Ga naar inhoud

MiEkEtJe

Members
  • Items

    566
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MiEkEtJe

  1. Ik woon aan De Zee hé. Hier is het altijd frisser dan in het binnenland. Er hier een frisse wind en voldoende mogelijkheid tot schaduw. Ze zeggen dat het hier in de latere middag bewolkt zal worden. Konijntjes moet je toch warm houden na de operatie, want de DA zei dat ze konijnen na castratie onder een warmtelamp legt.

    Pebbels is wel een beetje het noorden kwijt. Zij komt heel zelden binnen en nu zit ze al gans de tijd in de woonkamer te huppelen :).

  2. Vandaag om 9u heb ik mijn lieve schat afgezet bij de DA om zijn balletjes af te nemen.

    Pebbels huppelt overal wat rond. Ze vraagt zich waarschijnlijk af waar haar manneke is.

    Ik mag hem om 16u terug gaan ophalen. Ooooh, wat hoop ik dat het snel 16u is en dat hij al lekker fit is.

    Om hun nieuw hoofdstuk in hun leven te vieren heb ik een huisje gekocht en twee nieuwe speeltjes. :mdr:

    Elke reden is goed om de konijnen te verwennen natuurlijk :whistle2:

  3. Pff, jeetje wat een heftig verhaal.

    Het enige dat ik jou kan zeggen, is dat je jezelf zeker niet schuldig hoef te voelen.

    Zoals ik het nu hoor heb je gewoon gereageerd als iemand die zich zorgen maakt over haar nijn en wil dat het snel terug beter wordt. Ik vind het persoonlijk ook wat vaag wat die DA je allemaal heeft gezegd en wat hij niet heeft gedaan. Besluiten dat het snot is zonder verder onderzoek. Nadien als het duidelijk erger is geworden ook niets van onderzoek doen, maar gewoon wat inspuiten...

    Ik denk persoonlijk dat je deze DA niet echt konijnkundig kan noemen, maar ook ik heb voor de eerste keer konijntjes sinds twee maand ofzo dus ik ben zeker geen kenner. Ik weet alleen dat dit verhaal en deze DA mij geen goed gevoel heeft.

  4. Ik heb de indruk dat konijntjes op dat vlak niet echt zindelijk zijn. Ik vraag mij soms af of ze wel goed ruiken en smaken. Hoe ik ze soms zie vliegen op dingen. Ik zet hun bakje dan neer en dan staan ze zo aan mijn voeten te kijken en te snuffen met zo'n blik 'wij willen ETEN' terwijl het gewoon achter hen staat. Nuja, het zal wel met hun gezichtsveld te maken hebben zeker ;).

  5. Ik geef meestal hetzelfde (andijvie, witloof, tomaat, komkommer en paprika). Vooral omdat dit makkelijk te bewaren is en goed bewaart.

    Daarnaast koop ik sporadisch eens peterselie, geef ik af en toe eens een stuk wortel, ruccola, banaan,...

  6. Ik heb twee à drie dagen opgebouwd met witloof en ik heb dan een stukje komkommer toegevoegd en dan voegde ik de volgende dag iets meer komkommer toe + een klein stukje nieuwe groenten (vb. tomaat) en zo ging ik verder tot ze bijna alles hebben gegeten ;).

  7. Ik ben zelf ook met witloof begonnen. Eerst elk één zo'n blaadje, volgende dag dubbel en dan ben ik het eigenlijk snel gaan vermeerderen.

    Aangevuld met klein stukje paprika, tomaat, komkommer,...

    Volg je gevoel. Je merkt wel snel of je konijnen het verdragen of niet. Ik heb het sneller opgevoerd dan het postzegelformaat en dat ging hier perfect, maar ze waren van mij wel al gras en wat wortel gewoon.

  8. Ik jammer genoeg uit de supermarkt... Is natuurlijk wat duurder, maar ja.

    Er zijn hier wel genoeg mensen die bij de markt of in een groentenwinkel kunnen restjes bemachtigen. Misschien moet je daarvoor ook eens kijken. Ik zou niet goed weten waar ik dat moet vragen, maar het zou wel een stuk goedkoper zijn natuurlijk.

    Ik ga wel meestal naar de lidl of de aldi als het over de groenten gaat van de konijnen. Behalve Andijvie koop ik in delhaize of carrefour, want dat heb ik tot nu toe nog niet zien liggen in de lidl of de aldi.

  9. Ik heb een babyweegschaal :). Ook ben ik net bij de DA geweest dus hij heeft ze gewogen voor mij.

    Ik geef praktisch dagelijks: andijvie, witloof, paprika, tomaat en komkommer. Daarnaast af en toe wortel, ruccola, stukje banaan, paar druiven, brocoli,...

    Witloof en Andijvie zijn zeer goed, omdat zeer weinig suiker bevatten. Dat is hier eigenlijk altijd de hoofdgroente!

  10. Het is echt belangrijk dat je weet hoeveel je konijn weegt. Zo kan je de hoeveelheid biks afstemmen op hun gewicht.

    Teveel biks geven, is namelijk niet goed.

    Hooi moeten ze onbeperkt en van groenten zoals andijvie, witloof e.d. mogen ze ook zeer veel, omdat het geen dikmakers zijn.

    Fruit + groente zoals wortel mag je enkel met mate geven...

  11. Ik ben zelf niet echt geminderd van biks, maar in het begin gaf ik 's morgens en 's avonds. Nu geef ik hen enkel 's avonds als beloning dat ze in hun hok gaan ;). Ik moet zeggen dat ik duidelijk merk dat er hier pakken meer hooi worden gegeten! Het moet normaal wel helpen tenzij je konijn absoluut geen hooi mag, maar het zou mij verwonderen dat ze allebei geen hooi lusten :)

    Daarnaast krijgen ze van mij +/- 300 à 400 gram groente. +/- 200 gram 's morgens en idem 's avonds.

  12. Het is soms een beetje afwachten hoor of ze het lusten of niet. Biedt je het aan en als ze het niet nemen, laat je het dan liggen of neem je het terug mee? Toen ik ze hier de eerste keer komkommer en tomaat heb gegegeven aten ze het ook eerst niet op hoor. Ik heb het dan nog een tweede keer geprobeerd en gewoon laten liggen en de volgende dag was het toch op. Nu smullen ze het gewoon op, maar ze hebben wel een duidelijke voorkeur voor andijvie, witloof en rucolla als ik ze een gemengde schotel geef. Daarnaast krijgen ze hier nog paprika, af en toe wortel, af en toe banaan, af en toe druif, af en toe peterselie,...

    Ik kijk inderdaad ook vaak in lidl of aldi als het op de groenten voor de konijnen aankomt. Soms ga ik eens naar de GB, omdat die hier vlak om de hoek is en dan koop ik een grote zak witloof en ik dacht de prijs rond de 2 euro was, maar er zitten er wel zo'n 10 in...

  13. Ik doe het ook, maar ik ken zat mensen die het niet doen en mij raar aankijken als ik bezig ben over inenting bij een konijn. Veel mensen vinden deze 'zware' kosten niet waard. Ik vind mijn konijn evenwaardig als mijn katten en als ik ze door 2 maal per jaar in te enten kan besparen van een enge ziekte zal ik dat zeker niet laten voor die kleine kost.

  14. Mja, dan moet ik ze niet meer op gras laten :(. Ik heb nu gemaaid, waardoor alles heel kort is, maar die groene bladeren blijven wel staan van de boterbloem en vooral van de madelief. Ik kan dat onmogelijk definitief met wortel verwijderen, want het het staat gewoon in mijn graperk. Tenzij ik eens met zo'n onkruidverdelger te werk ga, maar wat gebruik ik dan best en hoe lang mogen de konijnen dan niet op het gras?

  15. Ah zo, hmm...ik zal ze voorlopig in hun hok laten. Ik heb nu toch de ren rond het hok gezet, waardoor ze daar nu ook meer plaats hebben om te huppelen.

    Ik merk ook dat ik madeliefjes en boterbloemen heb staan in de tuin. Is het voldoende als ik die bloem met steel aftrek of moet dit helemaal worden verwijderd? Als ik ze gewoon uittrek, blijft er natuurlijk nog groen achter van deze bloemen.

    Ik begin ook gigantisch veel onkruid te krijgen. Is dat giftig?

  16. Hallo,

    Ik heb hier al vaak gelezen dat je de konijnen niet op versgemaaid gras mag zetten. Ik heb zelf geen elektrische of motorgrasmachine, maar gewoon zo'n handmatig duwgrasmachinetje. Ik vroeg mij af of dan hetzelfde principe geldt?

    Je mag gras wel uittrekken en geven aan de konijnen dus mag je ze dan ook op gras zetten die handmatig werd afgereden met zo'n duwertje, want volgens mij is dat toch hetzelfde resultaat (uittrekken of met zo'n duwertje)?

    Ik heb geen hark om dat samen te vegen dus wat moet ik nu best doen? Mogen ze er toch op of is een dag wachten voldoende?

  17. Hier hetzelfde hoor. Ik moet nog maar de deur openen om naar buiten te gaan (hun hok staat daar vlakbij) en ze staan al op hun pootjes recht te kijken. Je weet nooit dat er toch nog iets extra te rapen valt hé ;).

  18. Ik heb hen hier van dag 1 in de ren op het gras gezet (zo'n 4u) en helemaal geen last ondervonden. Ze waren wel gras gewoon van bij de fokker. Het éne konijn reageert ook anders op groen dan het andere. Ik heb hier nooit problemen ondervonden en kon zonder problemen snel groente opbouwen. Het is ook te zien of je konijn vootdurend gras eet of ook heel veel rondhuppelt.

  19. @ PYT: ik persoonlijk vind die twee panelen rennen wel ruim hoor aan elkaar. Het kan wel zijn dat ik met de toekomst die panelen ren gebruik om de helft van de tuin af te zetten en dan is de ruimte nog groter, maar dat zijn pas ideeën voor als ze groot zijn ;).

    Hieronder een foto van de twee rennen aan elkaar. Hij kan nog ruimer, want toen stond hij wat raar en hoekig. Ondertussen staat hij wat meer open.

    IMG_1402.jpg

  20. Ik heb ze net allebei een beetje gewassen. Neen beter is om te zeggen proberen een beetje te wassen aan hun pootjes, maar het ging niet zo goed. Toch zijn de pootjes iets beter. Ze zitten nu in de grote gang en ze vinden het super. Vriendjelief zou het moeten weten (is niet thuis deze middag), want ze mogen niet binnen van hem, maar ik kon ze toch moeilijk halfnat terug buiten zetten in dit miezerig weer :).

  21. Ja pff, nu voel ik mij ook een beetje schuldig. Mijn hok heeft ook geen bodembedekking en hun WC'tjes worden toch wel een paar keer in de week schoongemaakt, maar hun zooltjes waren al een beetje geel toen ze bij mij kwamen wonen en dat is nu nog steeds zo. Ik heb al eens zitten denken om hun voetjes te wassen, maar ik wil hen die stress niet onmiddellijk aandoen. Het is wel niet zo erg als bovenstaande foto, maar heel proper zijn ze ook niet. Moet ik ze nu toch best eens in bad steken met een klein beetje lauw water?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .