Ga naar inhoud

tver

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tver

  1. Ik heb met de dierenarts gebeld vandaag en zij verzekerde me met het gedrag wat ze vertonen dat ze zeker nog niet vruchtbaar zijn en dat dit bij het vrouwtje pas vanaf 4 maanden komt en het mannetje 5 maanden en ik heb voor over 2 maanden een castratie gepland! Ze zei ook zeker dat ik ze nog bij elkaar kon houden zo lang ze niet rijden

    3 uren geleden, Evee zei:

    Met 3 maanden oud zijn ze al wel mogelijk vruchtbaar, dus haal ze echt uit elkaar. Je wil geen tienernestje van een broer en zus hebben met alle bijbehorende ellende. Ze moeten nu echt al uit elkaar van elkaar, eigenlijk al vanaf 10 weken. 

     

    Pas in de derde week na castratie (een ram is na castratie nog zeker 14 dagen vruchtbaar namelijk!) kun je dan opnieuw de konijnen terugkoppelen aan elkaar. En dan maar hopen dat ze elkaar lief blijven vinden als ze gaan puberen en opgroeien, want dat is de grote onzekerheid aan het op deze manier starten met konijnen. 

     

  2. 1 uur terug, Okki zei:

    Schattig, het klinkt in ieder geval alsof ze het prima naar hun zin hebben!

     

    Even iets anders: je rammetje kan al vruchtbaar zijn! Pas op dat je straks niet met een tienermoeder-konijntje zit, of is Droes al gecastreerd? Zo niet, dan moeten ze nu direct helemaal apart gezet worden tot minimaal twee weken nadat hij gecastreerd is. 

    Ja ik kan hem vanaf volgende maand pas castreren omdat hij nu pas 3 maanden oud is. Ik heb voor deze maand een afspraak met de dierenarts voor hun vaccinaties en dan maak ik die dag gelijk een afspraak voor een castratie 

  3. hallo iedereen. 
    Ik heb nu een maand 2 dwergkonijntjes Droes(M) en Maup(V),  broer en zus. Ik heb ze bij hun moeder weggehaald op de leeftijd van 2 maanden. De konijnen zijn snel gewend geraakt aan me en ze zijn heel blij in hun nieuwe huis, dat merk ik aan de zoomies en binkies. Het enige is dat ze me 24/7 likken, ik las veel dat ze dit doen omdat ze je aardig vinden en het een eer is als ze het doen alleen ze doen het echt de hele tijd als ik naar ze toe ga moeten ze me likken en als ik op de bank zit springen ze bij me en likken ze m’n tenen tot m’n gezicht dit kan een uur lang duren. Is dat nog steeds goed en betekend het dat ze me echt heel leuk vinden of hoe moet ik dit zien ?

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .