Ga naar inhoud

Aya

Members
  • Items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Aya

  1. Ik had hetzelfde hier in de Intratuin, ontzettend zielig. Veel te kleine hokjes met twee of meer konijntjes die het stikheet hadden in die benauwde winkel... Maar ja, zolang je dieren te eten en drinken geeft kan men met heel veel wegkomen.. :(

    Mijn konijn red het inmiddels prima, heb ook dagelijks een flesje bevroren water in een handdoekje in zijn hok, waar hij meer dan blij mee is, en hij lijkt het echt een stuk minder warm te hebben!

  2. Kan alleen vinden dat mieren en wilde muizen er een hekel aan hebben.. xD. Kan er verder ook niets over vinden, sorry!! Kan wel denken dat het munt is en ze het vast wel mogen hebben, maar daarmee heb je natuurlijk ook geen zekerheid..

  3. Bedankt voor de reacties! Ik heb heel lang met hem op de koele badkamervloer gezeten. Daarna ging het wel weer wat beter, maar ik zal het zeker in de gaten houden de komende dagen. Nu even de koelelementen zoeken, ze zouden er wel moeten zijn maar ik zou niet weten waar.

    Ik ben ook wel doorgegaan met de oortjes natmaken, op een gegeven moment vond hij het toch wel goed, en huppelde uiteindelijk ook weer vrolijk rond en zijn ademhaling was ook weer normaal. Moet nog wat dingen doen dus heb hem wel even terug in zijn hok. Dan kan hij ook even lekker wat drinken. Hij eet/drinkt alleen als hij in zijn hok zit, krijg er anders echt niets in!! Dus met een kwartiertje controlleer ik even of het nog steeds goed gaat.

    Gelukkig word het wat koeler zeg!! Tot vandaag heeft mijn konijn het erg goed gedaan in die hitte, moet ik zeggen. Hopelijk komt 'ie hier ook goed overheen.

  4. Mijn konijn heefthet ontzettend warm, heb hem al buiten uit zijn hok gehaald omdat het binnen wat koeler is. Hij kruipt alleen maar tegen mij aan, terwijl ik het idee heb dat hij hierdoor het nog warmer krijgt. Als ik hem op de koelere vloer zet, probeert hij weer bij me te kruipen enzo..

    Water moet hij niets van hebben, vond het helemaal niet leuk dat ik zijn oortjes en pootjes nat maakte, en hij wilt ook niet drinken. Ondanks dat koel ik zijn oortjes wel steeds af met water, want ze zijn echt heet. Zijn neusje is nat (Niet van het water) maar hij is nog wel een beetje actief (rondkijken, op me klimmen enzo). Maak me wel ontzettend zorgen, hij trilt ook en ademt snel..

    Net heb ik een hele tijd op de badkamer gezeten met hem (Is de koelste plek van het huis) maar daar kan ik toch niet de hele tijd met hem blijven? Naja alles voor mijn konijn. Maar ik zal eerst eens kijken wat ik allemaal kan doen zodat hij wat meer verkoeling heeft, maak me wel zorgen namelijk.

  5. Handige tips, zal er zeker wat mee doen!!

    Mijn hok staat in de tuin, waar eigenlijk over de dag de zon steeds ergens anders staat dus begin van de dag en eind van de dag is het niet echt tegen te gaan dat het in de zon staat.. Ikzelf sproei in de (na) middag vaak met de tuinslang water over het dak wat heel heet is, zodat (hopelijk) de temperatuur in het hok ook niet zo hoog meer is. Verder zet ik het dak van het hok omhoog, wanneer het hok in de schaduw staat natuurlijk. Meestal laat ik mijn konijn zo veel mogelijk los in de tuin, waar veel schaduwrijke plekken te vinden zijn, maar dat is natuurlijk niet elke dag even lang mogelijk.

    Hopelijk gaat het goed deze zomer, heb nog nooit eerder een buitenkonijn gehad.

  6. Zelf heb ik een tijdje geleden voor het eerst een stukje oud brood gegeven. Hij had direct slechte ontlasting, dus dat geef ik nooit meer. Ik ken wel mensen die hun konijn destijds altijd brood gaven en die het wel konden hebben.. Hangt denk ik ook wel af van wat hij gewend is..?

  7. Ik ben er even een tijdje tussenuit geweest dus vandaar de late reactie.. Maar bedankt in ieder geval! Ben blij dat het meevalt, en goed om te weten dat ik me onnodig te veel zorgen zat te maken ^^

  8. Oh, hij geeft geen hele wortel per dag hoor ^^ Wel enstuk van een centimeter of 3, elke 2 à 3 dagen..

    Hij heeft een redelijk ruim hok en zodra het weer het toelaat, mag hij vrij in de tuin rondhobbelen, dus lichaamsbeweging krijgt hij wel. Ik wil gewoon dat hij wel gezond blijft :)

    Verder krijgt hij ook wel andere groenten en veel vers hooi, naast zijn droogvoer.

  9. Hoeveel wortel mag een konijn per week/maand hebben? Mijn stiefvader voert mijn konijn namelijk (dit hebben we zo afgesproken omdat in het begin voerden wij het beestje allebei, toen werd hij ineens heel dik en hebben we duidelik afgesproken dat er 1 iemand moet voeren. Maar tegenwoordig geeft hij het beestje naar mijn idee te vaak wortel, ik heb gelezen dat dit niet goed is voor een konijn en dit heb ik mijn stiefvader ook verteld. Toch blijft hij het voeren, want 'de buurvrouw geeft haar konijnen ook wel eens wortel. Zij weet wel wat goed is...' enzovoorts. Ik word hier een beetje gek van, het lijkt niet aan te komen, maar misschien stel ik me ook wel gewoon aan en valt het wel mee..

    Hoe denken jullie hierover?

    Xx Aya

  10. Misschien is het dan een idee om het plantje in je tuin/keuken/wat dan ook te laten staan en er een paar blaadjes per week v anaf te geven, als aanvulling inderdaad, in plaats van dat je ze de plant laat leegeten?

    Xx

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .