Ga naar inhoud

KonijnBennie

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KonijnBennie

  1. 26 minuten geleden, Evee zei:

    Geen enkel konijn krijgt haken op de kiezen van brokken. Ze krijgen die omdat de stand van de kiezen niet goed is, of omdat ze niet voldoende hooi eten. 

     

    Als je echt een dramatisch problematisch konijnengebit hebt, kan de brok uitmaken om nog wat extra bij te dragen in preventie. Maar het veroorzaakt het niet,  of je moet een brok met echt een hele scheve calcium fosfor verhouding gaan geven ofzo. De hardheid maakt er geen verschil in. 

     

    Brokken geef je echt maar minimaal.  Dat is geen maaltijd, geen hoofd voer. Dat is hooi, hooi en nog eens hooi. Brokken zijn aanvullend, geef je minimaal en het zijn meer de vitamine pilletjes dan een maaltijd. 

    En wat voer je zelf dan? Ook SS?

  2. 22 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Ik betwijfel of Kasper beter is, er zit dierlijk vet in. Hoewel dat mogelijk in gemengd ook wel zit. 

    Wat je wel kan overwegen bij plakpoep of diarree is graanvrij voer. Van science selective hebben ze dat ook. Ik heb het idee dat science selective wat minder geschikt is voor langharen, de mijne heeft bij die brokken iig sneller last van verstoppingsklachten. Bij 'gewone' konijnen is mijn ervaring prima met science selective. 


    en wat betreft de hardheid van de korrel dan? Ik hoor ook dat er konijnen zijn die er haken van op de kiezen krijgen

  3. Hoi bunnybunchers 🙂

    ik zit nu op gemengd konijnenvoer en ben erachter dat dit not done is. Ik wil overstappen naar Kasper brok omdat ik over sience Selective ook veel hoor over plakpoep..

     

    Kunnen jullie mij Kasper hobby aanraden?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .