Ga naar inhoud

lisa&konijntjes.

Members
  • Items

    413
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lisa&konijntjes.

  1. hoihoi,

    het is nu al een week zo. allemaal strondvliegen vliegen rond in / om het konijnenhok. heb 6 konijntjes. ze kunnen naar een grote hoge ren buiten gevuld met zand, maar ze liggen voornamelijk allemaal in een buitenhok op de tegels onder de carport. daar vliegen de hele tijd strondvliegen. ik wil ze zo graag weg hebben, ivm maden enzo. zeker met deze broeierige hitte. :grrrrrr: heb het toen al es helemaal schoongemaakt. ze zijn zindelijk en doet het netjes op het toiletje. verschoon ik 1 keer in 2 dagen. misschien elke dag doen ? verder nog andere tips ?

    ps. wat zijn de verschijnselen van maden ?

  2. wij hebben ook last gehad van plakpoep (bij een jong nijnje).

    we hebben in een teiltje water wat lauw water gedaan & een washandje natgemaakt met afgekoeld gekookt water. we hebben eerst het konijntje met zijn kontje en achterpootjes in het teiltje laten weken en daarna geprobeerd de poep te verwijderen met het washandje.

  3. hoi,

    bij vlekje(ex-ram) hebben we een tijdje geleden schilfers zien zitten in zijn vacht & er kwamen wat kale plekken.dachten aan schurft & hebben bij welkoop&mijn opa(fokker) gevraagd wat die dachten, en ja hoor; ook schurft. hebben iets gehaald wat het zou moeten verhelpen. een soort spray die je erop moet spuiten & in moet wrijven. nu is er nog geen verbetering zichtbaar. maak me ook best wel zorgen . . af en toe gaat tie zomaar languit liggen en ademt hij best snel. gaan morgen sowieso naar de DA voor advies. er wordt ook niet super veel gegeten, is wel es meer geweest. iemand enig idee wat dit kan zijn ?

    nog iets) we zagen hem vanochtend aan zijn nagetje van zijn voorpoot trekken ? zijn hoofdje ging ernaar toe, beet in zijn nagel en trok hem omhoog. hij is niet te lang, want je ziet een stuk roze met een klein beetje wit....

    geen idee ?!

  4. er staat ; NA EEN WEEK WEER BEHANDELEN.

    als er maandag geen verbetering is, gaan we dinsdag naar de DA. anders bellen we we eerst en vragen we wat info.

    @ emilyrose; ik vraag nu om tips of ik mijn nijnen bij elkaar kan zetten terwijl er schurft aanwezig is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .