Ga naar inhoud

Marilianne11

Members
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marilianne11

  1. Hallo allemaal,

     

    Mijn konijn Pitch (Franse hangoor, 5 jr) heeft een jaar geleden een pootamputatie gehad vanwege een zware infectie in de linkerachterpoot en heeft nu dus nog maar 3 pootjes. Na een periode van herstellen leek het lange tijd goed te gaan, maar hij heeft veel last van poepklonten en een drukplek op zijn stuitje die makkelijk open gaat. Zijn rechterachterpoot is nu vrijwel helemaal opzij gegroeid en hij gebruikt deze als een soort duwer om goed vooruit te komen. Hij kan nog een beetje springen en komt dus (gelukkig) het hok nog in en uit, maar veel bewegen zit er niet in voor hem. De situatie is sinds enkele maanden erger geworden, en hoewel ik het bij probeer te houden met de poepklonten en wonden vindt hij het vreselijk als ik hem ervoor moet behandelen en kost het veel moeite. Mijn vraag is op dit moment in hoeverre het nog ethisch voor het konijn is om hem in leven te houden. De dierenarts heeft ook aangegeven dat zijn huidige conditie veel zorg kost en dat ik moet kijken hoe lang dat nog haalbaar is. Voor mij maakt het minder uit, maar ik merk dat ik het erg vervelend vind dat hij er zo'n last van heeft en ik weet niet hoe goed het is om hem te blijven behandelen terwijl dat zijn humeur lijkt te verergeren.

     

    Ik weet echt niet goed wat de juiste keuze hier is. Hij geeft op het moment nog geen diep ongelukkige indruk, hij heeft wat last van de warmte op het moment maar lijkt redelijk gelukkig hoewel hij het wel erg vervelend vindt dat hij minder goed kan bewegen. Ik zou heel graag hem willen helpen die bewegingsvrijheid en alles terug te krijgen, maar dat zit er van wat ik heb begrepen van o.a. de dierenarts gewoon niet in. Heeft iemand ervaring met een dergelijke situatie of heeft iemand advies? Ik weet het namelijk echt niet meer...

    • Verdrietig 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .