Ga naar inhoud

Jettie

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jettie

  1. Nou zoals eerder aangegeven, wil ik graag advies en tips over het volgende….

    Ik ga proberen om het beknopt op papier te zetten voor jullie.

    Juni vorig jaar heb ik mijn lieve Jet gehaald. Bij een lief oud mannetje, die zelf konijnen fokt, ze inschrijft bij het stamboek (ze heeft ook een tatoeage in haar oor) en tentoonstellingen met zijn konijn afgaat.

    Ik ben via via bij deze meneer terecht gekomen, hij vond het goed dat ik een konijntje van hem kocht, het ging hem duidelijk aan z’n hart dat ik er 1 had uitgekozen. Omdat ik van alle kanten hoor (en het zelf ook geloof hoor) dat het voor het welzijn van het dier, het beter is om ’n koppel te nemen. Nou hier was die lieve oude man niet voor, ze beschadigen elkaar alleen maar en deze konijnen zijn toch al gewend aan het alleen zijn. Hij gaf alleen als tip, dat ik zo nu en dan haar kontje moest wassen…

    Ik helemaal happy met m’n konijnenkind naar huis toe. Het reeds gekochte hok vond ik te klein, dus een groter hok gekocht… maar vond haar zo zieligjes daar alleen zitten, maar contact maken stond ze ook niet voor in.

    Nadat ik haar eindelijk “te pakken” had voelde ik echt een enorme vieze klont aan de achterkant. Hup naar de DA daar hebben ze haar helemaal schoongemaakt en ik moest haar medicijnen geven en op een handdoek houden, zodat het allemaal hygiënisch zou zijn. Het leek weer goed te gaan, binnen een maand was het weer raak! Naar een andere DA gegaan, deze adviseerde haar baarmoeder te verwijderen, opnieuw kreeg ze medicijnen en moest ik haar kontje/ plasser geregeld wassen. Ik heb haar naar binnen toe gehaald. Ik dacht straks wordt het kouder en het is niet natuurlijk dat je je konijn moet wassen, dus hups naar binnen.

    Dit vond ze echt geweldig tenminste niet meer alleen buiten. Elke keer ging/gaat het naar een paar weken soms dagen weer fout. Weer naar een DA en deze wilde haar een nachtje houden om haar te observeren en wat testen te doen. Bloed afgenomen om te kijken of ze Syphilis had, de volgende ochtend heb ik gebeld hoe het met haar was en toen gaven ze aan dat ze geen urine in haar plasbuis had, dus dat ze incontinent is, de verdere test waren ook niet gelukt. Mijn arme Jetje dus 2 keer onder een roesje en ook in 2 keer bloed afgenomen, omdat het in 1 keer niet kan.

    Al die ellende en nog geen stap verder. Uit de bloedtest kwam ook niet echt iets. De DA adviseerde om injecties te gaan geven eerst 2 keer om de 5 dagen en daarna werd het om de week. Ook dit werkte niet en ondertussen, moest ik maar blijven wassen. Dit ging dus ook niet meer in m’n eentje.

    Oke nu ga ik het verder inkorten.

    Na goed bestuderen van Jet, ben ik er nu achter, dat ze zichzelf gewoon niet kan schoonhouden, ze is gefokt op dikke krob (keel) en bij haar achterpoten zit ook zo dikke kwab (weet de officiële naam niet…broek??). Ze kan er gewoon niet zelf bij!! Blinde darm keutels eet ze ook niet, daar heb ik ook van alles al aan geprobeerd, biks weg gehaald, gehalveerd, alleen hooi, noem maar op. Maar hier geldt ook ze kan er niet bij….

    Nu heb ik me daar bij neergelegd, maar het trieste van alles is, zodra ik haar wil pakken is het nu stress, want er gebeuren nare dingen….

    Nu wil ik dus graag advies om het schoonmaken van haar kontje/ plasser goed te laten verlopen. We doen het nu met 2 mensen, 1 draait haar voorzichtig op haar rug en diegene’s arm en da andere gaat voorzichtig schoonmaken/ plukken. Maar dit doet soms zo zeer bij haar. Gewoon in een laagje water zetten geeft ook algehele stress ook met een handdoekje eronder. Ik zat nu zelfs al te denken, om voorzichtig haar rondom weg te scheren, maar dat vind ik wel eng, het is zo een teer huidje… Kortom ik wil het beste voor haar, maar het gaat zoals het nu gaat voor haar echt niet leuk….. Wat overigens wel heel belangrijk is om te weten….. Ze is blij, ze hupst, eet goed, kroelt graag met je zolang je haar maar laat zitten en ze is giga lief!!

    Dus heel graag tips over het beste kunnen wassen ed.

    Al het advies en tips zijn welkom!!

    (Ik ga proberen zo snel mogelijk te antwoorden, maar de komende dagen (tot zondag) wordt het wat lastig ivm werkzaamheden aan internet op werk en thuis heb ik nog geen internetaansluiting)

    Groetjes!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .