Ga naar inhoud

Jorieke

Members
  • Items

    2.310
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jorieke

  1. Volgens mij kan je je kleine konijn gewoon de "gewone" SS geven, hoor. Die van mij hebben als klein konijntje nooit Junior voer gehad. Ze aten gelijk met hun moeder mee en die had gewoon de SS voor volwassenen.

    Hoe dan ook... ik haal de zakken gewoon bij de dierenwinkel. Ik haal meestal ook gewoon een zak van 1,5 kg, want dat past toevallig net in een blik die ik in de keuken heb staan. Voor zo'n zak betaal ik bij de ene dierenwinkel 10 euro en bij de andere 8 euro (maar dan moet ik er toevallig in de buurt zijn, anders ben ik het verschil kwijt aan benzinekosten).

    Ik weet dat ik te veel betaal, maar ik vind het zelf een beetje eng om uit Engeland te bestellen. Geen idee waarom, ik bestel wel vaker dingen via internet. Maar toch... nooit gedaan.

    Maar misschien is het wel een idee om met meerdere BB'ers te bestellen, dan ben je minder geld kwijt aan SS én verzendkosten, denk ik. Eens kijken of er mensen in de buurt wonen die wel eens in Engeland bestellen.

  2. Het lijkt mij niet goed voor konijnen. Maar chips en drop is ook niet goed voor de mens. Dus als je het bij heel af en toe laat, lijkt het mij niet zo'n groot probleem.

    Ik weet niet hoe groot die koekjes zijn, maar misschien moet je ze halveren. De darmen van een konijn kunnen volgens mij niet al te veel verandering aan. Dus hou de keutels van je konijn wel goed in de gaten als je zo'n koekje hebt gegeven!

  3. Die van mij waren ook slechte hooi eters. Gewoon naturel hooi eten ze sowieso niet.

    Ik ben er destijds achter gekomen dat ik mijn monstertjes gewoon teveel biks geef. Ze hebben hier echt niet veel van nodig en ik gaf echt te veel. Toen ik dat aanpaste en ook nog eens overstapte op kruidenhooi, ging het wel goed.

    Ze eten echt niet alles op, hoor. Ze pikken eerst de "lekkere stukjes" er uit (de kruiden die vaak onder in de zak zitten) voordat ze echt hooi gaan eten.

    Het is ook niet ernstig als je eens een blinde darm keutel vindt. Die vind ik ook wel eens (en mijn konijnen zijn allemaal ouder dan 2 jaar). Zolang je konijn geen zieke indruk maakt (en dus gewoon eet, drinkt, huppelt en blij is) is er niet iets om je zorgen om te maken.

    Wel zou ik blijven proberen om het hooi te vervangen voor ander hooi. Probeer alle merken gewoon uit en kijk wat je konijn er mee doet. En de hoeveelheid biks aanpassen!

  4. Mijn Eefje is ook vaak schijnzwanger en ik zit met dezelfde vraag: laten helpen of zo door laten gaan?

    Eefje is niet zo vaak schijnzwanger als jouw konijn, maar ik vind 3 á 4 keer per jaar eigenlijk al te veel. Gewoon om het feit dat Eefje erg driftig wordt, dominant, jaagt achter haar moeder en broertjes aan. Ze is dan gewoon niet zo leuk.

    En daarnaast plukt ze zichzelf dan ook kaal en dat ziet er weer niet charmant uit.

    En dan natuurlijk nog de kans op baarmoederkanker...

    Wij zitten dus ook met het dilemma: laten helpen of niet?

    En als we haar laten helpen, willen we de andere voedster eigenlijk ook gelijk doen. Dan hebben ze steun aan elkaar.

    Maar ja, het is inderdaad best een uitgave. Natuurlijk heb ik alles over voor mijn konijnen, maar goedkoop zijn voedsters niet.

    Hoe oud is je voedster?

  5. Niet alle dierenwinkels geven slechte adviezen, hoor.

    Wij krijgen redelijk goede informatie (waar ik overigens niet blind vanuit ga, want ik lees liever informatie na op dit forum). En als ik bij de dierenwinkel ben en ik zie iets wat niet helemaal goed is, dan kan ik het daar gewoon uitleggen. Die vrouw van de winkel neemt mijn informatie ook altijd over.

    Vroeger was de winkel van Pets Place, nu heeft de eigenares de winkel overgenomen en er een eigen zaak van gemaakt. In de Pets Place periode hing het vol met Vitakraft spullen. Maar nu overheersen de wilgen spullen. Als ik aan haar vraag of ze van die wilgentunnels heeft, zegt ze gelijk dat ze ze gaat bestellen. Dan hoef ik niet meer op internet te bestellen en heeft zij extra omzet.

    Ik zou persoonlijk niet terug gaan met zo'n liksteen.

  6. Ik heb totaal geen groene vingers, maar ik probeer het toch altijd weer.

    Ik heb 3 grote potten gekocht en daarin peterselie, rucola en dille geplant. Groeit heel goed, maar als ik ga plukken, pluk ik dus álles kaal. En ik vergeet het water te geven (ik denk altijd dat het altijd regent in Nederland en dat mijn planten geen water nodig hebben).

    De dille en peterselie zijn wel te gebruiken voor de konijnen. De rucola ziet er niet uit zoals de rucola uit de supermarkt... bij mij groeien er witte bloempjes bij en ik gok dat dat onkruid is...

    Ook heb ik de fout gemaakt om die potten eerst op de grond te zetten in de "voortuin" bij de konijnen. Conclusie: ze begonnen zelf vast te graven. Dus nu staan de potten hoog op een oppot tafel. En dan vergeet ik het dus ook weer...

    Misschien volgend jaar... dan doe ik een nieuwe poging!

  7. heb je misschien een nieuw/ ander pak bodembedekker gebruikt voor de toilletjes? of met een ander middel schoongemaakt?

    Ik heb een tijdje geleden de toiletjes wel eens grondiger schoongemaakt. Eens in de zoveel tijd gooi ik er even een laagje schoonmaakazijn in, maar dat spoel ik daarna heel goed schoon. Ik ruik die geur van de azijn dan zelf niet meer. Het kan natuurlijk zijn dat de konijnen het dan nog wel ruiken... maar inmiddels zijn die wc's alweer een paar keer verschoond en afgespoeld.

    Maar dat zou het natuurlijk wel kunnen zijn...

    @ Annelies en Basje:

    Ik heb een hok die makkelijk schoon te houden is. Een betonnen vloer met een putje naar het riool toe. Dus ik veeg altijd de boel aan en daarna spuit ik het altijd even schoon met de tuinslang. Met een bezem kan ik het overtollige water dan in het putje vegen.

    Ik doe het eigenlijk nooit op een andere manier.

    Alhoewel... mijn buurvrouw heeft een week op de konijnen gepast. Ze kon geen stoffer en blik vinden en heeft toen alle keutels die naast de wc's lagen (en dat zijn er na een paar dagen natuurlijk meer dan wanneer ik het per dag doe) in een hoek geveegd. De konijnen hebben toen zelf dat plekje gebombardeerd tot wc. Dus niet IN de wc, maar er naast. Op het stapeltje keutels wat mijn buurvrouw daar geveegd had.

    Helaas is dat een plekje geworden dat enorm vies is geworden. De beton is daar aangetast door de urine. Gelukkig zet ik er zelf altijd een wc op, zodat je het niet ziet. Maar ik heb ook dat plekje schoon geprobeerd te maken met azijn (even in laten trekken en goed naspoelen een paar keer).

    Misschien dat die azijn lucht nog in dat gedeelte hangt.

    Ik ga van het weekend wel even een fles dettol halen. Volgens mij ruikt dat minder sterk dan azijn. Daar ga ik het hok en de wc's dan wel even goed mee schoonmaken :)

    Kijken of het helpt.

  8. Ja... ze zijn weer vreselijk fanatiek geweest.

    Ik heb nu het idee dat hun zindelijkheid gewoon afgenomen is. Dat ze nog maar een klein beetje gebruik maken van de toiletjes en de rest gewoon door het hok schieten...

    Ben ik mooi klaar mee. Alsof we het nog niet druk genoeg hebben met die dierentuin van ons.... :whistle2:

    Nou, dat wordt dus extra veegbeurten inlassen... haha

  9. Ze zijn natuurlijk met z'n vieren. Dus als ze dan allemaal van iets geschrokken zijn, dan kan die hoeveelheid keutels een heleboel verklaren.

    Maar vraag me dan echt af waarvan ze geschrokken zijn.

    Ik bedoel: met oud en nieuw geven ze geen kick om vuurwerk en we hebben ook nog eens 4 honden, dus dat geblaf van andere dieren zijn ze wel gewend.

    Misschien heeft er wel een kat voor hun hok gestaan... geen idee.

    Ik hou het de komende dagen wel in de gaten. Mocht het zo'n kanon aan keutels blijven... is het dan iets om me zorgen over te maken?

  10. Mijn konijnen zijn niet zindelijk. Ze hebben wel 2 toiletjes staan en daar plassen ze in. Ook het merendeel van de keutels verdwijnt in de toiletjes. Als ik het hok heb aangeveegd, dan kan hoef ik dat over het algemeen pas 3 dagen later weer te doen. De paar keutels die in die 3 dagen náást de toiletjes komt, zijn te tellen op 2 handen en doe ik handmatig gewoon in de toiletjes.

    Maar nu heb ik dus gister het hok helemaal aangeveegd en vanmorgen was het één grote bende aan keutels.

    Ik kon bijna geen "schoon" plekje meer zien, zo erg was het.

    De keutels waren gewoon normaal, zoals ze altijd zijn. Dus geen diarree, plakpoep of iets anders raars.

    Ze hebben ook geen ander eten gekregen, gewoon hun normale portie biks en hun normale portie groenvoer.

    Toch vind ik het raar.

    Zijn dit gewoon keutels die normaal in de toiletjes liggen (ik tel ze natuurlijk nooit) maar nu een keer niet?

    Of zijn ze ergens van geschrokken en hebben ze een soort keutel kanon gebruikt om de "indringer" weg te jagen (dat was dus een grapje van mijn buurvrouw, maar ja... met konijnen weet je maar nooit hoe ze reageren).

    Wat denken jullie? Moet ik hier iets mee doen?

  11. Neuh manon, dat gaat ons niet lukken, ben ik bang.

    Whoopy is de moederhond en dat is altijd wel een heel lieve hond geweest voor kleinere beestjes. Mijn partner had vroeger een ratje en dat was Whoopy's beste vriend. Die rat zat altijd bij Whoopy op d'r hoofd.

    Toen de rat dood ging, was Whoopy ook echt van slag.

    Maar sinds Whoopy puppy's heeft (de andere honden worden in juli 4 jaar), is ze heel erg veranderd. Ze is niet meer dat trouwe, lieve hondje van vroeger. Ze is gewoon "verpest" zeggen we wel eens. Aangestoken door d'r kinderen ofzo. Geen idee.

    Maar zodra de tuindeur open gaat, stormen ze met z'n vieren op het hok af. De konijnen geven hier totaal niet om. Ze zijn het gewend. Wat ik eerder ook al schreef: ik verdenk de konijnen er zelfs van dat ze het soms leuk vinden om de honden uit te dagen. Dan gaan ze met z'n vieren tegen het hekje van de voortuin liggen. Honden met hun neuzen tegen dat hek aan. Konijnen geven geen kick.

    Al denk ik wel dat het weer een tijdje duurt voordat het rammetje weer "normaal" reageert als de honden in de tuin zijn.

    We hebben de honden nu al 2 dagen niet in de tuin gelaten. Gewoon om de konijnen even hun rust te gunnen. Maar ja, dat kunnen we ook niet 100 jaar vol blijven houden natuurlijk...

  12. Gelukkig , wat een schrik , maar is het geen idee om je honden konijnproof te maken ?

    dat is een stuk handiger , hoef je niet zo op te letten , ze kunnen echt leren om de konijnen te negeren .

    Het zou een idee zijn, maar het zijn 1) vier honden en 2) echte terriers (jagers)

    Ik woon in IJmuiden, aan de duinen en het strand. We lopen dagelijks een stuk door de duinen en daar lopen ook veel konijnen. De honden gaan er áltijd achter aan. Alleen zijn de konijnen in de duinen een stuk slimmer en sneller. Die schieten gelijk een hol in.

    Sinds we het nieuwe hok hebben, weten de honden ook dat ze absoluut niet in de "voortuin" mogen komen.

    Ze blijven ook altijd netjes wachten bij het hek. Ook als het grote hok gewoon dicht is, komen de honden niet in de ruimte waar de konijnen ook komen. Sterker nog: ik heb het getest. Ik ging naar de konijnen en liet expres het hek van de voortuin open staan. De honden bleven netjes wachten bij het hek. Niemand probeerde naar binnen te komen.

    Niet dat ik daardoor "makkelijker" ben geworden, hoor. Ik bleef opletten. Daarom vind ik het ook zo stom dat het tóch gebeurde...

    Maar dat stukje extra ruimte is écht voor de konijnen. Honden mogen daar niet komen.

    Ik weet niet zo goed hoe ik mijn honden zou moeten trainen zodat ze de konijnen gaan negeren. Zoals ik al zei: ze hebben niet alleen hier in de tuin konijnen, maar ook in de omgeving. En niet alleen konijnen, ook katten en vogels worden altijd opgejaagd...

  13. Hij is weer de oude. Gelukkig!

    Ik ga altijd voordat ik naar bed ga nog even een pluk hooi geven. Dan kan ik ook gelijk het grote hok even dicht doen (zodat ze niet meer in de "voortuin" kunnen komen).

    Nu kwam meneer zelfs naar me toe, om te kijken wat ik in m'n handen had! Hij rukte gelijk een pluk hooi uit m'n handen. En hij kwam zelfs een aai halen! Dat heeft ie nog nooit gedaan. Hij kwam gewoon bij me zitten, ik kon hem gewoon aaien.

    Niet al te lang, hoor. Hij ging er ook snel weer vandoor. Maar toch... ik ben helemaal blij!

    Pfff... ik denk dat ik vannacht iets beter zal slapen dan gister :P

  14. Bedankt pluis04 :)

    Maar zo'n 2 jaar geleden is er bij ons een konijn ontsnapt, Bob. Hij had samen met Annie een hok en ren. Annie was toen net bevallen, dus Bob zat eventjes apart. Hij zat toen 2 weken lang alleen maar voor het hok van Annie te staren. Hij deed niets. Geen beweging, niks.

    Op een gegeven moment is ie op onverklaarbare wijze uit de ren ontsnapt en liep ie dus -zonder dat wij dat wisten- in de tuin rond.

    We weten nog steeds niet hoe het hem gelukt is, want we konden destijds nergens een gat ofzo vinden.

    Maar wij wisten dus niet dat Bob los liep. En toen lieten wij dus nietsvermoedend de honden in de tuin.

    Om een lang verhaal kort te maken: de honden hebben Bob te pakken gekregen (Bob wist waarschijnlijk ook niet meer hoe ie ontsnapt is en kon de weg terug niet meer vinden). Bob heeft toen van schrik een hartaanval gekregen en is overleden.

    Hij had geen bijtwonden, het was dus alleen jagen. Maar toch... ik heb de honden gehaat destijds. Zij waren in mijn ogen de moordenaars van Bob.

    Vandaar dat we nu ook extra opletten. Een extra hoog hekje bij die "voortuin".

    Bij het vorige hok stond er ook al extra een hek om het hok heen. Gewoon ter bescherming tegen de honden.

    En dan gebeurd het nu bijna nog een keer. Ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan!!!

  15. Nou, meneer was weer in beeld.

    Hij kwam niet op het eten af, dus ik heb mezelf dubbelgevouwen en ben zowat onder het nachthok gekropen om hem een brokje uit m'n hand te geven. Hij greep het letterlijk uit m'n handen en ging het toen op z'n gemak op knagen.

    Bij de tweede gang -groenvoer- liet ie zich heel voorzichtig zien. Ik heb hem wat blaadjes munt gegeven, omdat ik had gelezen dat dat ook eetlust opwekkend werkt. Toen ik het hok uit stapte, kwam ie ook op het bakje af. Hij graaide er snel wat uit en schoot snel weer weg.

    Ach, die arme ram heeft echt een fobie ontwikkeld voor honden...

    De honden zijn trouwens de hele dag niet in de tuin geweest (bedankt regen!)

    Het hok staat nu weer open, konijnen kunnen in hun voortuin. En net betrapte ik hem toch stiekem in de voortuin.

    Nu is het wachten op het eerste binkie, want hij is toch wel altijd de opperbinker.

  16. Nou, meneer laat zich nog steeds niet zien.

    Hij rent nu wel weg, als ik 'm wil aaien (da's in ons geval een goed teken, want mijn konijnen zijn niet handtam).

    En hij heeft ook gegeten.

    Ik denk dat ie wat meer tijd nodig heeft om over de schrik heen te komen.

    Eefje (zijn zus) vindt 'm nu wel heel interessant trouwens. Steeds gaat ze frontaal voor 'm liggen en schoonlikken.

    Alsof ze 'm wil beschermen. Wel aandoenlijk.

    Ik heb er vannacht wel heel slecht van geslapen. Ik zag steeds voor me hoe die rothond (ja, ik vind het nu echt een rothond, ik heb ook tijd nodig om hem weer lief te gaan vinden hahahaha) dat hok in schoot. En vooral boos op mezelf, hè?

    We zijn potverdorie zó voorzichtig. Waarom lukt het die hond dan toch om door m'n benen heen naar binnen te schieten?

    Honden nu extra goed in de gaten houden. Ze vinden de konijnen altijd al ontzettend interessant, maar ja... dit was toch niet de bedoeling.

    Ben trouwens wel opgelucht om te lezen dat het meer mensen wel eens overkomen is. Ik vond mezelf gelijk een heel slecht baasje.

    Maar ja, als ik dan in de tuin naar dat mega hok kijk, dan weet ik ook wel dat wij géén slechte baasjes zijn.

  17. Hij heeft inmiddels wel gegeten gelukkig. Maar hij is nog niet de oude. Hij kwam niet gelijk op het eten af.

    Nu moet ik wel zeggen dat hij altijd een beetje afwachtend is. Hij laat eerst broer, zus en moeder aanvallen en komt dan zelf iets later.

    Maar nu bleef ie echt zitten. Misschien ook omdat ik bleef staan.

    Heb uiteindelijk een brokje voor z'n neus gehouden en die pakte ie wel aan.

    Zo nog even kijken hoe het gaat bij het groenvoer (daar valt ie meestal wél gelijk op aan).

    Hij heeft trouwens gisteravond wel hooi gegeten.

  18. Ik schaam me eigenlijk kapot, maar het welzijn van mijn konijnen is nu even belangrijker....

    Ons nieuwe hok heeft een "voortuin", waar de konijnen eigenlijk altijd kunnen rennen als we thuis zijn. Het hok gaat dan open, de konijnen krijgen er een stukje ruimte bij.

    In verband met onze 4 honden, hebben we het hek van de "voortuin" hoog gemaakt. De honden kunnen hier niet overheen en ook de konijnen halen het niet in hun hoofd om er overheen te springen. Het is 1.20 hoog.

    Honden zijn jagers, zo ook die van ons. Als de konijnen lekker aan het hupsen zijn in hun extra ruimte, staan de honden door het gaas te kijken. De konijnen geven hier eigenlijk helemaal niet om. Ik verdenk ze er van dat ze zelfs af en toe expres tegen dat gaas aan gaan zitten, om de honden uit te dagen.

    Het hek van de "voortuin" heeft ook een deur. Als we in het hok moeten zijn, letten we altijd enorm goed op of die deur ook meteen weer dicht gaat (en op slot met de haak, tegen open waaien). De honden weten dat ze hier niet naar binnen mogen en kunnen en ze hebben het nooit geprobeerd. Tot vandaag........

    Ik ging even het hok in, omdat ik de lege voerbakjes wilde pakken. Ik open de deur en ja hoor... er schiet zo een hond naar binnen! Ik handelde direct. Eerst de deur METEEN sluiten (om te voorkomen dat de andere 3 honden ook naar binnen zouden schieten) en toen de hond opgepakt die binnen zat. Gelukkig schoten de konijnen allemaal gelijk op een plek waar de hond niet bij kon komen.

    De hond gelijk over het hek gezet en daarna konijnen controleren. Niemand had wat. Ze waren alleen enorm geschrokken. Drie van de vier konijnen gingen ook gelijk weer aan de wandel. Maar één konijn (1 van de rammen) liet zich wel heel makkelijk pakken. En dat laat ie normaal niet toe. Ik denk dat ie enorm geschrokken is.

    Daarom heb ik gelijk even wat extra groenvoer gepakt, om te kijken of hij wel wilde eten. Hij greep het stukje wortel wel uit mijn hand, maar liet het gelijk weer los. Ik heb hem eerst nog een hele tijd op schoot gehad, geaaid en tegen 'm zitten praten. Maar daarna gewoon volledig met rust gelaten.

    Maar het zit me dus niet lekker.

    Ik weet dat konijnen van schrik een hartaanval kunnen krijgen. Maar als ze dat krijgen nadat ze ergens van schrikken, krijgen ze dat dan meteen? Of kunnen ze dat ook een paar uur later alsnog krijgen? Nee toch?

    Het is allemaal rond 19:00 uur gebeurd en inmiddels is het 22:00 uur geweest. De ram zit nog steeds in een hoekje. Soms ligt ie languit, soms zit ie alleen maar een beetje voor zich uit te staren.

    Pffff... ik schaam me echt kapot, dat het mij overkomt dat er een hond naar binnen schiet. In het vervolg natuurlijk nóg beter opletten (en toch deden we dat al!)

    Maar hebben jullie nog advies of tips? Wat kan ik doen om de schrik uit m'n konijn te halen?

    Of moet ik 'm gewoon echt met rust laten?

  19. Mijn viertal krijgt hun eten verspreid in 2 bakjes. Dat is eigenlijk zo gegroeid toen één van mijn dames een keer schijnzwanger was en heel dominant en chagrijnig tegen de rest ging doen. Ze jaagde de andere 3 konijnen steeds weg bij het eten. Dus heb ik het in 2 bakjes gedaan. Nu gaat het veel beter. Ze eten met z'n viertjes eerst het ene bakje leeg en daarna het andere bakje.

    Qua water ververs ik het ook elke dag. Vooral op heel warme dagen en op dagen dat het vriest.

    Toch heb ik wel het idee dat ze "oud" water lekkerder vinden. Ze gaan pas drinken als het water er al een tijdje hangt :P

    Verder krijgen ze hier 2x per dag ook een groenteschotel, waar ze ook veel vocht uit krijgen.

    Groente vinden ze heerlijk. Maar bouw het wel op. Dus begin met één soort groente in een klein stukje. Controleer daarna de keutels (geen plakpoep of diarree). Als de keutels gewoon mooi rond zijn, kan je het stukje groente wat groter maken. Gaat dat een paar dagen goed, dan kan je een tweede stukje groente geven (weer klein beginnen).

    Je moet de groente wel (bijna) dagelijks geven. Als je vandaag witlof geeft en vervolgens 2 weken niet, moet je opnieuw beginnen met aanleren (dus weer beginnen met een klein stukje).

    Mijn koelkast ligt altijd vol met groente. Ik geef dagelijks hetzelfde en heel soms krijgen ze wat extra's in hun bakje (maar dat extra's is dan wel heel weinig, om diarree te voorkomen).

    Ze vinden het heerlijk!

  20. Ja, ik heb ook afgesloten bakjes om groenvoer in te bewaren. Ideaal.

    Soms (als ik een actieve bui heb) snij ik de groente vast, doe het in zo'n bakje en dan blijft het altijd wel een paar dagen goed. Wellicht ook wel een week, maar dan is het bakje al leeg...

    Ik ga aankomende week op vakantie en dan verzorgt mijn buurvrouw de konijnen. Ik snij dan ook alle groente vast en doe het in verschillende bakjes. Voor elke dag 2 bakjes, zodat mijn buurvrouw het alleen nog in de eetbakjes van de konijnen hoeft te doen.

    Vorig jaar had ik één bakje te veel gemaakt, dus die kon ik zelf bij terugkomst nog gebruiken. En het zag er gewoon goed uit (na 5 dagen).

  21. Die van mij vallen altijd aan op de biks (en op het groenvoer), alsof ze al weken geen eten meer hebben gehad.

    Biks is ook altijd binnen 2 minuten op en dan staan ze voor dat deurtje alweer te wachten op het tweede gerecht (groenvoer).

    Ik geef zelf de eerste biksjes altijd uit m'n hand. Op die manier kan ik goed zien dat alle 4 de konijnen kunnen eten (blijven ze eten, dan zijn ze over het algemeen gezond).

    Qua gewicht... tja, wij mensen zijn ook niet allemaal even zwaar. Dus het is helemaal niet erg als één konijn iets groter is dan het andere konijn. Als ik naar mijn eigen konijnen kijk, dan is er ook verschil. Ik heb 3 konijnen die rond de 1,5 kilo zitten. En het 4e konijn is 2,1 kilo. Halve kilo zwaarder! Terwijl ze allemaal uit hetzelfde nest komen (moeder & 3 koters). Misschien zat er in de voorouders een iets groter konijn? Geen idee...

    Hou het wel in de gaten!

    Blinde darm keutels worden over het algemeen opgegeten. Maar hier vind ik ook wel eens bdk's, hoor. Niet veel, maar soms laten ze ze toch liggen.

  22. En het is weer zover. Wéér schijnzwanger... ik begin het zelf ook wel zat te worden. Ik vind het gewoon zó zielig voor Eefje.

    Ze is duidelijk chagrijnig, ze gromt, jaagt achter haar broers aan (die dan weer achter hun moeder aan jagen). Kortom: het groepje is weer even van slag, dankzij Eefje.

    Vanmiddag toch maar even overleg gepleegd met partner en we gaan toch even informeren naar het castreren (of steriliseren?) van Eefje en waarschijnlijk Annie dan ook maar meteen (gezien het feit dat ze dan steun aan elkaar kunnen hebben bij het herstel én voor hun gezondheid uiteraard, gezien de kans op baarmoederkanker).

    Het gedrag van Eefje duurt altijd maar een dag of 2, hoor. Dus het is ook weer opeens over. Maar ik vind het gewoon zo zielig. Niet alleen voor Eefje (die verwacht kindjes die er nooit zullen komen), maar ook voor de rest van het groepje.

    Een vriendin van mij zei dat haar konijn het ook regelmatig had. Haar dierenarts had gezegd dat het ook door het weer kan komen. Het is nu al een paar keer lekker warm geweest. Konijnen schijnen dan te denken: "Ha, lente! Ik ga nestelen!" maar omdat het steeds van warm, ook weer naar koud gaat, is het wat lastiger voor konijnen om te beseffen wanneer het dan écht lente is.

    Ik snap de gedachte, maar vraag me af of het écht zo werkt bij dieren.

    Ik ben deze week nog aan het werk, maak lange dagen. Dus de dierenarts bellen zit er deze week niet in, ben ik bang.

    Dus dat doe ik volgende week. En ik denk dat ik e.e.a. dan na onze vakantie (eind mei) plan. Als ik het voor de vakantie doe en er gaat wel iets mis (met de operatie óf met het opnieuw koppelen van het groepje), dan krijg ik de neiging om m'n vakantie te annuleren en dat verdien ik ook niet (haha).

    Ik vind het wel eng, hoor. Vooral het opnieuw koppelen van het groepje. Daarom ook maar even wachten totdat het wat warmer is, dan kunnen de vrouwtjes snel weer naar buiten :)

  23. ik hoop dat je snel weet van wie het is.

    geeft Guus vandaag wel geplast en weet je al of het van hem is?

    Jorieke@ is het geen sap van de tomaten die je zag liggen?

    omdat het niet naar urine ruikt.

    Nee, dat kan het niet zijn. Groenvoer hadden ze 's morgens gehad en toen ik dat "plasje" ontdekte, was al het groenvoer allang op.

    Het leek een beetje op een roestplek die nat was geworden. Of van dat schaafsel van rode bakstenen (poeder) dat nat was geworden.

    We weten het echt niet. Ik heb gisteravond en vandaag meerdere keren het hok gecontroleerd, maar geen rare, fel rode plasjes meer gevonden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .