Ga naar inhoud

Boseetje

Members
  • Items

    2.546
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Boseetje

  1. Ik heb er een die alleen witlof verdraagt, pas op wel langzaam opbouwen! Witlof is altijd te krijgen dat vind ik makkelijk en grootste gedeelte van het jaar ook niet heel duur..... Witlof moet je BUITEN de koelkast bewaren en ik koop 3 a 4 stronkjes tegelijk dan kan ik 3 a 4 dagen verder. 


  2. Inderdaad is schijnzwanger een optie maar mijn Miep was ook knorrig en sjagrijnig en pieperig toen ze eind vorig jaar begon te modderen met haar slijmvliezen in de neus etc. Ze is vaak snotterig en als het snot te droog is en blijft hangen in de neus is ze ook zo qua gedrag dus als het geen schijnzwangerschap is misschien zit haar neusje vol?! 


  3. Het ligt inderdaad aan het karakter van je konijn. Mijn Gijs (RIP) was echt ook een eigenwijs beestje, alles moest kapot en overal kan je lekker plassen enz. Het buitenhok was altijd open, het kozijn van het open deurtje bijna helemaal doorgeknaagd, de dekenkist op het balkon helemaal kapot geknaagd, continu graven op de bodem die niet kapot kon maar wel enorm veel lawaai gaf. De andere kant was dat hij enorm enthousiast was en spontaan dus ook wel erg grappig!


    Miep daarentegen is heel timide, maakt nooit iets kapot, maakt nooit onverwachte sprongen, denkt eerst en doet dan, altijd goed zindelijk geweest op een paar korte periodes na in bijna 6 jaar. Likt alles af ipv knagen, houdt van observeren, wil wel alles zien maar hoeft niet perse alles te proberen meteen echt een huisvrouwtje hahahaha. Miep woont nu alleen binnen en als Gijs nog had geleefd had dit NOOIT gekund, die moest kunnen rennen en de wind in zijn haren kunnen hebben en lekker in de regen zitten en gek doen. 


     


    Advies: Ik zou eerst binnen proberen af te wisselen met speelgoed, intelligentie speelgoed een idee? " snackballetje, puzzels voor konijnen etc"


    Sommige konijnen hebben meer uitdagingen nodig. En als je dit afwisselt met elkaar blijft het misschien leuk. Ik kocht altijd een grashuisje voor Gijs die kapot mocht, was ook snel gebeurd maar kocht pas een nieuwe als het huisje echt helemaal met de grond gelijk was gemaakt. Als dit allemaal niet werkt kan je van het voorjaar proberen een aantal maanden naar buiten te verhuizen om te kijken of dit wel lukt. 


     


    Succes!


  4. Hier hetzelfde gehad tijdje terug. Was hier een periode van een week. Daarna weer goed. Heb het toilet verplaatst omdat ze ineens een andere voorkeur gaf voor hoek. Of het toilet wordt niet snel genoeg verschoond dat is bij mij ook soms reden. Maar dat gebeurd als ik ziek ben oid. Ze geeft dan een hint!

    Heb overigens wel blaas ontsteking laten uitsluiten!

  5. Bij mij heeft het 4 jaar geduurd voor Miep wat milder was geworden..... PFfff lange strijd gehad maar echt zooooo leuk is ze nu. Ze is nog steeds geen fan van continu knuffelen etc. maar ze stoot nu wel dr koppie tegen mn arm van he aai me eens (soort van kopjes geven) en ze is makkelijk te pakken en bijt niet meer. Mijn methode: alleen als het moest pakken: eens per week om controle te hebben voor gewicht, poepgaatje schoon etc?! Anders gewoon niet en geduld hebben. Benaderen op hoogte dus lekker gaan liggen of zitten.... handen op je rug! En doen zoals een soort genoot zal doen: klinkt heel raar maar op je buik met je gezicht benaderen en met je neus bv aaien of als ze het toelaat op een gegeven moment droge kusjes geven tussen oor en oog. soort van verzorgen lijkt het op. Heeft hier gewerkt want ze verzorgd mij ook :) Succes!

  6. Schijnzwangerschap kan zo weer overgaan maar als het herhaalt continu en het dier er last van heeft dan kan je d'r laten helpen. Mijn Miep maakte nestjes met 30 graden (woonde toen buiten met Gijs) en Gijs maakte de nestjes weer kapot en weg want hij vond het te warm. Ze kreeg ook kale plekken ervan. De baarmoeder van Miep was licht ontstoken en de schijnzwangerschappen duurden een aantal maanden met een paar dagen tussen pauzes...... Hoop dat het eenmalig is!

  7. Hallo,

    Hoe kan ik ervoor zorgen dat Miep 2 a 3 ons aankomt zonder meer brokvoer te geven? Als ze meer brokvoer krijgt eet ze dr blinde darm keutels niet meer op namelijk. Hooi krijgt ze onbeperkt + een klein stronkje witlof per dag... Is wortel een optie????

    Ze woog een jaar of 2 teveel: 2,2 kg en haar ideale gewicht volgens da is 1,7 kg. Ze weegt nu 1,412 kg....

  8. Max was voorheen ook erg aangedaan door de narcose. als hij smorgens werd geholpen kon hij 'savonds nog niet naar huis omdat hij nog steeds neit helemaal de oude was. Max krijgt nu een andere narcose en nu is het geen probleem meer. Je zou eens kunnen vragen welke narcose ze gebruiken? Mocht het nodig zijn wil ik wel eens aan mijn DA vragen wat voor narcose zij gebruiken nu voor Max.

    Nog mooier zou zijn als ze gasnarcose zouden gebruiken. dat is heel licht en is meer een soort roesje zeg maar. Dan zijn ze vrijwel gelijk weer bij. Helaas heeft mijn DA deze mogelijkheid niet.

    In het begin kon Max ook elke 1 a 2 maanden voor zn haken onder narcose. Hij kreeg toen een kleine hoeveelheid SS en veel hooi en groente. dit werkte voor hem dus niet.

    Na een aantal brokken te hebben geprobeerd (Oxbow bunny basicsT=> slikte hij heel door op een gegeven moment dus kreeg hij last van zijn maag.. Hope farms super trio=> had voor max een te hoog calcium gehalte omdat hij wat problemen heeft met zijn blaas)

    ben ik uitgekomen bij Trovet. daar ben ik in April mee begonnen en nog steeds is Max haken vrij. (hij is 2 weken terug nog gecontroleerd dus weet het vrijwel zeker) Voor Max is dit dus echt een succes!

    Wat ook goed kan helpen is een heel andere DA de kiezen laten slijpen. Die Da kan misschien net iets anders slijpen wat specifiek voor jouw konijn beter werkt.

    Waar woon je? Misschien hebben bb-leden nog tips voor een DA.

    Mee eens TROVET is echt super!!!!!

  9. Het hoofdstuk snot bij Miep is nog niet klaar!

    Ik ben net weer met haar naar de da geweest en de conclusie is een chronische neus verkoudheid.

    Dat verklaard ook haar minder actieve gedrag in vergelijking met Gijs toen ze nog met 2 waren...

    Ze maakt ook rare geluiden met ademen. Longontsteking is uitgesloten gelukkig!!!

    Plan is nu behandelen met ab kuur 1x daags 1 ml en broomhexine 2x daags 1 ml! Verder proberen zoveel mogelijk stofvrije omgeving... dus het onderste van de zak hooi en stro niet gebruiken dat is te fijntjes....

    De da beloofd niet dat het over gaat maar zegt dat het fijn zou zijn als ze iets meer lucht heeft en niet continu het gevoel heeft dat haar neusje dicht zit.

    Hoop dat het allemaal goed gaat helpen voor m'n mippipje! :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .