Ga naar inhoud

Margot

Members
  • Items

    2.478
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Margot

  1. Helaas gaat het toch weer helemaal niet goed met Bouke. Ze is weer sinds vanochtend opgenomen bij de dierenarts en waarschijnlijk heeft ze of een ontsteking of een tumor in haar buik. Dit was toch wel een hele klap om te horen aangezien ik dit echt niet had zien aankomen.

    Ja ze krijgt nog steeds alle medicijnen, het enige wat ze nog wil eten is een beetje peterselie. De dierenarts had alleen aangeraden om haar geen groenvoer of fruit te geven, aangezien ze hier weer last van zou kunnen krijgen.

    Tijdens het schrijven van dit berichtje werd ik gebeld door de dierenarts. Helaas is er nog steeds geen verbetering. Op dit moment kunnen we alleen nog maar of een operatie doen of laten inslapen. Vooral toen dat laatste ter sprake kwam had ik het wel even moeilijk... Ik zou het echt zo ontzettend erg vinden!

  2. Ja inderdaad, dan is het toch een ander verhaal. Wanneer de dierenarts 's avonds ook nog even controleert of alles nog goed gaat, dan is dat wel fijn!

    Ze keutelt nog steeds af en toe (niet heel veel, maar een ieder geval iets)! Eten gaat iets moeizamer. Ze eet wel af en toe wat hooi en wat iets minder is, is dat ze ook de kranten aan het opeten is... Ik heb haar op dit moment dus ook maar even van de kranten afgehaald haha :) Ik denk dat ze nu ook weer wat minder wil eten omdat ze weer wat misselijk aan het worden is. (Bij de da kreeg ze hier injecties tegen)

    Nee inderdaad, met de medicijnen stop ik zeker weten niet! Dit gaat eerst in overleg met de dierenarts, maar sowieso wordt er nog niet gestopt met de medicijnen ;).

  3. Update

    Vanochtend had ik Bouke weer naar de da gebracht waar ze de hele dag zou blijven. Ze heeft weer via injectie de medicijnen gekregen. Nu komt het aller leukste nieuws: ze heeft ook weer gekeuteld!!! Toen ik vanochtend bij haar ging kijken lagen er al zo'n 10 keuteltjes en vandaag heeft ze ook nog meer gekeuteld bij de dierenarts! Ohh dit is echt zo'n opluchting!

    Ik kon haar volgens de dierenartsen net weer ophalen (ben net thuis) voor het weekend. De dierenarts is voorzichtig positief :). Ik heb wel al een afspraak voor maandag staan, voor de zekerheid.

    De reden dat ik haar vandaag, en gister, 's avonds mee naar huis krijg, is omdat er 's nachts niemand aanwezig is bij de praktijk. Ze zou dan dus vanaf half 6 geen eten en medicijnen krijgen. Vandaar dat ik haar gisteravond ook meenam naar huis, aangezien ik wel voor dwangvoeding en medicijnen kon zorgen. In mijn geval was het dus beter voor haar om haar mee naar huis te nemen. Wanneer er wel iemand 's nachts aanwezig zou zijn, dan had ik Bouke ook bij de dierenarts gelaten.

  4. @annelies en basje, ahh wat ontzettend lief van je! Het is inderdaad echt ontzettend stom/vervelend/alles wat maar negatief is, om je zo machteloos te voelen. Je wilt er gewoon alles aan doen, maar dan lijkt het alsof het alleen maar slechter wordt.. Gelukkig at ze net zelf een klein beetje! Dus ik hoop echt dat zich dit gaat doorzetten en dat ze vanaf nu een stijgende lijn gaat laten zien!

  5. Wat een lieve berichtjes allemaal! Dank daarvoor!

    Die dierenarts in Nijmegen is zeker een goede oplossing! Ik zal morgen eens bellen wat voor ideeën zij hebben :). Ik ben trouwens op dit moment redelijk positief aangezien Bouke net ong. 10 ml critical care zonder dwang heeft gegeten!! Ze likte het helemaal zelf uit het spuitje :). Ik had de critical care aardig vloeibaar gemaakt, dus op deze manier heeft ze ook nog weer wat vocht binnen gekregen. Ze heeft inmiddels ook al geplast, dus dat is in ieder geval nog in orde (ze plaste namelijk al zo'n 1,5 dag niet).

    @smurfkuh, wat ontzettend vervelend! Ze zijn ook zo teer hè :erf:

  6. Ik heb toch nog pijnstilling gegeven, ze gaf toch wel erg aan dat ze pijn had. Ook de cisaral heb ik net gegeven. Bij de dierenarts zeiden ze dat ik alleen de cisaral hoefde te geven, want ze had een aantal andere medicijnen via het infuus gekregen en dat hoefde pas morgen weer opnieuw (via het infuus).

    Trouwens echt super bedankt dat je steeds op mij reageert, dat is echt heel fijn! :)

  7. Ik heb haar op aanraden van de dierenarts weer opgehaald. Ze was zo ontzettend gestressed en dit hielp niet mee bij haar herstel. Er is overigens ook niemand aanwezig vanaf half 6 tot morgenvroeg 8 uur bij de dierenarts, daarom wilde ik haar ook weer thuis hebben aangezien ze thuis meer zorg kan krijgen.

    Daarnaast is haar temperatuur sinds vanochtend 39,5 graden, bij de dierenart was ze daardoor al van het warmtematje afgehaald. Op dit moment ligt er in haar kooi wel een warmtematje, maar ze heeft zelf de keus of ze er op gaat liggen. Ik heb de snuggle safe onder een van haar mandjes gelegd, het mandje is hierdoor goed verwarmd (ik heb het gevoeld ;)) ze kan dus zelf kiezen in welk mandje ze gaat liggen. Ook houd ik haar temperatuur nauwlettend in de gaten. Op dit moment ligt ze tegen Floortje aan :).

    Ik ben in ieder geval heel blij dat ik haar vannacht thuis heb, ik heb namelijk ook een van de andere konijnen (haar beste maatje) bij haar gezet en ze was gelijk actiever :).

    Super bedankt voor al jullie tips en ervaringen! Ik vind het echt super fijn om jullie ervaringen etc te lezen!

  8. Ja inderdaad, ik denk er precies zo over. Ik heb ook alles over voor mijn konijnen, ik heb gelukkig mijn rijbewijs dus naar de dierenarts toe kan ik nu gewoon zelf. Alleen zover weg is toch een ander verhaal voor mijn ouders. (De kosten maken mij overigens niet uit.)

    Ja ik was ook verwezen naar de uni kliniek (dat is toch deel van wilhelminapark?). Het nadeel is inderdaad dat de prijzen super hoog zijn. Ik heb namelijk ook een paar weken geleden een zieke cavia gehad, waarvan de urine in Utrecht moest worden onderzocht. Dat was toch wel even schrikken die rekening haha!

  9. Ik bedoelde eigenlijk dat ik naar wilhelminapark moet, maar dat dit aardig ver weg is van onze woonplaats ;). Dat zal waarschijnlijk problemen opleveren met mijn ouders.

    Maar ik ga het natuurlijk er wel overhebben met mijn ouders en ik ga het zeker niet nu meteen opgeven ;). Het werkt helaas ook niet mee dat de dierenarts niet heel optimistisch is. Hij kan zeg maar niet zeggen of de specialist überhaupt iets kan doen (en daar zitten mijn ouders nu ook mee, zo van dat het waarschijnlijk toch niet helpt).

  10. Ik heb Bouke vanochtend laten opnemen bij de dierenarts en ze hebben daar vocht + medicijnen toegediend via injectie. Helaas werd ik net gebeld dat het nog steeds niet goed gaat met haar. Nu hebben we een aantal opties: - doorgaan met de medicijnen etc. - naar de specialist in Utrecht. - of opereren (waarvan ze niet kunnen zeggen of de kans dat het überhaupt goed komt redelijk is).

    Ik vind het echt verschrikkelijk, ik moet er echt niet aan denken om haar kwijt te raken!

    Wat zouden jullie doen? (Ik weet dat ik eigenlijk naar een specialist moet, maar ik ben helaas ook nog afhankelijk van mijn ouders, gelukkig niet meer voor het naar de da gaan enz maar wel als ik naar Utrecht moet)

  11. Ik ben vanochtend weer bij haar gaan kijken en of haar toestand verbeterd is durf ik niet te zeggen. Haar buik voelt (naar mijn idee) aan de rechterkant harder dan aan de linkerkant, maar ook de linkerkant is nog steeds hard. Ze heeft wel haar hok helemaal overhoop gehaald (waar ik gezien de situatie wel blij mee was :)). Ook huppelt ze zo af en toe (wanneer ik het hok openzet) wel wat rond, maar dit deed ze gister ook al wel een beetje.

    Ik heb vanochtend 6 ml water 'gedwangvoerd'. Ik denk wel dat ik inderdaad vanmiddag nog naar de dierenarts ga, aangezien ze nog steeds niet keuteld en ook niet plast! Ik vind vooral dat niet plassen raar, want tot gister heb ik nog gedwangvoerd en omdat het anders niet in het spuitje paste, heb ik het dwangvoer heel waterig gemaakt. Je zou toch denken dat plassen dan wel door zou moeten gaan.

    Bij de dierenarts was ze maar 35,5 graden, de dierenarts haar dan ook meteen op een warmte matje gezet en dat heb ik thuis ook gedaan. Op dit moment voelt ze wel heel warm aan, maar de precieze temperatuur weet ik helaas nog niet. :)

    Ik hou jullie op de hoogte en alvast super bedankt voor de goede hulp van iedereen! En mocht iemand nog tips hebben oid dan hoor ik het graag!

  12. Ze zit nu al sinds het starten van dit topic op mijn schoot met een dekentje :). Ik hoop dat dat al een beetje warmte geeft. Vanacht stop ik een snuggle safe in haar tijdelijke binnen kooi en zal ik ook nog wat kruiken bij haar leggen. Ik hoop echt dat dat voldoende voor haar zal zijn om warm te kunnen blijven.

    Dan ga ik morgen maar even opzoek naar een dierenthermometer :).

    Trouwens wanneer ik haar masseer begint ze erg te knarsetanden, zal ik dan toch gewoon doorgaan?

  13. Ja inderdaad ik heb de novacam hond, die is het dubbele gewicht en die van de kat is nog meer :).

    Ik denk dat ik vanavond dan maar een keer niet dwangvoer, ik leg uiteraard wel allemaal eten neer zodat ze zelf kan eten wanneer ze dit wil.

    Ehm haar temperatuur opmeten wordt op dit moment een beetje lastig, aangezien ik niet denk dat ik de thermometer van mijn ouders mag gebruiken :P. Maar ook dit is wel een goeie om ook maar meteen in huis te gaan halen! Moet hier nog iets speciaals mee zijn? Of maakt het niet uit wat voor thermometer?

    Wat fijn dat het bij jou konijn gelukkig wel is goed gekomen! Wel vervelend dat bijna geen dierenarts in staat was om iets voor jullie te betekenen, maar misschien is dat achteraf wel beter geweest aangezien de specialist meer verstand van zaken heeft :)

  14. Bedankt voor je meedenken!

    Hmm dan weet ik eigenlijk niet zeker of ik wel ananas moet gaan geven. Toen ik gister bij de da was zei ze dat haar hele maag vol zit met haren. Gas kwam toen nog niet tersprake. Vandaag probeerde ik haar buik voorzichtig een beetje te masseren, maar bouke begon erg te knarsetanden dus toen ben ik maar weer gestopt. Haar buik is trouwens wel keihard, echt een heel stuk harder dan gisteren. Ik vermoed ook dat er inderdaad sprake is van gasvorming. Ik dwangvoer ook maar heel weinig, ongeveer 4x per dag en dan steeds tussen de 3 en de 6 ml per keer. Ik hoop niet dat dit al te veel is?

    Wat naar dat jij ook ongeveer hetzelfde probleem hebt gehad met jou konijn! Is het bij jou weer goed gekomen? Mijn konijn is gecontroleerd op haakjes en haar gebit bleek perfect te zijn :). Gelukkig!

    Ik heb Bouke al naar binnen gehaald (alleen vanmiddag zat ze even bij haar maatjes buiten, wat haar wel goed deed volgens mij). Ook heeft ze een snuggle safe beschikbaar :).

    Ik bedoelde ook eigenlijk metocloral ipv metacam haha! Ik geef drie keer daags 1ml cisaral en 0,5 ml metocloral en 2x daags geef ik haar novacam en dan voor 4kg per keer (ze is zelf 2kg maar bij novacam moet aan konijnen het dubbele gewicht worden gegeven).

    Ja dat is nog wel een goeie, ik zal eens kijken voor dat prozyme!

  15. Ontzettend bedankt voor je snelle reactie!

    Dat is een goede tip, die van dat ananas! Helaas zijn de winkels nu al dicht, maar morgenochtend ga ik het meteen halen! En dat prozyme, ik heb dat een aantal jaar geleden al weleens gebruikt, ik weet alleen dat ik het toen moest bestellen en dat duurt weer een paar dagen voordat ik het in huis heb. Weet jij misschien of ik dat ook gewoon in de winkel kan krijgen? Dan ga ik daar ook meteen achteraan :).

    En inderdaad een ziek konijn is echt vreselijk. Ze zijn zo kwetsbaar en van de een op de andere dag kan het helemaal mis zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .