Ga naar inhoud

Lotta

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lotta

  1. Ik bel morgen naar de dierenarts, hopelijk kan ze starten met een langere kuur van de laatste antibiotica (waardoor de benauwdheid wel minder werd) en hoeft ze niet langs te komen (daar wordt ze zo gestresst van…). Ik hou jullie op de hoogte! 

  2. Bedankt allemaal, we gaan zsm nr de dierenarts. Ze zagen inderdaad ontstekingen zitten in de longen, maar ze hebben geen nieuwe scan meer gemaakt. Als iemand meer weet over antibiotica bij konijnen met longontsteking graag! We vinden het nog te vroeg haar te laten inslapen. Ze hupst wel vrolijk door t huis, eet en drink goed, zit niet ergens zielig in een hoekje. Ze is helemaal de oude, behalve het hijgen. 

  3. Klaasje is trouwens een gesteriliseerd vrouwtje van 2 jaar oud, ze woont samen in de woonkamer met haar mannetje rudi. Ze hebben er een hok staan maar zijn er als we thuis zijn meestal uit, het hok heeft houtkorrels en stro als bodembedekking(geen nieuw/ander stro wat de oorzaak van luchtwegproblemen kan zijn in de afgelopen maanden). Ook is er een scan gemaakt van haar longetjes, geen kanker. 

  4. Hallo allemaal,

    ons lieve klaasje is nu al ongeveer een maand heel erg benauwd. We hebben 3 antibioticakuren met haar gehad, waarvan 1 via een injectie om de dag. Bij de eerste twee (allebei via het bekje) was er eigenlijk geen verschil te merken, bij de laatste werd de benauwdheid op een gegeven moment minder. Alleen stopte ze toen van de stress met eten. Het is nu ongeveer 2 weken geleden dat de kuur van de laatste antibiotica klaar is en de benauwdheid is weer helemaal terug. Ook knarsetand ze soms/kauwt op iets niet bestaands? Tandjes waren ook flink doorgegroeid omdat ze dus niet meer at van de stress, maar die zijn nu weer goed geslepen. Wat kan er aan de hand zijn? Moeten we nog een antibioticakuur en dan nog langer volhouden? En hoe lang kan je zo’n kuur volhouden(bij een mens kan dat toch ook niet eeuwig omdat je dan imuun wordt?), want de dierenarts zei op een gegeven moment dat we moesten stoppen (te vroeg?). Of is het een longontsteking en kan die ook vanzelf weer over gaan? Ze heeft verder geen snotneusje of traanoogjes en eet en wast zich nu weer helemaal goed. Alleen zit ze dus steeds met haar hoofdje omhoog en wijdgeopende neusgaatje heen en weer te schudden van het hijgen. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .