Ga naar inhoud

Renee19

Members
  • Items

    275
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Renee19

  1. Of een stukje vinyl? Is ook makkelijk schoonmaken.

    Houd er trouwens wel rekening mee dat de supasoft bedding niet echt vocht op neemt. Het kan dus snel gaan stinken. Ik gebruik het zelf im de plasbak over de houtkorrel heen als zacht bedje en zodat de bovenlaag droog blijft.

    zou idd kunnen kijken voor zeil of vinyl dat kan ik wel over de vloerbedekking leggen..

    ben bang dat een laken niet lang heel blijft zijn namelijk twee heerlijke ondernemde en gravende bunnies..

    Heb geen supasoft in de toiletten zitten daar heb ik gewoon nog hennepvezels in ze zijn gelukkig

    zindelijk dus plassen niet in het hok..

  2. Sudocreme bij sore hocks ken ik niet eigenlijk. Zie ook niet zo wat dat voor nuttig effect zou hebben. Sudo beschermd de huid tegen vocht. Maar vocht is hier niet het probleem. Hier is te veel druk op 1 punt het probleem waardoor de doorbloeding van de huid is verstoord en de huid zwak wordt en uiteindelijk kapot gaat.

    Ik gebruikte zelf ook calendula. Dit verzacht en bevorderd het huidherstel. Heb het ook nooit verbonden. Als max er last van had gooide ik ook het hele hok vol zaagsel(beste optie voor ons, zacht, absorberend en ik krijg geen last van mn longen wat met hennep wel zo was, vind hennep ook van die harde stukjes) max was wel wat incontinent en had bij tijden regelmatig natte poten wat de huid week maakte en dus ook meespeelde. Te zwaar was hij niet, wel vrij inactief.

    Daarnaast heb ik hem gestimuleerd veel te bewegen, zodat de druk op de hakjes verlicht wordt en verdeeld. In jouw geval ook nog goed om haar af te laten vallen.

    Loopt ze verder ook op vloerbedekking of fleece(of andere synthetische ondergrond)? Dit kan namelijk wrijving veroorzaken en daardoor ook sore hocks geven.

    de da vondt calendula ook de beste optie omdat het homeopathisch is en als ze dan wat van haar pootjes zou likken kan het geen kwaad. ?

    Heb de hennep nu vervangen door supasoft bedding van supreme ( als vinden de bunnies dat niet zo super heb ik t idee ) heb ook een rol met gaatjes erin daar ga ik dan de biks indoen zodat ze wat meer moeite moet doen voor haar eten en tegelijkertijd wat meer beweegt..

    ze zitten nu wel op vloerbedekking ( woon wegens omstandigheden bij mijn ouders) heb nu ook niet de mogelijkheid om dit te veranderen.. de huid is nog intact en hoop dat het zo blijft hou alles zo schoon mogelijk en zorg dat ze wat meer gaat bewegen

  3. Het is natuurlijk tegen haar natuur in om iets om haar poot te hebben.

    vaak krijg je het niet voor elkaar om dat te laten zitten.

    Ik weet niet hoe snel de gel intrekt? Of je het bijvoorbeeld in kan smeren en haar dan even vast kan houden tot het droog is?

    Hier heb ik pawwax voor de sore hocks, smeer dat goed in en zet ze dan in het hok, ga niet eens proberen de poten te verbinden want dat levert ze alleen maar een hele hoop stress op.

    Als ze hele grote poten heeft kun je proberen om babysokjes te kopen en de bovenkant eraf te knippen, dat haar pootje er doorheen kan. Maar of dat blijft zitten betwijfel ik ook..

    Bedankt voor je antwoord :) na mijn idee trek de zal best wel snel in.. denk dat ze sokjes idd geen succes zullen worden.. probeer ze wel eventjes vast te houden als ik het er op smeer en zou het goed in de gaten houden

  4. Hallo allemaal,

    heb Internet al afgezocht maar kom niet echt verder wie kan mij helpen ?

    Mijn konijn nina ( kleine lotharinger ) heeft last van sore hocks op beide hakken.

    Afgelopen vrijdag ben ik met haar bij de da geweest en het zag er goed uit de plekjes zijn wel kaal ( lijkt een beetje op een kruintje)

    Maar verder nog helemaal intact geen korstjes maar wel rood.

    Ze is daar ook gewogen en ze is wat aan de zware kant dus ze moet op dieet en ik moet de plekjes insmeren met calendula gel

    en verbinden met petflex ( zelf klevend verband)

    Gisteren een poging gedaan en een pootje is gelukt maar nu blijft ze net zolang aan het verband trekken tot dat het kapot is.

    mag ik de gel ook smeren zonder het te verbinden of heeft het dan geen nut ?

    ze zitten op een zachte bodem ( hennep vezels )

    Alvast bedankt !

  5. Hallo,

    nina is een kleine lotharinger van ongeveer 2 jaar oud ( weet haar leeftijd niet echt omdat we haar gevonden hebben)

    Ik ben bang dat ze meschien een beetje over gewicht heeft maar weet het niet zeker.

    Ze weegt 3.2 kilo en van wat ik lees op internet is dit wel een normaal gewicht

    Ze krijgt 2 keer per dag 20 gram biks en blad witlof en verder hooi.

    Daarnaast alleen s'avonds een halve stengel fiber first om ze in hun kooi te krijgen

    Ik heb wat foto's toegevoegd wie kan mij hiermee helpen en wat info geven ?

    Het gaat om het wit en bruine streep konijn.

    attachment.php?attachmentid=65892&d=1357669934

    attachment.php?attachmentid=65891&d=1357669909

    attachment.php?attachmentid=65893&d=1357669957

  6. Heb het Gisteren aan mijn nijnen gegeven en tot mijn grote verbazing at binky er ook gelijk van ( die is normaal heel kieskeurig )

    Maar het ruikt ook beste wel lekker je zou er bijna zelf aan gaan knagen :P

    Ben van plan het als tussendoortje te gaan geven en ss als hun normale voer te houden.. Nina eet veel sneller dan binky dus geef haar zo stengel dan is ze even lekker bezig en kan hij op ze gemak door eten zonder dat zij alles komt stelen

  7. Ben ook twee keer bij bouwmeester geweest.. Eerste keer was laat in de avond en het was spoed ben toen heel goed door haar geholpen.. Tweede keer kwam ik voor controle en doen deed ze zo ruig in mijn ogen met ons konijntje was echt en wereld van verschil met toen..

    Ga ook naar stad en van de ree daar helpen ze echt super en hebben heel veel verstand van konijnen en over utrecht ben ik ook echt te spreken daar ben ik toen op verzoek van stad en ree heen gegaan en super geholpen zelfs om drie uur snachts

    Het dierenziekenhuis is dordrecht is op zich niet zo slecht ligt er alleen aan wie je helpt.. Als het echt spoed is zou ik eerder daarheen gaan ( als me eigen da dicht is) of naar utrecht maar dat is helaas niet naast de deur

  8. een konijn alleen is geen konijn!!!! We wilde altijd voor joep een vriendinnetje!

    Helaas is dat er niet meer van gekomen.

    Ik zat net te kijken op de site van het creamatorium en zag dat gezamelijk cremeren ook kon. Nooit verder bij stil gegestaan. Dacht altijd we doen ze alleen. Maar ik wilde joep echt graag samen zien en wellicht dat hij als hij gezamelijk gecremeerd wordt nog vriendjes kan maken!!!! :-)

    Ze gaan voor ons een pluk haar weghalen bij joep en dat doen we in onze joepie doos! En zijn as met anderen wordt daar uitgestrooid! Joep gezellig met anderen. Nooit dacht ik dat ik dat zou willen....met anderen tegelijk maar nu met joep vind ik dat toch een goede gedachten!

    ~Dus joep mag met meerdere tegelijk....hoeft ie ook niet bang te zijn :-)

    Morgen gaan we een pluk haar van hem ophalen!

    Ook mooi!

    Foto's ga ik afdrukken!

    Komt helemaal goed zo!

    Wij hebben Pebbles ook laten cremeren samen met andere kleine dieren.. ze was echt een kroel kont en liever niet alleen dus de gedachten dat ze dan niet alleen was verzachte het een beetje..

    Zit met tranen dit allemaal te lezen hij was zo samen met jullie aan het vechten en het is zo jammer dat hij het niet mocht halen..

    Heel veel sterkte met het verlies van joepie.. en ik vindt dat een hoop mensen hier een voorbeeld aan kunnen nemen om het niet zomaar op te geven echt klasse dat jullie zo voor hem hebben gevochten..

  9. Krijg er gewoon tranende ogen van.. Heb nog niet zo lang geleden me nijntje pebbles verloren aan een longonstekingen we hebben toen ook zo voor haar gevochten en zij zelf ook helaas was de ziekte sterker dan haar zelf.. Dus weet hoe zeer dat dit doet..

    Hoop echt dat joepie minder benauwd wordt drie uur is nog lang weg.. Zolang ze eten en drinken geeft toch wel aan dat hij zelf ook nog nie opgeeft en hij heeft een lieve baas die veel voor m doet en dat doet ook wonderen hoor..

    Hou ons op de hoogte als je wil

  10. heel veel hoop blijven houden.. weet het is heel moeilijk om je nijntje zo ziek te zien heb t ook meegemaakt ( niet myx dan )

    Dat hij eet en drink is toch wel een heel goed teken ! nogmaals heel veel sterkte en hopen dat joepie er door heen komt

  11. En gelukkig zijn we hier geen slachthuis. Voor dat soort zaken bel je een dierenarts, anders is het ronduit dierenmishandeling.

    Ben ik het helemaal mee eens zo iets doe je toch niet.. We zitten hier op het forum om elkaar te helpen op een juiste manier en niet hoe je een dier moet mishandelen ! Gewoon de dierenambulance bellen en die diertjes oplaten halen snap dat het moeilijk is omdat het je vriend is.. Maar als ze die beestjes er zo bij laten zitten en dan lekker op vakantie gaan was voor mij de keuze makkelijk

  12. Ik heb een tijdje bio lapis gebruikt omdat mijn nijntje nogal veel kuurtjes kreeg ivm met ziekte en ik moet zeggen dat het goed werkte..

    De kuren pakte ook de goede bacterien aan en met de bio lapis bleven haar keuteltjes goed

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .