Ga naar inhoud

marcel98

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door marcel98

  1. Bedankt voor de reacties tot zover.

    Op het moment krijgt de konijn kruidenhooi met wortel en echinacea van de Welkoop, maar hij eet meer van de korrel (merk niet bekend omdat de verpakking is overgegooid in een doos.) +- 80 gram per dag. Daarnaast krijgt die enkele plakjes winterwortel verdeelt over de hele dag als snoepje.

  2. Hallo

     

    Mijn 2-jarige konijntje (vrouwtje) heeft sinds een paar maand last van plakpoep, dit is vaak maar 1 of 2 keer per dag (ochtend, begin middag), de rest van de dag is de ontlasting prima. We zijn met de konijn naar de dierenarts geweest en die heeft de konijn en (plak)ontlasting onderzocht, maar niks bijzonders gevonden.

     

    Ik vermoed dat het komt door een reactie op hooi en stro.  De bodembedekking dat eerst stro was is inmiddels vervangen voor vezelhennep, dit heeft het probleem terug gebracht na zo'n 3x per week. De overige 4 dagen, krijgt de konijn vers hooi (diverse soorten geprobeerd), een uur na het eten van de nieuwe lading hooi heeft het konijn weer last van plakpoep. 

     

    Kan een konijn 'allergische' reageren op hooi en stro.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .