Ga naar inhoud

Grandelapin

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Grandelapin

  1. Oh ja, wilde nog even zeggen..ik las iets over paprika...hier ook favo..maar je kan ze beter de schil niet geven. Dat is wat lastiger te verteren voor ze.

    En wat ze ook heerlijk vinden is niet alleen het blad maar zeer zeker ook de bloemstelen van de paardebloem. Inclusief bloemen of knoppen!

  2. Veel van wat hier al staat vinden mijn konijnen dus ook heerlijk...laat ik daarom ook proberen wat andere dingetjes opnoemen waar ze ook zo'n beetje een "moord":angel:voor doen:

    All Brann (van die vezelstaafjes die sommige mensen bijv. door hun yoghurt doen)

    Herderstasje (onkruid)

    Ananas (zowel sap als een klein stukje)

    Andere kleine stukjes fruit als kiwi, banaan, aardbei (was dat al genoemd?)

    Viooltjes

  3. Ik zou het ook doen. Zelf drink ik het ook, wat gekneusde blaadjes op wat koud water, je hoeft het niet eens te doen dus met gekookt water. Is lekker fris en een goede dorstlesser..En als je konijn er meer door gaat drinken zou ik het zeker doen.

    Wat mankeert Fluf eigenlijk? En wat geef je hem/haar nog meer?

    Sterkte ermee hoor!

  4. Ja peterselie is ook vochtafdrijvend maar daar is op zich niets mis mee...dat is bijv. paardenbloemblad ook.

    Maar echt krachtige kruiden zoals peterselie en munt daar mag je dus idd niet te veel van voeren, ze dienen dus als extraatje, net wat Dollie al zegt.

    Ergens heb ik gelezen dat je dus max. 20 gram kruiden per kilo dat je konijn weegt mag geven PER WEEK.

    Zelf doe ik het altijd op gevoel...gewoon een blaadje (met takjes/steeltjes en al ja) extra door het andere groen heen, of zomaar eens een blaadje tussendoor als traktatie....

  5. Oh met zaadjes moet je wel heeeeel lang wachten voor je iets van de planten kan voeren. Je kunt kruidenplanten heel goed kopen in tuincentra bijvoorbeeld, maar ook wel in de supermarkt. Gewoon in van die plastic potjes met aarde..en afknippen maar....wel even goed wassen, want je weet maar nooit wat er allemaal opgespoten is..biologisch geteelde zijn nog beter uiteraard...

    Ik was overigens alle groenten, paranoia als ik ben:mdr:

  6. :sTsssss....wat een verhaal...ik veroordeel je ook absoluut niet want dit is toch wel een "pechstory"....

    Ongelooflijk...

    Nu begrijp ik ook wat meer van Annie....ze heeft gewoon zoveel meegemaakt en is in feite nooit alleen geweest..ze moet gewoon wennen aan de situatie en ook lichamelijk van alles bijkomen. Het is niet niks allemaal.

    Verder wil ik niet meteen alles hierop afschuiven, misschien dus wat meer kruiden en ook de juiste hoeveelheid SS geven is belangrijk. En altijd waakzaam zijn of er niet toevallig toch ook nog iets anders aan de hand is...

    Verder heeft ze ook minder eten nodig nu..ze is niet meer in de groei, ze heeft geen extra voeding nodig voor de kleintjes en om aan te sterken na de bevallingen....

    Oh ja en over eetlustopwekkers...Ik bedacht me opeens dat Munt ook heel goed thuis te kweken is in een pot. Het helpt ook tegen vachtparasieten trouwens...

    Uiteraard niet te veel voeren...ik geef zelf hiervan maar een blaadje of 2 per dag (als ik het niet vergeet)

    Het is gewoon een extraatje voor mijn nijnen.

  7. Als ze van augustus 2009 is, is ze toch ook negen maanden oud??

    Ik dacht dat ze misschien 2008 bedoelde? Omdat Annie al een nestje heeft gehad:$

    Maar ik ben net nieuw hier, dus mogelijk heb ik iets gemist dat Annie al heel jong een nestje heeft gehad:arf:???

  8. Je schrijft dat ze van aug 2009 is en 9 maanden oud is....Ik denk trouwens dat je bedoeld dat ze 1 jaar en 9 maanden is?

    Oh ja..en nog wat...als je geen kruiden kunt plukken dan kan je ze ook gedroogd bestellen bij webwinkeltjes...

  9. Als ik het allemaal zo lees en inschat moet je dus echt een weegschaal aan gaan schaffen waar je dus tot op de gram nauwkeurig kunt gaan wegen. Het is belangrijk dat je weet hoeveel je konijn weegt, voor iedereen. Mijn DA weegt ook altijd mijn konijnen bij de entingen zodat ook beter in de gaten gehouden kan worden of ze mooi op gewicht zijn en ook blijven. Verandering in gewicht kan je ook wel redelijk zien zo met het oog, maar een weegschaal geeft uiteraard veel beter aan in hoeverre.

    Het is belangrijk ook om te weten hoeveel gram SS je voert. Deze brokjes zwellen erg op in de maag waardoor de konijnen dus eerder een verzadigd gevoel hebben.

    Deze brokjes moet je echt heel beperkt voeren, ze hebben er echt niet veel van nodig.

    Gelukkig poept en piest je konijn goed zei je al...anders zou ik ivm met het slechte drinken bijna gaan denken aan een beginnende verstopping. Zijn de keutels echt mooi groot en rond en niet te donker van kleur? Ook allemaal dezelfde grootte?

  10. Hoe zwaar is Annie, dan kan ik meer zeggen over hoeveel brokjes je mag geven. Zo te zien geef je SS?

    Het bakje met groenten ziet er smakelijk uit, ik krijg er zelf trek van...

    Lastig idd waar te plukken, dat is soms even zoeken....hier moet ik ook nog eens altijd uitkijken dat ik dus niet op plaatsen ga plukken waar honden hun behoeften doen...

    Zelf groen kweken in eigen tuin of bakken is een goede optie, dat doe ik ook wel.

    Peterselie, smalle weegbree, tijm en oregano zijn ook eetlustopwekkend ja.....

    Waar mijn konijnen DOL op zijn en wat ook voor vanalles en nog wat goed is, is aardbeienblad. Die planten kan je zelf heel goed in de tuin houden. In bakken ook want al heel vroeg in het voorjaar krijgen ze alweer de eerste blaadjes vooral als je ze beschut weg zet...

    Nou, en verder wacht ik je antwoorden maar even af...

  11. Uit een bakje drinken ze idd sneller dan uit een flesje...goed idee dus..

    Ze kan idd heel goed eenzaam zijn en daarom minder eten...

    Hoeveel gram groenvoer geef je per dag?

    Ik zou zowiezo wat meer variatie in het eten brengen...geef haar om te beginnen maar eens eetlustopwekkende paardenbloemblaadjes (de stengels met bloemen eten ze ook) Uiteraard beginnen met een klein blaadje per dag en controleren of de keutels goed blijven, en dan langzaamaan meerderen.

    Daarna kan je ook andere kruiden gaan geven die de eetlust opwekken...

    En hoeveel biks geef je? En wat voor biks? Het kan net als je zelf al zegt goed zijn dat je teveel biks voert waardoor ze te weinig hooi eet.

    Sterkte ermee!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .