Ga naar inhoud

Kimmuurt

Members
  • Items

    1.850
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kimmuurt

  1. Hoi allemaal,

    Als alleseerste, ik ben hier best wel lang niet geweest maar oke.. :$ Het gaat heel goed met Kaj en Keesie, ze zijn altijd bij elkaar en heb nog nooit een pluk haar gevonden.. :) Maaaar, ik kwam vanmiddag de ren in en toen zag ik bij Kaj een beetje een roze achtige plek bij beide oren. Ik 'aaide' zijn oor en toen voelde ik ook korstjes aan de buitenkant. Aan de binnenkant kan ik niks zien maar aan de buitenkant van het oor zie ik toch echt een roze kalige plek en korstjes, hij krabt er ook wel iets meer aan als normaal. En keesie, heeft hele korte oortjes, krabt ook aan haar oren.. Ik maak me echt zorgen, zometeen is het oormijt of schurft ofzo. En normaal mag ik altijd naar de dierenarts, maar mijn vader heeft sinds kort geen werk meer en er is gewoon geen geld om naar de dierenarts te kunnen... Pff ik weet het echt niet.. Ik zou morgen trouwens een foto maken van zijn oortjes.

    Oh, weet iemand toevallig wanneer je de bodembedekking uit het hok kunt laten, wanneer het daar warm genoeg voor is?

  2. Ik heb wel eens gehoort dat het ook baarmoederhalskanker kan zijn (Kan ik fout hebben hoor) maar dan zou ze zich denk ik wel anders gedragen. Blijkbaar niks om je zorgen over te maken maar hou het voor de zekerheid wel even in de gaten.

  3. Hoi hoi, :)

    ik vraag me iets af. Ik geef mijn konijnen elke avond groentes (witlof, andijvie, bleekselderij en een klein stukje wortel) en ik snij dat elke avond. Maar soms heb ik het heel druk en dan moet ik dat ook nog snijden... Dus mijn vraag is, kan je dit gewoon alvast snijden voor een week ofzo en dan gewoon alles in zakjes doen? En, witlof word toch snel bruin, of heb ik dat nou verkeerd?

  4. Nee ik heb haar uit de opvang. Heb haar in de kerstvakantie gekregen, dus is zeker 4 of 5 weken geleden. Met haar groente weet ik niet, maar ze krijgt minder groente dan in de opvang dus dat is het niet. En ze wisten niet hoe oud ze was dusja... Ik schat nog wel dat ze jong is.

    Ze eet wel goed. SS eet ze ook goed maar echt ontzettend sloom... Kaj eet supersnel dus heb ik het gevoel dat ze soms te weinig SS krijgt. Ik ga morgen weer kijken want het is donker. Ik heb al wel weer wat normale keuteltjes gevonden, maar nog wel heel klein

  5. Hoi hoi,

    Kiki was deze hele week al niet helemaal lekker... Ten minste dat gevoel had ik. Sowieso is ze nog een beetje bang en voorzichtig als ik eraan kom en ik weet eigenlijk helemaal niet veel over haar. Maar oke, ik ging dus vanmiddag het hok verschonen in ik zag plakpoep liggen van haar. Ook leek haar kontje iets vies te zijn maar dat heb ik eigenlijk niet goed kunnen zien. Ik kan haar nog nauwelijks aaien dus optillen kan al helemaal niet. Ik had net een lege plastic bak van het hooi er staan en daar heb ik haar ingelokt. Kon niet zo goed zien of haar kontje vies was... Ze eet nu wel weer beter na mijn gevoel maar ik ben bang dat het erger word. Mijn ouders zien geen reden om na de dierenarts te gaan omdat het niet zo erg is, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ze weer normaal eet en ja, om te zorgen dat ze niet echt iets ergs met de darmen krijgt?

  6. Nou ik weet dus niet zeker of die week haakjes heeft, maar hij eet nog supergoed dus maak me nergens zorgen over. Weet niet wanneer ze precies weer geënt worden maar dat zal toch ook snel weer zijn? Dan kunnen ze het dan ook nog even controleren. Maar als ik merk dat die minder eet gaan we meteen naar de dierenarts hoor. :)

    Maar in ieder geval is mijn vraag beantwoord en ga ik gewoon door met groentes. :)

  7. Hoi allemaal,

    Ik heb een vraagje.. Ik geef Kaj en Kiki elke avond groentes. Dit eten ze ook lekker helemaal op maar Kaj heeft last van haakjes op de kiezen gehad. Gisteren toen ik hem groentes gaf zat die op het dag en toen gaf ik daar wat andijvie en witlof. De rest deed ik in het bakje voor Kiki want die stond niet op het dak. Toen ik daarna weer naar Kaj keek zag ik allemaal druppeltjes water (???) op het dak liggen. Ik weet dus niet of dit kwijl of gewoon het vocht van de groentes is, maar ik heb het sinds die haakjes nooit meer gezien. Hoe zouden jullie dit doen? Door die groentes eten ze wel minder hooi, maar toch eten ze wel heel goed hooi. Ik twijvel echt heel erg of ik zou stoppen met de groentes, maar dan ben ik weer bang dat het SS alleen te weinig is...

  8. Ik haal altijd bij de lidle, goedkoopste en het beste (mijn mening dan! :)) Dit blijft best lang vers. Per week heb ik gewoon 3 x witlof, grote zak gesneden andijvie, 1 komkommer en die worteltjes, maar daar doe ik langer mee. Ongeveer rond de 3 euro. Ik geef ook niet te veel groente ivb de haakjes op de kiezen van Kaj. Als ik teveel groentes geef eet die minder hooi en slijten zijn kiezen weer minder goed.

  9. Dit verhaal herken ik heel erg goed. Ik had een konijn Jannes, 2 jaar geleden ofzo. Hij begon ineens heel, maar nog ook heeeel erg veel te drinken, en at ook meer. Toch werd hij dunner. We zijn toen naar de dierenarts gegaan (het was geen goede.. maar dat weten we nu wel) Hij zei dat het iets met de nieren was, die werkte niet goed meer. Toen zei die dat ik hem wel weer meer mocht nemen maar hij dan vanzelf dood ging omdat zijn nieren niet meer goed werkte... Maar nu denk ik steeds dat hij EC had, misschien was het wel te genezen geweest... Het verhaal van jouw lijkt echt precies op die van Jannes, ben benieuwd wat de uitslag is.

  10. Ik heb toevallig gister weer knaagsticks gekocht omdat mn nieuwe konijn is begonnen aan aan t hout van het konijnenhok :(

    Om ze een btje af te leiden geef ik 1 zo'n stick in de 2 weken en dan eten ze er samen van..

    Ik denk niet dat het echt veel kwaad kan anders verkopen ze die spullen niet in de winkel ;)

    Nou wel dus... Knaagstenen zijn ook slecht, die verkopen ze ook hoor.

  11. Ja Brinta is granen. Mijn oude hamter krijgt het regelmatig omdat ze erg oud is en steeds dunner wordt.. Maar kan denk ik geen kwaad hoor, en ik denk trouwens dat het meeste wel weg is gewaaid? :P

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .