Ga naar inhoud

xSterre

Members
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door xSterre

  1. ik ben nu net toch weer met 2 bakjes begonnen, nu laat ze het mannetje wel zijn gang gaan die meteen flink begon te eten, maar nu valt ze mij aan als ik wat brokjes erbij wil leggen in haar bakje. pff.. meteen poten omhoog naar voren en knorren dat ze doet!

    ik wacht het nog even af, als ik haar ga laten castreren wil ik hier toch nog even mee wachten, totdat de ergste kou voorbij is, dus dat gaat dan snel maart/april worden.

    dankje dollie!

  2. Hm, lastig.

    We hebben haar nog maar 3 weken, in die tijd heeft ze nog geen symptomen van schijnzwanger vertoond.

    We hebben haar via marktplaats gekocht, ze ziet er heel goed uit! Gewoon gezond, niet te dik niet te dun. Als ik naar de kooi toe loop, duwt het vrouwtje het mannetje meteen aan de kant, om als eerst bij het poortje te zijn. Als ik het poortje opendoe blijven ze zitten, of komen ze er met hun kop uit. Vervolgens als ik eten neerzet, begint het vrouwtje meteen gulzig te eten, en als het mannetje eten wil pakken bromt het vrouwtje of duwt ze met haar hoofd tegen hem aan zo van'wegwezen jij, mijn eten!' dus dan gaat hij maar in een hoekje zitten, omdat hij dan denkt dat hij toch niks te pakken kan krijgen. Met 2 bakjes gaat het de ene keer wel goed, andere keer niet. Het vrouwtje eet eerst snel haar eigen bakje mee om vervolgens dat van het mannetje ook leeg te eten. Dus dan moet hij weer aan de kant van haar. Als ik haar uit de kooi haal, en ik laat het mannetje dus alleen in de kooi met een bakje voer/groente dan neemt hij 1 hapje en gaat dan opzoek naar het vrouwtje. Ik krijg een beetje het gevoel alsof het vrouwtje bij haar vorige adres niet genoeg eten heeft gehad, maar dan zou dit inmiddels al wel over moeten zijn..

    lang verhaal he, maar bedankt voor het meedenken vind het wel moeilijk!:$

  3. Ik heb sinds 3 weken een voedster bij mijn ram,

    mijn ram is gecastreerd, en was toen hij nog alleen zat heel erg aanwezig, hield van aandacht en viel een klein beetje aan als hij eten kreeg.

    Nu ze bij elkaar zitten, krijgt mijn ram geen kans meer om te eten, omdat de voedster hem gewoon aan de kant duwt of hem een brom geeft, daardoor durft hij niet meer te eten. Als de voedster wil eten, en je wil aan het bakje of aan het rammetje komen, komt ze meteen met haar poten omhoog zegmaar en maakt ze meteen een brom geluid.

    Ik vind dit zo zielig voor mijn rammetje!:(

    Maar buiten het eten om gaan ze heel lief met elkaar om..

    dus nu zit ik met de vraag, wel of niet laten castreren van de voedster?

  4. Hoi,

    Onze 2 konijnen staan buiten, en als ze dan naar binnen mogen 's avonds (als er nog niet zo'n groot verschil te merken is in aan temperatuur) om los te lopen gaat het mannetje steeds de vloer likken. Waarom doet hij dit, heeft hij het te warm, of wil hij gewoon de boel inspecteren?:P

  5. Mijn konijntje was 7,5 jaar, en een gezond beestje, niet te dik, niet te dun. Maar op het einde kreeg hij van biks meteen diarree, het enigste wat zijn darmpjes konden hebben was een halve appel en hooi. (niet gezond ik weet het, maar op dat moment wist ik niet meer wat te geven, van al het andere eten kreeg hij diarree).

    Dankjulliewel.

  6. Mijn konijntje is laatst overleden, en ik vraag me nog steeds af wat het geweest kan zijn.. :frown:

    hij heeft de hele dag nog goed gegeten en gedronken, kom ik 's avonds voor het slapen gaan nog eventjes bij zijn hok, wankelt hij helemaal door zijn kooi heen. Dus ik pak hem op, en hij was helemaal slap, en zijn kopje viel achterover. Ik liep met hem naar binnen, en toen gaf hij een hele harde gil.Toen ik hem op het vertrouwde plekje bij de tafel neer legde, aaide ik hem, omdat ik zag dat het niet goed was, er toen zakte hij door zijn pootjes, trok met zijn pootje en was weg. :(

    toen we laatst bij de dierenarts waren(halfjaar geleden) zei de dierenarts wel dat er een bult bij zijn oksel zat, maar de da wist niet precies wat het was.

    ik loop nu al heel lang met deze vraag in mijn hoofd!

  7. Mijn konijntje is dinsdagmiddag gecastreerd, en we hebben hem 's avonds weer opgehaald. Ik vroeg aan de dierenarts of het beter was om het konijntje op kranten of handdoeken te zetten maar hij zei dat de wond goed dichtgemaakt was en dat stro geen problemen op zou moeten leveren, maar dat je het wel goed schoon moet houden. Ik heb hem dus op een klein laagje stro gezet, en de volgende ochtend was meneer weer helemaal de oude eten,poepen in zijn bakje, en met zijn neus tegen de tralies duwen dat hij in zijn ren wil. :he: Maar nou vroeg ik me af, is dit niet te snel, omdat ik hier al die verhalen lees van nijntjes die niet willen eten ect.

    natuurlijk ben ik wel erg blij dat het allemaal zo goed verlopen is!:party:

    Hij valt je nog wel steeds aan, maar ik las ook dat je na 2 weken een vrouwtje erbij mag zetten, dus dan zijn de hormonen minder en zou het over 2 weken minder moeten zijn? Of klopt deze uitspraak niet?

  8. Er zit geen leeftijd vast aan groenvoer, maar je moet het wel met mate opbouwen. de eerste keer een heel klein stukje, de tweede keer als hij het goed heeft gegeten en je geen verschil aan de keutels ziet mag hij een groter stukje ect.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .