Ga naar inhoud

witch_dv

Members
  • Items

    293
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door witch_dv

  1. Nou, het is een keihard geel korreltje, een lillek ding. Nu samen met mn huisgenoot nog eens gekeken, en aan de bovenkant groeit er ook een tandje terug, dat is nog maar een klein wit puntje, maar ook dat groeit terug... Dus dat zouden ze dan niet meer opereren? Want ze zijn er juist uitgehaald omdat hij olifantstanden had en hij heel erg veel stress had van het laten vijlen elke keer...

  2. Maar zo'n stifttandje, maakt dat dan niet uit als die teruggroeit? Dan kan hij toch niet afslijten? En een stifttand zit toch aan de bovenkant? Deze zit in het midden vanonderen. Dat in het midden vind ik het raarste, en het is een heel lelijk geen klompje...

    Die bulten zien eruit als bij andere konijnenfoto's, alleen ik vind alleen maar foto's van konijnen met tanden :P

  3. Hallo allemaal,

    zoals jullie misschien wel weten heeft mijn konijn Yves vanuit de opvang zijn tanden allemaal getrokken, alleen zijn kiezen waren laten zitten. Ik heb hem nu denk ik een jaar, en probeer elke maand even in zijn mond te kijken, omdat ik weet dat tanden terug kunnen groeien. Nu ben ik bang dat dat is gebeurt. En wel aan de onderkant in het midden... Een lelijk geel klompje tand:beurk:. Precies in het midden. Kan dit? Na meer dan een jaar dat het nu pas is teruggegroeit?

    Graag zou ik ook een foto van de mond van een konijn zonder tanden zien (een met is ook goed, bij Anna kan ik NOW WAY in haar mondje kijken), want er zitten ook vreemde bulten naast (zacht tandvlees, mooi rose), weet niet of dit zo hoort. Vanavond ga ik het samen met mijn partner even bekijken, maar het lijkt me logisch dat we hiermee naar de dierenarts gaan. Want deze tand kan niet afslijten doordat hij geen tanden heeft om tegen elkaar te slijten, en dan heeft hij binnen de kortste keren wéér een olifantentand... dat motte we nie ean, zoals we hier in zeeland zeggen... :he:

    Alvast bedankt!

  4. Je kunt ook van die hanging basket manden kopen, alleen dat metalen gedeelte en die over de plant zetten. Goed snoeien af en toe, en natuurlijk werkt dat niet bij de grotere planten en struiken...

    Mijn konijnen hebben ook wel eens tomatenplant gegeten omdat mijn vriend dacht dat ze daar het snoeiafval wel van konden eten... ik ben toen heel lang bang geweest... gelukkig hebben ze nu direct niets ervan... Normaal eet anna geen foute dingen ook maar als ze het krijgen van je... Yves weet ik nog niet.

  5. Even over dierenartsen die voer aanbevelen: als ik op kattenvoer af moet gaan wat ze verkopen en promoten is dat vaak gewoon bugtzooi (royal canin bijvoorbeeld, is gewoon commercieel en heel erg slecht voor katten, door alle granen daarin is het beter geschikt als kippenvoer, niet als kattenvoer want daaraan gaat hun alvleesklier, lever, nieren en dergelijke kapot en kunnen ze tumoren krijgen, en dat word dan aangeraden door dierenartsen :grrrrrr:)

    Dus voor ik SS ging kopen heb ik meer dingen bekeken dan maar blind er vanuit gegaan dat SS goed was... Even om dat argument onderuit te halen, want ze krijgen gewoon betaald om die merken te verkopen. Voer wat dierenartsen verkopen is niet per definitie goed. Maar bij SS toevallig wel.

    En ja, ik ben gespecialiseerd in kattenvoeding:$.

  6. Anna was altijd gewend aan veel groenten. Snuf kon hier niet zo tegen, dus dat kregen ze altijd apart. Sinds Yves hier is, krijgen anna en hij altijd een grote bak verschillende groenten, zo'n 500 gram. Al die tijd dat Yves hier is hoef ik alleen het flesje te verversen, vullen hoeft niet omdat er gewoon steeds niets uit is... Zou snuf dan elke dag zoveel gedronken hebben? Dat ze door de groenten nu al genoeg vocht krijgen? Het flesje is in orde en uit een schaaltje drinken ze ook niets, normaal snuf wel en Anna dacht ik ook... Hoe doen jullie konijnen dat?

  7. ik geef dagelijks andijvie met witof en wat wortel, kan ook zijn dat ik eens sla geef met broccoli of zo en af en toe wat appel of tomaat, een plakje banaan krijgen ze hier ook nog al eens. vanavond krijgen ze in elk geval een verrassingssalade, andijvie met appel en wortel en broccoli. misschien nog een tomaatje. In elk geval elke avond een salade van verschillende groentes.

  8. Ik lees mee en vind alle ideeën heel leuk, maar zijn er ook dingen (behalve een voerbal, dat kan hij wel (snapt hem alleen nog niet) die een konijn zonder tanden wat voedselverrijking geeft? Ik vind het anders zo sneu dat hij dan naar anna moet kijken die zo'n mooie slinger opknabbelt, dus dat doe ik ook niet meer. Verstoppen is net of ik het niet verstop, ze hebben het zo gevonden...

  9. geperste hooi (dus dat droge wat niet losjes verpakt is) vinden ze vies en courgette vinden ze ook al niets. Yves had gisteren witlof, en dat heeft hij ook allemaal uit zijn bakje gegooit... maar ik weet niet zo goed of dat komt omdat ik het niet klein genoeg had gesneden of omdat hij het vies vind... De wortel was eruit gegeten.

    Anna houd ook niet zo van tomaten, snuf was daar altijd wel voor te porren. Van Yves weet ik heel veel niet.

  10. Hoe doen de ervaringsdeskundigen dat met bijvoorbeeld voer verstoppen of een voerketting? ik doe dit voor anna altijd, die heeft een stam met een gat erin, en daar stop ik dan bijvoorbeeld een wortel in. Of ik maak een ketting met schijfjes komkommer en blaadjes sla en dergelijke. Maar dat kan hij niet... De voerbal snapt hij niet helemaal...

  11. Voor kattenvoer: Vers is t best! En brokken altijd zeer zeker zonder granen en minstens 80 % vlees, anders is het beter geschikt als kippenvoer. Ooit een wilde kat graan zien eten? nee? en al dat verschillende voer, jong, oud, ras, rasloos... ooit een muis met een bordje rond zijn nek gezien waarop stond: ik ben alleen voor een oude kat? nee? Nou dan. Brokken zijn slecht voor de tanden van een kat, hij heeft een knipgebit, geen kauwgewricht. :mdr:

    wat betreft konijnenvoer: Ik ga het gewoon mengen, ze eten het beiden toch helemaal op. En dan volgende maand weer gewoon SS.

  12. Ik heb op een britse site goedkope SS gevonden, dat gaat volgende maand in bestelling. Tot dan geef ik ze de kleine biksjes die ik heb en de russel rabbit nog op. Want ik ben alsnog van mening dat SS beter is dan gemengd, ik wilde alleen zien of het echt helpt als je je konijn iets steviger wil maken en of dit dat de beste keus gemengd was. Maar nu vind ik Yves ook een beetje aan de stevige kant, dus toch liever SS en dan geef ik haar wel af en toe een stukje fruit extra. Bedankt voor de reacties.

    Trouwens, jullie zijn net zo fanatiek hier over voer dan dat ik op Kattenplaza ben over kattenvoer, dus ik zal goed naar jullie luisteren:angel:... nu weet ik hoe overdonderd mensen op kattenplaza zich voelen als ze de hele lading goed voer-slecht voer over zich heen krijgen:whistle2:... en hier valt het nog reuze mee!:mdr:

  13. Russel Rabbit schijn ook van dezelfde fabrikant te komen als SS...

    maar dan is er toch geen probleem als ze alles op eet? als ze nu iets zou laten liggen, alla, maar ze eet alles op... Als we het om en om geven, de ene dag russel en de andere dag ss, dan komt het toch ook goed?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .