Ga naar inhoud

MariskaV

Members
  • Items

    446
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MariskaV

  1. Ik snap wel dat je haar wilt laten helpen om geen risico te lopen..De gezondheid van de (evt)moederkonijn gaat toch voor de babykonijntjes als die er mogen zijn..Mij lijkt het alleen zo sneu voor de eventuele babykonijntjes, maar het is dan niet anders..Ben dan ook blij dat ik niet in jou schoenen sta..Succes

  2. Ik heb mijn konijnen ook op kasper..Ik kreeg dit als advies van de angorafokster (angoravereniging ) waar ik mijn konijn gekocht hebt..Dit krijgen ze nu allemaal..Ik heb nog geen klachten..Ze doen het er goed op..

  3. ik lees net pas heel het verhaal..ik wil even zeggen dat ik het super goed vind wat jullie voor hem gedaan hebben..Denk dat, jammer genoeg, haast niemand je na zal doen..Je hebt echt ALLES gedaan wat mogelijk was. Helaas mocht het allemaal niet baten..Ik wil jou en je gezin heel veel sterkte wensen met dit enorme verlies.

  4. De konijntjes waren weer lekker op schoot..En toen ontdekte we een klein wondje bij één van de konijnen..In het nekje..Het zag er nu wel rustig uit en zo te zien is het goed aan het genezen..Wat ik me afvraag is hoe dat gekomen is..Want hij maakt deel uit van een groep van 6...Ik hoor ze nooit vechten..Ik zie ze altijd gemoedelijk bij elkaar liggen, eten samen etc..Er worden ook nooit konijnen op gejaagd ofzo..

    Ik hou het nu uiteraard goed in de gaten..

  5. Ik vind niet dat IK de redder MOET zijn, maar op dit moment zijn er weinig andere oplossingen. Leonidas naar een opvang brengen misschien, maar die zitten al overvol... Haar zelf bijhouden kan Tao_Gini niet. Ik weet niet hoe dat zit met haar moeder, als zij Leonidas ook graag wilt is dat inderdaad handiger (en dan kan zij het konijntje zelf ook regelmatig zien), maar als dat een mogelijke oplossing zou zijn, dan zou Tao_Gini toch niet zo panikeren? Dan was het gewoon "konijn verhuist van één ouder naar de andere" en klaar is Kees.

    Over de kosten: allereerst is de huurprijs vrij laag omdat die vriendin de verhuurders kent. Die vriendin werkt fulltime en neemt het grootste deel van de rekeningen op zich, ik heb een studentenbaan en wil volgend jaar school combineren met (part-time) werk. En ik heb een vriend die fulltime werkt, sowieso al de helft van de dierkosten wil meebetalen en zelfs heeft aangeboden om alle dierkosten op zich te nemen tot ik fulltime kan gaan werken. Daarnaast heb ik zelf nog een zeer behoorlijke DA-pot opzijstaan en een hele voorraad voer en speelgoed, dus ik denk dat ik op dat vlak wel safe zit.

    Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover andere...dat is jouw zorg en dat gaat andere niets aan..Je zal heus wel weten wat je doet ;)

  6. ja dat is inderdaad lastig nu..Ik verzorg ze in de winter ook in de donker..Alleen zondags als ik heel het hok schoon ga maken kan ik ze echt goed bekijken..en controleer ik ze altijd allemaal..

    Maar je hebt nu geen plakkaatjes meer gevonden?

  7. Ik heb het hier ook weleens gehad dat er een plakaatje lag..Ik wist toen ook niet van welke het van de 6 is..Alle kontjes waren schoon..Kan het niet zo wezen dat één van de konijnen verse keuteltjes platgestampt heeft (door er overheen te lopen)?

  8. Anders laat je alleen hetgeen scheren dat nodig is..

    Ik moest vorig jaar door omstandigheden mijn angorakonijn laten scheren in de winter..Mijn konijnen zaten toen ook buiten..Maar ik heb ze toen naar binnen gehaald toen de angora geschoren was...Maar haar heb ik toen helemaal laten scheren.

  9. Ben niet bij de DA geweest, heb haar natuurlijk schoon gemaakt en ze is nu niet meer nat, dus denk niet dat het blaasproblemen zijn. Heb ze nu met de regen ook opgesloten in het overdekte gedeelte, zodat ik zeker weet dat ze niet in een plas water kan hebben gestaan.

    Als ik zie dat ze weer zo vies is, ga ik direct naar de DA natuurlijk.

    Zit alleen nog met die staart... Dat haar moet er allemaal af, maar ze kan denk beter geschoren worden in het voorjaar aangezien het weer gaat vriezen eind deze week. Ze lijkt er ook helemaal geen last van te hebben gelukkig.

    Ik zal als ik jou was wel laten scheren..Als het verviltert is dan doet het zeer..dat trekt aan haar huid..:(

  10. Ik vind het ook een beetje een overdreven reactie van Saskiaa..

    Ik knip mijn konijn ook zelf..Ze is één keer naar een trimster gegaan (vorig jaar) Toen heb ik helaas zelf niet goed genoeg haar vacht bij kunnen houden ivm omstandigheden...Maar eigenlijk knip ik haar zelf..De eerste dagen nadat ze geknipt is is het inderdaad niet mooi, maar ze voelt zich er heelijk bij!Gaat dan gelijk weer lekker rennen! In de zomer houd ik het lekker kort en in de winter iets langer..niet te lang, anders gaat het weer zo snel klitten..

    Als het dadelijk april/mei is dan zal ik haar weer goed kort knippen (als het weer het toe laat)

  11. Hier eten de konijnen ook aanzienlijk minder.Ze zitten met zijn 6en..Normaal waren de bakjes in no time leeg en nu staan de bakjes de volgende dag nog weleens half vol..Wel eten ze idd wat meer hooi..

    Ik geef ze eigenlijk zo min mogelijk groente, omdat ze daar van de zomer vaak last van kregen..wat plakpoep..en ben e rtoen mee gestopt omdat er van die groene vliegen waren..Maar nu kan ik het wel weer proberen toch? Want waterflesjes zijn idd weleens bevroren, ondanks dat ik ze ook regelmatig vervang

  12. Ik ben vandaag weer bij het kleintje wezen kijken..het trilde al een heel stuk minder dan vrijdag..hij lag nu lekker tussen zijn broertjes/zusjes in..Dus dat is wel mooi..Alleen ben ik erg geschrokken weer van de konijnen..

    Mijn collega, gaf de konijntjes eten met een paar kinderen..en toen bleken er 2 konijnen los te lopen..Het waren 2 rammen..dus ik durfde ze niet samen in een hok te zetten..Maar toen ik controleerde wat de geslachten waren, bleek er 1 een hele vieze kont te hebben..combi van plakpoep, modder en klitten..pff wat zielig zeg..heb het ergste weggeknipt..Mijn collega heeft het doorgegeven aan "de baas"..Dus ben benieuwd of er wat aan gedaan wordt. Want de konijnen liepen ook bewust los, kijk het is lekker dat ze los lopen maar 2 rammen samen :s

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .