Ga naar inhoud

fluffel

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fluffel

  1. :penguin:

    Hallo Bunny-liefhebbers!

    Op 7 mei heb ik mijn 1,5 jarige voedster voor het eerst in laten enten tegen VHS en mixomatose. Dit is onderhuids gebeurd.

    Na het pinksterweekend (waarin ik weg was geweest) kwam ik weer thuis en ging natuurlijk even mijn nijn knuffelen:

    Nu ontdekte ik een grote open plek achter haar rechterelleboog waar het weefsel gewoon uitpuilde. Ook voelde ik iets meer naar haar buik toe allemaal kleine harde onderhuidse 'erwtjes'.

    Ik gelijk denken aan mammaetumoren maar ze is pas 1,5 en heb haar in december nog laten 'helpen'.

    Ik terug naar de dierenarts om te vragen of dit een entreactie zou kunnen zijn. Zij had dit nog niet eerder gezien en adviseerde me om een biopt te laten nemen en dit te laten onderzoeken.

    Ondertussen was mijn nijn niet zichzelf: ik vond haar erg depri. Ze zat maar stil in een hoekje en begroette me alleen alsk het eten kwam brengen (ze at nog wel). Normaal begroet ze me sowieso als ik langs het hok loop. Ze bleef gelukkig wel van die vieze plek af.

    Savonds ben ik naar een andere arts gegaan (gewoon om te kijken wat die zou zeggen) en die herkende dit wel. Hij heeft die vieze bult uitgeknepen, het weefsel dat uitpuilde verwijderd en verder de bult goed schoongemaakt. Nu enkele dagen later zit er een mooie zwarte korst op en de plek wordt gelukkig al kleiner. De onderhuidse erwtjes zijn naar mijn idee ook al geslonken.

    Volgens hem is dit wel een entreactie en komt dit voort uit een virus dat toegevoegd wordt in de enting van mixomatose. Het gaat hier om het Shope fibroma virus.

    De bulten zouden na 3-4 maanden vanzelf weg moeten gaan en ik kan haar volgend jaar gewoon weer laten enten volgens hem.

    Het gaat nu goed met mijn nijn, ze is weer vrolijk, levendig en attent, de bulten zijn kleiner maar zitten er helaas nog wel.

    Nu mijn vraag aan jullie: zijn hier meer mensen bekend mee??

    Het komt dus blijkbaar niet vaak voor maar kan me niet voorstellen dat ik de enige ben bij wie dit voorkwam. En wat was het advies van jullie arts?

    Ben erg benieuwd!

    Groeten Iddor en Noortje:bunny:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .