Ga naar inhoud

tann04

Members
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tann04

  1. Ik heb enrofloxoral en novadox gehad! de dierenarts zei tegen me dat ik na de enrofloxoral de novadox moest proberen, als dat niet werkte zou hij het op kweek moeten zetten om te kijken wat het precies is, maar ik ben bang dat dat een duur grapje is?

    En als het chronisch zou zijn, is het dan nog wel te behandelen?

  2. Hallo allemaal,

    enkele maanden geleden heb ik Laara, een (bleek drachtige) belgische haas kruising gekocht, ik was meteen verliefd toen ik haar zag! na ongeveer een dag zag ik al dat ze een natte neus had, later begon ze ook te niesen. Ze kreeg jongen die na enkele weken deze symptomen overnamen. Ze heeft inmiddels al 2x verschillende antibiotica gehad maar het gaat maar niet over. Of het echt snot is weet ik niet, ze heeft in ieder geval een natte neus, wat snottebellen en ze niest af en toe.

    Haar jongen zijn inmiddels allemaal weg en ik wilde haar graag in de groep met andere voedsters en gecastreerde rammen doen, maar ik durf dit niet zo goed, bang dat ik de anderen ook besmet.

    Weet iemand wat hier nog aan te doen is? En of ze überhaupt ooit nog in een groep kan? Of hoe je erachter komt dat het geen allergie is?

    Ze zit nu op zaagsel en stro en krijgt (uiteraard) hooi in een ruif. Verder eet ze goed en heeft ze ook haar 9 jongen prima gezoogd.

    Groetjes

  3. Dit kan inderdaad mijt zijn en misschien dat het door de leeftijd kan komen, al is 8 jaar nog niet echt oud voor een konijn..

    Maar als je het zeker wilt zijn, zeker nu hij meer krabt en likt, zou ik naar de dierenarts gaan en die neemt dan een stukje huid/haar onder de microscoop om te zien of er mijt in zit. Als het mijt is, zul je ook de behandeling ervoor meekrijgen.

    Volgens mij kan mijt ook lintworm overbrengen maar dat weet ik niet zeker.. Als dat wel zo is dan is een wormenkuur ook niet verkeerd :)

    oke bedankt, is mijt heel besmettelijk?

    hij zit nog niet samen met andere konijnen in een hok maar wel in dezelfde schuur,

    krijgen deze het nu ook?

  4. help!

    mijn konijn van ongeveer een jaar of 8 heeft al een tijdje een wat dunnere vacht, ook glanst deze niet meer zo. ik dacht dat dit misschien door zijn leeftijd zou kunnen komen maar nu zag ik dat hij achter zijn oren aan het begin van zijn rug een plekje met witte schilfers heeft.

    wat is dit? ik heb al op internet gekeken en dacht misschien aan schurft of mijt( of is dit hetzelfde?) ook zie ik heb de laatste dagen wat meer likken maar dit kan ook toevallig zijn dat dit net is wanneer ik kijk.

    wie weet wat dit is en wat eraan te doen is?

  5. Zo duur is dat toch niet?

    Ik heb zelf de biks van Kasper Fauna, die is ook bij veel dierenwinkels te koop

    en kost vaak ongeveer een euro per kilo als je het 'los' koopt.

    De 15 kilo zak kost geloof ik iets van 13,90 (bij de Jumper).

    Hoe dan ook, ik zou in ieder geval ZEKER overstappen op alleen biks,

    om al eerder genoemde redenen.

    Waar je in ieder geval op moet letten bij het kiezen van een biks is het vezelgehalte.

    Vanaf ongeveer 14 a 15% is prima.

    Als je konijn verder weinig vezels binnenkrijgt, omdat ze dus weinig groenten eet, is het beter om een biks te kiezen die meer vezels bevat. Als je konijn verder veel hooi eet zal het wel goed zitten met de vezels hoor.

    Tip: weeg je konijn en weeg daarop ook je biks af.

    Je voert 25 gram biks per kilo, per dag. Dus weegt je konijn 2 kilo, dan voer je 50 gram biks per dag. Let op: van de biks Science Selective is 15 gram per kilo voldoende (maar deze ga je niet kiezen i.v.m. de prijs begrijp ik).

    Daarnaast zou ik stoppen met het voeren van brood, dit is ten eerste onnatuurlijk voor een konijn om te eten en daarnaast een dikmaker. Mocht je dit toch willen doen dan zou ik het zeker niet vaker dan 1 keer per week geven en dan ook maar een half sneetje.

    En wat betreft de groenten... ik zou gewoon proberen van alles aan te bieden en kijken wat ze lekker vindt! Als ze een goede biks eet en daarnaast goed hooi eet is het in principe niet noodzakelijk dat ze groenten eet.. maarja het is natuurlijk altijd wel beter als ze het wel gaat eten. Veel vezels en veel vitamientjes :)

    Je kan in de lijst met veilige planten en groenten kijken wat ze allemaal mag hebben, de keuze is reuze ;) er zit vast wel iets tussen wat ze lekker vindt!

    Veel succes ermee!

    ik heb dus pas mijn eerste zak alleen biks gekocht en dit meng ik nu met het andere voer zodat ze niet meteen helemaal moeten overstappen. in de zomer wanneer ze permanent buitenlopen krijgen ze alleen nog maar biks maar in de winter, wanneer het wat kouder is en ze wel wat vet kunnen gebruiken en ook geen gras krijgen geef ik ze wel gemengd voer.

    en wat het brood betreft: ik geef het ook alleen wanneer we wat over hebben dus vaak een kontje van een brood, het konijn is eerder te dun dan te dik naar mijn mening dus met dan dik worden zal voorlopig nog wel meevallen:P maar toch bedankt!

  6. Kun je niet een krop andijvie kopen het is goedkoop en dan hebben alle dieren een paar blaadjes meer?

    zou inderdaad kunnen maar zeker nu in de zomer krijgen ze al volop gras, nu is dat natuurlijk niet hetzelfde maar ik heb al jaren konijnen en doe het altijd al zo en heb nog nooit problemen gehad. mijn opa heeft ook een groentetuintje en hier pik ik soms stiekem ook wel eens wat groente!:P

  7. ik heb net even gekeken en de zak met alleen brok kost 9 euro voor 25 kilo. vind 14 euro voor 15 kilo eigenlijk best wel duur, zeker als je kijkt hoeveel voer er bij mij doorheen gaat. ik koop het bij ons in de buurt bij een zelfde soort winkel als welkoop enz. het is alleen niet echt van een merk. er staan wel allerlei vitamines enz op wat erin zit, is er nog iets wat er niet of juist wel in moet zitten?

  8. hoihoi

    het is niet zo erg als ze geen groenvoer eet, maar gemendvoer is helemaal niet goed oke het kan wel als ze alles op eet maar toch zou ik voor biks gaan of een hele goede aanrader SS(since selective).

    Verder kun je beter geen brood geven dit maakt konijnen dik en is dus niet gezond voor haar natuurlijk kun je bijvoorbeeld wel om de dag een klein stukje geven maar niet te veel.

    Voor het groen voer kun je misschien is witlof proberen dit vinden veel konijnen erg lekker en zo kun je het lang zaam uitbreiden en ik weet niet hoevel voer je geeft maar misschien geef je te veel dat hij geen trek in groenten heeft?

    waarom geen gemengdvoer? ze eet toch alles op? ik koop geen voer van een bepaal merk ofzo gewoon 2 10 kilo zakken en deze meng ik dan, kost namelijk wel erg veel als ik steeds merkvoedsel in kleine zakjes moet kopen en ze eten dit ook allemaal.

    maar te dik is ze in ieder geval ook niet, ze is eerder te dun.

    ik geef eigenlijk alleen groente en brood wanneer we dit over hebben dus dat is niet elke dag en ook niet heel veel. wel krijgen ze elke dag een flinke had gras maar dit lust zij dus niet. ik weet eigenlijk niet of ze witlof lust maar ik geloof inderdaad van wel ja. maar ik heb dus meestal niet veel over en omdat ik het over 16 dieren moet verspreiden krijgen ze allemaal meestal maar 1 blaadje ofzo.

    ze krijgt ook elke ochtend 1 handje voer(weet niet hoeveel gram dit is) dus dit is niet te veel denk ik, zeker aangezien het groenvoer pas 's avonds komt. het is een rasloos konijn van ongever 2 kilo denk ik.

  9. als ze alles eet van gemengd is het niet zo erg, zodra ze selectief gaat eten kan je beter overstappen op alleen biks.

    ze eet altijd haar bakje helemaal leeg dus dat is het probleem niet! ik meng het gemengde voer zegmaar zodat de helft gemengd voer(dus met die stukjes erin) is en de andere helft alleen brok dus zo krijgen ze wel een paar lekkere stukjes maar het meeste brok!

  10. ik heb een konijn van 2 jaar oud, een paar maanden geleden heb ik haar overgenomen van iemand. toen ik haar kreeg zat ze in een kooi met in haar bakje 3 grote wortels.

    na 3 dagen had ze hier nog niet van gegeten terwijl ze haar brokjes wel op at.

    nu inmiddels zo'n 4 maanden later eet ze nog steeds bijna geen groenvoer en al helemaal geen gras. mijn andere konijnen en cavia's staan altijd te springen als ik met iets aankom maar zij laat het gewoon liggen. brokjes en vooral brood vind ze wel erg lekker en ze drinkt verder ook gewoon goed.

    nu is mijn vraag of het erg is dat ze dit niet eet? ze krijg qua brokjes gemengd dus niet alleen de bix. haalt ze hier ook vitamines uit of moet ik iets anders proberen? en hoeveel brood mag een konijn hebben? ze krijgt nu af en toe een korstje.

    groetjes

  11. Nee, sowieso 2 keer een dood jong is negatief fokadvies. Verder zijn er al velen konijnen op de wereld, de opvang puilt uit, wellicht een leuker idee om je ram te laten castreren, dan kunnen ze lekker bij elkaar.

    dankje hier heb ik tenminste iets aan!

    ze komt nu inderdaad bij een paar andere konijnen te zitten dus alleen blijft ze niet!

  12. het is niet zo dat ik het nu meteen nog wilde gaan proberen ofzo,

    ik vroeg het me gewoon af. ik snap ook wel dat het niet kan maar

    ik vroeg het me gewoon af. ik vind dat jullie allemaal wel erg bot

    reageren op een normale vraag hoor!

  13. de eerste keer was een vergissing tussen mij en de eigenaar. ik dacht zoals al eerder gezegt dat ze al een keer een nest gehad had. de 2e keer was totaal niet! de bedoeling. mijn ram was per ongeluk ontsnapt en ik hoopte dat het niet gelukt was

    maar jammer genoeg dus wel.

  14. hallo,

    ik heb hier een hele lieve ram van 6 a 7 jaar oud.

    hij heeft het grootste deel van zijn leven alleen

    gezeten maar sinds 2 jaar ben ik mijn konijnen

    aantal wat aan het uitbreiden en wil graag dat

    al mijn konijnen een of meerdere maatjes hebben.

    hij zat een tijdje bij een cavia, ging lang goed.

    nu weer geprobeerd maar nu wil het niet meer

    en zit hij heel zielig alleen.

    hij is niet gecastreerd en de vraag is nu of het

    verstandig is dit nu alsnog nog te doen?

    zeker gezien zijn leeftijd maar ook qua gezondheid.

    het konijn is ietsje groter dan een dwerg en hij is niet

    dun oid. hij heeft alleen bijna geen vet op zijn

    rug waar je hem normaal beet zou pakken. hij voelt

    niet slap of dun ofzo. ik weet

    ook niet waardoor dit komt en of het erg is maar

    misschien heeft hij wel iets?

    hoop op tips!

  15. hallo,

    een tijdje geleden wilde ik graag een nestje van mijn konijn.

    ik heb haar overgenomen van iemand anders en ik dacht dat

    ze al eens een nestje gehad had. dit was dus niet zo.

    het konijn is 2 jaar en daardoor is de bekken niet meer zo

    rekbaar dat er goed kleintjes door konden. helaas werd

    er dus een dood jong geboren.

    ongeveer 5 weken geleden werd ze perongeluk weer gedekt,

    dit was echt niet de bedoeling, ram heeft er maar 1 minuutje

    bij gezeten maar dit was dus al te lang. ik dacht eerst dat ze

    niet zwanger was maar helaas had ze dus weer 1 dood jong.

    nu was mijn vraag of het nog mogelijk is ooit wel nog een keer

    een nestje van haar te krijgen of niet? is het nu wel zo ver

    "uitgerekt" dat het nu wel zou passen of niet?

    ik ben niets van plan nu maar ik vroeg het me gewoon af

    hoop op tips!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .