Ga naar inhoud

Nane

Members
  • Items

    426
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nane

  1. Als een dier al zoveel te lijden heeft gehad, moet je als mens je ego opzij zetten vind ik. Ik zou je dier dus niet nog een keer laten opereren en kijken tot wanneer het nog een prettig leven blijft. Is dat het niet meer, dan vind ik dat je het beestje beter kunt laten inslapen...Ik vind dat de meeste mensen veel te veel aan zichzelf denken. Een dier is echt niet beter af als zijn leven alleen maar opgerekt word. Het is geen mens die denkt als een mens (wat en wie laat ik allemaal achter, kunnen ze wel zonder me enz enz). Een dier denkt alleen maar aan de pijn die ze lijden....

  2. Goh, wat ben ik blij dat ik 32 ben en mijn ouders niks meer te vertellen hebben over mijn beessies:-)

    Ik geef ook Sience Selective, elke dag een grote schaal lekkere groenten, en weidehooi van Hansapet.

    Als het nu geen gezonde bejaarde konijnen worden dan weet ik het niet meer:-)

  3. O die bruidssluier vind ik wel erg mooi! Dat gaat hem wel worden denk ik. Wat betreft het woekeren; dat vind ik helemaal niet erg, juist fijn in dit geval. En mijn buuf zal er ook blij mee zijn, die houd helemaaaaaaaaaaal niet van tuinieren maar wel van bloemen, dus die vind alles prima, lekker makkelijk! En ik kan heeeel goed met haar opschieten dus dat komt helemaal in orde.

  4. Dat bedoel ik dus afstemmen op de situatie en in de gaten houden.( wij zijn immers personeel) :mdr:

    Ik zie hier ook dagelijks wat er gdronken is door simpel weg dagelijks een nieuwe volle fles aan te bieden.

    Als het vries krijgen ze hier 3 keer daags een water bak ook hier hebben ze geen problemen mee.

    ( reden water in een bak bevriest minder snel dan het tuitje van de drinkflessen)

    Al is een drink fles mits wekelijks schoongemaakt wel schoner)

    Ik weet niet of een fles nu zoveel schoner is. Zeker niet met dit warme weer. Ze hangen toch aan het gaas, het zijn plastic dingen, ik weet het niet. Die aardwerk bakken staan hier in de schaduw en voelen koel aan, vind dat toch frisser persoonlijk. Maar als je van die vuillakken hebt die de troep erin gooien, ja dan is een flesje uiteraard schoner:-))

  5. Bij de fokker kregen ze altijd al drinken uit bakjes en ze kenden hier dus die flesjes helemaal niet. Ze wilden er ook niet aan, dus ik hou het ook maar bij bakjes. Vind het trouwens ook makkelijker schoonmaken, en ze drinken er idd lekker makkelijk uit, ze slobberen echt. En omdat ze stevig en zwaar genoeg zijn, lopen ze ze ook niet omver. Ik ververs ze met dit weer 2 keer per dag (ik heb 2bakken staan).

  6. Mijn nederlandse hangoordwergen zijn 3 maanden oud en wegen rond de kilo, dus ik vind jouw 500 gram idd wel erg weinig.

    Geef je onbeperkt hooi? En geef je elke dag biks? Ik geef elke ochtend 20 gram Sience Selective per konijn en ze groeien als kool. Tevens krijgen ze elke avond nog een schaal verse groenten zoals andijvi, broccoli, witlof en wortel.

    Maar als de broertjes wel groot zijn dan kan het gewoon een konijntje zijn wat niet zo fors is. Bij mij zijn de voedster en de ram ongeveer even zwaar. Ze zijn even oud.

  7. Nou ik heb hem gister zover gekregen... hij heeft een stukje wortel geproefd :)

    Hihi, zie je? Geduld! Het komt vanzelf, hij moet er gewoon echt aan wennen, het is natuurlijk ook wel een hele openbaring als je het niet kent. Heb je een fransman wel eens een dropje gegeven? Ze gaan de eerste keer zowat over hun nek! Ze kennen het niet! Zo zal het bij konijnen ook wel zijn:-)

  8. Op dat vlak niet echt zindelijk zijn? Huh? Vreemde uitdrukking voor het benoemen van smaak en geur:mdr:

    Het zou best kunnen hoor dat ze niet zo goed ruiken als katten, maar volgens mij ruiken alle prooidieren juist extreem goed? Of vergis ik me nu.

    Wat ik eigenlijk vermoed is dat dat spul niet smerig smaakt of ruikt voor konijnen. Ik zal er straks een aan snuffelen (moet vanavond nog een portie geven)

  9. Zijn het dwergen dan? Een kilo is niet

    zoveel voor een konijn van 2,5 jaar?

    Wat betreft het biks zit je volgens mij op een prima hoeveelheid. Ik zou gewoon elke avond groenvoer blijven aanbieden, je hebt best kan dat ze het op den duur toch wel willen proeven.

  10. Ik had vanwege de castratie van Flappie wat ontstekingsremmende pijnstiller meegekregen in vloeibare vorm. Ik zag het niet zitten om het gevecht aan te gaan om het in zijn bek te krijgen, want ze zijn nog steeds niet echt handtam en dacht; ik ga toch iets proberen waar katten niet intrappen. Ik heb de vloeistof over een paar brokjes SS gesmeerd. Sochtends zijn ze altijd erg hongerig, en ik had dus goede hoop. Dus maar 4 brokjes ingesmeerd in een bakje gelegd, en ja hoor, die sufkop trapt er gewoon in! Dus zonder gevecht gewoon de medicijnen naar binnen gekregen! En daarna natuurlijk het bakje aangevuld tot de normale hoeveelheid. Dat ging makkelijk!

  11. Bij mij drinken ze uit grote aardewerk hondenbakken. Ze zijn precies goed voor de konijnen, ze kunnen er goed bij. Ze zijn veel te zwaar om om te gooien en er kan veel water in. Daarnaast heb ik van de week weer eens een flesje opgehangen, gewoon voor drbij, maar alleen Snuffie heeft er voor het eerst wat uit gedronken, maar ze drinken veel liever uit de bak. Dus haal ik het flesje eerdaags maar weer weg.

  12. 't Is echt enorm frustrerend als je er gewoon niks in krijgt. Zeker als je weet hoe schadelijk het voor hem is. Hij heeft dus haken op zijn kiezen gehad, zijn darmen lagen geregeld (bijna) stil, hij heeft blaaszand gehad (dat was het gevolg van het gemengde voer) maar hem "gewoon even" op alleen hooi en groente zetten kon absoluut niet want dan kreeg hij veel te weinig (vezels) binnen dus konden we er wel zeker van zijn dat hij onder narcose mocht voor de haken.

    Maar ach, ik kan er nu wel (een klein beetje...) om lachen, hij had in elk geval karakter :he:

    Ja dat lijkt me idd enorm frustrerend.... Dat van die haken, hoe kom je daar nou achter?

  13. ik ga hem straks wegen we hebben hem nu 3weken ongeveer en hij is al goed verdikt!

    als ik de hooi in het wcke leg gat hij er mooi op leg ik het elders dan gaat hij daar plassen gelijk waar het ligt

    onze dierenarts rade een ruifje af omdat dat hooi in zijn oogje kan prikken?

    Nou die dierenarts heeft maar een raar verhaal bij een ruifje... Ik heb heir gewoon een ruifje en een hooibal aan het 'plafond' van het hok en dat gaat helemaal prima hoor. Stuk frisser inderdaad ook voor het konijn als hij er op wil plassen. Ik heb trouwens ook een kattenbakje voor ze, daar doen ze het prima in, maar helaas heeft er 1 ook een vast plas/poephoekje in het nachthok. Ach ja, als het daarbij blijft kan ik het nog wel makkelijk bijhouden.

  14. Nou ik lees net dat ook Anke alles al gedaan heeft. Typisch he, mijn konijnen eten ook niet bar veel hooi, zeker in het begin moesten ze het niet, maar inmiddels eten ze het wel goed, nog niet zoveel als sommige hier, maar in elk geval acceptabel. Dus wij houden het maar bij bergweidehooi van hansapet:-) Ruikt ook echt naar weiland als je in de zak snuffelt, heerlijk!

  15. Konijnen versterken elkaar vaak in hun gedrag, stel dat ze toevallig beide inderdaad niet gek op hooi zijn.. Zien eten doet eten, maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor niet eten.

    Ik heb twee jaar lang oorlog gevoerd met mijn konijn Indy, die in februari is overleden. Indy weigerde ook absoluut hooi te eten. Er is hier altijd wel hooi geweest, maar er stond een bak gemengd voer naast en hooi bij vullen zolang het niet op is? Waarom? Bovendien lag het gewoon op de grond.. Indy is het als bodembedekking gaan zien oid, zelfs toen hij naar veeel minder SS ging. Toen ik hier lid werd, kwam ik er achter dat het toch niet zo gezond is, gemengd voer en geen hooi. Maar denk maar niet dat ik hem over kreeg op (gewone) biks. Een aantal merken hooi geprobeerd, nou, dát eten we ook niet hoor. Heb hem toen vervolgens maar een paar dagen geen eten gegeven. Hij vertikte het. Kwam er later achter dat het héél onverstandig is om een konijn zo lang niet te laten eten, maar d'r is niks mis gegaan.... Gelukkig.. Dus ik heb het maar weer opgegeven, tot meneer problemen kreeg met zijn kiezen, een jaartje later.. Over gestapt op SS, pogingen gedaan met: Kruidenhooi, timothy, Compact gras, alle hooi van Zooplus, hooi van THE, hooi van verschilllende boeren, hooi van de manege, hooi met lekkers er door/over.. Hooi in een hooibal, hooi in een ruif, hooi op de grond, hooi in een bakje. Hooi in een wcrolletje. Nat hooi. Hooi in stukjes geknipt door de kruiden heen (Fred at eerst ook héél slecht hooi, dit werkte bij hem wel) maar die kruiden lustte Indy al niet graag, laat staan als ik er hooi door deed.

    Mis hem verschrikkelijk, het was een heerlijk mannetje, maar dít mis ik totaal niet... :whistle2: Ik voel dus met je mee Anke!

    Nou ja Dollie, jij kunt in elk geval zeggen dat je ALLES geprobeerd hebt om hem aan het hooi te krijgen. Maar van Anke weet ik het nog niet?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .