Ga naar inhoud

nr91

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nr91

  1. Hallo,

    Ik weet het, de vraag is al enkele malen gesteld in 1 of ander vorm, maar ik wou toch de meningen nog eens weten van ervaringsdeskundigen.

    Mijn DA zei dat na 28 dagen de parasiet 'onschadelijk' is gemaakt en dat je dan dus mag stoppen met panacur. Nu lees ik weer elders dat je best doorgaat tot 8 weken.

    Intussen kan ik zeggen dat Roza aan de betere hand is. Heb ze vandaag in een ren op het gras gezet en ze draafde goed rond (weliswaar met nog een scheef kopje) en ze ziet er gelukkig uit. Ze tolt ook nog zelden.

    Dus, stop ik nu beter met panacur, of ga ik nog door? Ik ga de vraag nog eens voorleggen aan mijn DA, maar ongetwijfeld zitten hier mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

  2. Mijn konijn (Roza) eet nog wel goed en zelfstandig, dus geen dwangvoeren. Ik zal zelfs meer zeggen, ze eet echt veel. Dat is bij mij toch een goed teken. Ik hoop dus dat het goed komt.

    De DA heeft mij enkel Panacur aangeraden, maar de andere raadgevingen (Baytril etc) komen vanop konijnen.nl (onder medisch) die al eerder konijnen met CE behandeld hebben (en genezen), dus volg ik hun raadgevingen ook.

    Ik heb de indruk dat nog niet alles geweten is van deze parasiet, dus dat er inderdaad zaken gegeven worden die misschien niet nodig zijn, maar als je dan toch niet zeker bent, dan beter iets te veel dan iets te weinig.

    Hier staan trouwens ook interessante zaken: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/torticollis.html

  3. Dit volg ik op:

    De jongste ervaringen wijzen uit dat behandeling van E.cuniculi het meest succesvol verloopt als wordt gestart met Metacam, Panacur, Cisaral drops en Baytril of Enrofloxoral drops gedurende de eerste drie dagen.

    *Metacam (werkzame stof is meloxicam) is een pijnstiller met ontstekingsremmende eigenschappen, en wordt ingezet om ontstekingen te remmen.

    Na de drie-daagse startbehandeling wordt de behandeling nog minimaal vier tot acht weken voortgezet met Panacur en Baytril danwel Enrofloxoral drops. Hoe lang precies Metacam doorgegeven dient te worden is per konijn verschillend. Metacam nogmaals wordt in dit geval niet als pijnstiller gegeven maar als broodnodige ontstekingsremmer.

  4. Ze heeft altijd een scheef kopje, maar zolang ze steun heeft, kan ze zich recht houden. Als ze de steun niet heeft, begint ze te tollen en dus met heel haar lichaam rond te draaien tot ze weer toevallig een steun gevonden heeft en zich langzaam recht zet (behalve haar kopje uiteraard).

    Ikzelf (en ook de dierenarts) zijn er van uitgegaan dat het EC is . Maar jullie denken dus dat het ook een gewone ooronsteking kan zijn?

    Plus, ben ik (bijna) zeker dat het EC is, want ik heb er al een konijn aan verloren (een hele tijd geleden). Dat wou niet meer eten op het einde. Nu was ik er vroeger bij, ik ga dus echt niet stoppen met de Panacur.

  5. Hallo,

    1 van mijn konijnen heeft sinds 3 weken Torticollis (scheef hoofdje). Ik behandel haar al volgt:

    1x24u Panacur

    1x12u Baytril en Metacam

    Volgens onze dierenarts moet in de Panacur 28 dagen geven omdat na die 28 dagen, ofwel de parasiet dood is ofwel de parasiet 'onschadelijk' is gemaakt. Op konijnen.nl lees ik dan weer dat je het 4 to 8 weken moeten geven. Iemand ervaring mee?

    Verder vraag ik mij of hoelang ik de Baytril en Metacam moet geven.

    Het konijn is kwestie eet nog zeer goed en zolang ze kan steunen ziet ze er in feite niet ziek uit (natuurlijk is haar kopje scheef). Als ze geen steun heeft, begint ze wel te tollen. We hopen dat ze er bovenop geraakt.

    Jan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .