui als hij altijd al is geweest.

    Moet ik hem door de dierenarts laten checken?

    Mijn advies is: eerst even in de opvang na vragen met wat voor spul hij behandeld is geweest. En daarna de eigen dierenarts raadplegen. Zij kunnen dieper in de gehoorgang kijken, ook kunnen zij zien of er nog iets van mijten zijn. Tevens hebben zij de juiste middelen om de gehoorgang goed schoon te maken zonder het te beschadigen.

  9. Ik snap t ook niet!

    We hebben een goede dierenarts! Alleen niet zo bekent, en ook niet op lijst van KK.

    Ze is puur natuur, ook geen site...

    Ik zal tog kijken voor brood, omdat t een diknaker is![/QUOTE]

    Brood is een dikmaker, een konijn dat zich niet lekker voelt zal door een dierenarts onderzocht moeten worden en eventueel ander/speciaal voer moeten hebben. Zeker in dit geval geen brood gaan geven. Je weet niet wat je konijn heeft.

    Mij klinkt het als haakjes en mijn advies is z.s.m. contact met de da omdat je anders je konijn in een korte periode overleden aan zal kunnen treffen. Een konijn dat snel afvalt, en zeker in deze korte periode dat je het dier nu hebt, is niet in orde. Bij geen behandeling zal het dier snel kunnen overlijden.

    Nou kunnen je ouders wel zeggen: ''het is maar een konijn'' Ook een konijn is een dier en een dier heeft recht op de juiste hulp.

    Je zou eventueel je ouders op BB mee kunnen laten lezen en vooral ook de medische dingen bij het kopje gezondheid. Daar kun je vast wel nog informatie vinden over haakjes bij dieren.

  10. Oke, mijn dierenarts staat niet op de KK lijst, maar is ook niet zo bekend.

    We gaan er met de honden altijd heen, doet het altijd erg goed daar!

    ik weet niet of we kunnen bellen, anders morgen even langsgaan tijdens het spreekuur.

    Moet ik dan mijn voedster ook meenemen?

    Is de dierenarts wel bekend met konijnen? Anders is het misschien raadzaam om te kijken voor een kk dierenarts.

    Bij mijn koppels neem ik beide konijnen mee. Puur omdat ze dan minder gestresst zijn. Ze hebben elkaar dan.

    Zou even kijken zijn hoe je konijnen zijn denk ik.

  11. Mijn reus heeft afgelopen januari ook het probleem gehad dat ze ineens weinig tot niet at. Ben naar mn dierenarts gegaan en ze hebben het gebit gecheckt. Gelukkig was het gebit in orde! Darmen voelde goed, bleek een verstopping in der maag te hebben.

    Ze had voor een aantal dagen medicijnen en knapte ontzettend snel weer op.

    Ik zou als ik jou was toch even met de da contact opnemen. Liever een keer te vroeg gebeld hebben dan net te laat..

  12. Denk dat het dan wel kan hoor. Zeker met het nieuwe vaccin zou het niets meer uit moeten maken omdat die een jaar beschermd. Je zou eventueel de dierenarts kunnen bellen om advies en uitkunnen leggen dat je konijnen momenteel wat stress hebben.

  13. afsluiten???

    Ik ga om de 2uur gaan kijken of mijn konijn nog niet bevallen is spannend ik ben net gaan kijken en er was nog niets

    binnen 2uur laat ik nog iets weten!!

    Denk dat het verstandiger is om alleen in de ochtend en de avond te gaan kijken. Om de 2 uur bij het nest kijken kan behoorlijk wat stress veroorzaken. Van de stress kan moeder de jong vanalles aan doen. Hoe meer rust moeder heeft hoe beter voor haar en haar jongen. Je merkt het vanzelf wanneer er jongen geboren zijn.

  14. Pups, kittens en honden worden inderdaad ook over geent!!!!

    Er zijn dierenartsen die titter bepalingen kunnen doen. Er word dan wat bloed van je dier afgenomen en dat word onderzocht op anti stoffen. Ik zou opzoek gaan naar zo'n dierenarts en dit laten doen. Naar aanleiding van deze uitslag kun je dan besluiten wat het beste is.

    Met overenten is er meer kans op bijwerkingen!

    Honden worden als goed is om de 3 jaar met een cocktail geent en elk jaar tegen parvo en weil.

    Dat wisselt per dierenarts en per merk vaccinatie. Mijn honden krijgen elk jaar de cocktail enting van het merk Vanguard7 en Nobivac.

    Rabiës enting kan tegenwoordig om de 3 a 4 jaar gegeven worden. Dit was eerst 1x per jaar.

    Ts weet je al iets meer over de enting bij jou konijn?

  15. Dit maken wij in de opvang bij honden en katten ook mee. Sommige dieren reageren er sterk op. Hebben zelfs dieren gehad die er goed misselijk van konden worden wanneer zij een enting kregen.

  16. Ook in het geval dat het konijn wel gevaccineerd is met Lyomyxovax ® in he najaar van 2011 maar niet met Cunical ® (omdat deze laatste niet te leveren was), dan zal voor de RHD een booster gegeven moeten worden.

    Dit stond er nog onder op de site. Heb er idd een beetje langs gekeken qua nooit geent zijn.

    Zou toch voor de zekerheid andere dierenartsen ook om advies vragen. Heb zelf ook nog nooit eerder gehoord dat de vloeistof door de huid opgenomen word.

  17. Ligt er maar net aan hoe sterk de entingen zijn. Je hond laat je toch ook maar 1x per jaar enten?

    Normaal gesproken krijgen ze 1x per jaar een enting. Bij ons in de opvang krijgen de gevonden honden 2 entingen. 1 bij binnenkomst en de 2e 3 weken later. Die 2e enting is dan een booster enting.

    Ts jou konijnen zijn nu 7 maand. Zijn zij eerder nog geent? Zo nee zou ik toch maar een ander dierenarts raadplegen. Er word geadviseerd op de site van Dierenartsen Wilhelminapark utrecht, dat een konijn die nooit eerder een enting gehad heeft beter een 3 tot 4 weken later een booster enting kan krijgen. ( die nu de nobivac enting gaan krijgen)

    Hier een link http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/nobivac%20myxo%20rhd.html

  18. Mijn grote witte konijnen van de foto met het groene hok krijgen ook Kenner korrel met de gele label. Hier doen zij het goed op.

    Kenner met de roze label is prima voor jonge konijnen van 3 tot 8 a 12 weken. Hier zit namelijk een preventieve middel in tegen coccidiose. Wanneer je dat continu blijft geven kunnen zij geen weerstand opmaken wanneer zij daadwerkelijk coccidiose krijgen.

    Mijn kleine witte konijnen die krijgen sinds een week hfst en zij doen het daar goed op.

  19. Ik heb ze toendertijd particulier overgenomen.

    Het ziet er uit als zaagsel maar stoft heel weinig tot niet, ook neemt het de urine heel goed op. Ik let er wel op wat voor bodembedekking ze krijgen ;-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .