Ga naar inhoud

*Snoopy*

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door *Snoopy*

  1. Mijn dwergkonijn heeft tussen zijn schouderbladen een plek waar hij zijn haar verliest. De huid is erg schilferig. Voor de rest gedraagt hij zich normaal en de rest van zijn vacht is in orde. Ik heb wel de indruk dat de plek steeds groter wordt. Weet iemand wat dit is en hoe ik het kan behandelen? Als jullie meer informatie nodig hebben, laat dan maar iets weten...

    Dank u

  2. Mogen of niet mogen, mijn mama doet het heel goed. Ze moet gewoon wat vel nemen aan zijn bil en daarin spuiten. De dierenarts zei dat het een heel gemakkelijk product is om in te spuiten. Ook heel veilig want het mag zowel intramusculair als intravasculair. Het kan helemaal geen kwaad. Ze doet het nu al sinds zondag en eerlijk gezegd is dat helemaal niet moeilijk, iedereen zou dat kunnen omdat het niet speciaal in een ader ofzo moet terechtkomen.

  3. Mijn konijn is precies aan de beterhand. Het is duidelijk geen EC. Zijn hoofdje is nog steeds scheef maar veel minder dan enkele dagen geleden. We blijven nog een paar dagen medicatie geven zodat de oorontsteking zeker kan genezen! Het wordt dus een HAPPY END! Enkel beetje scheef hoofd nog misschien, maar dat is niet zo erg want hij heeft er geen last van. Ik ben heel blij dat hij het overleefd heeft!

    -x-

  4. Hey mensen,

    Ik weet dat iedereen de beste raad wilt geven. Ik wil ook het beste voor mijn konijn! Ik wil iedereen nog eens bedanken voor de goede raad en steun. Het is heel nuttig geweest want zonder jullie was ik gisteren niet naar de dierenarts geweest en dan was mijn konijn gestorven aan een oorontsteking! Nu komt alles hopelijk goed. En ik hoop zo hard dat hij niet eeuwig met dat scheef hoofd blijft lopen want het is toch maar een raar zicht en ook een beetje zielig....

    Ik ben heel blij met jullie hulp en advies! Nogmaals bedankt!!

  5. Zoals ik al zei: van zodra het erger wordt of er symptomen bijkomen, ga ik meteen terug naar de dierenarts. Ik ben de hele week thuis en zal hem dus nauwlettend in de gaten houden!

    Heel erg bedankt voor jullie bezorgdheid maar ik hoop dat de dierenarts het bij het rechte eind heeft en dat het enkel een middenoorontsteking is.

  6. Ja we moeten spuitjes geven met een spuit en een naald. Mijn mama is verpleegster dus dat is geen enkel probleem.

    Mijn konijn heeft enkel een scheef hoofd, geen oogproblemen, hij rolt niet om, hij heeft geen slappe of verlamde achterpoten en hij heeft geen blaas en/of nierproblemen.

    Hij vertelde mij ook dat hij ervaring had met die ziekte en moest mijn konijn EC hebben dan zou hij bij de dierenarts moeten blijven omdat hij dan intensieve verzorging nodig heeft.

    Ik hou mijn konijn goed in de gaten. Hij zit in de living bij mij op zijn matje en in zijn kattenkrabpaalhokje. Moest het slechter gaan dan zou ik het meteen merken. Ik heb zelf de indruk dat zijn hoofdje al iets minder scheef is (maar dat kan natuurlijk ook een gedacht zijn...)

    Bedankt om jullie bezorgdheid!

  7. De dierenarts was op de hoogte van de 2 ziekten en hij heeft EC uitgesloten. Het is dus een middenoorontsteking en ik heb medicatie gekregen die ik dagelijks moet inspuiten. Ik heb ook een oorreiniger meegekregen met antibiotica in.

    Binnen de week zou er verbetering moeten zijn. Ik hoop dat zijn hoofdje niet altijd zo scheef blijft, ik vind het toch maar een beetje zielig voor mijn lieve Snoopy!

    Heel erg bedankt allemaal!!

  8. Gisteren avond laat ging ik nog slaapwel zeggen aan mijn konijn. Toen ik hem in zijn kooi zag zitten, merkte ik meteen dat er iets mis was. Hij hield zijn kopje helemaal scheef naar rechts. Als ik hem op de grond zette, liep hij snel weg maar hij viel telkens om op zijn rechterzij.

    Deze morgen heb ik hem uit zijn kooi gehaald en hij liep rond op de mat, maar hij hangt nog steed naar rechts, vooral zijn hoofd. Hij staat ook niet zo stabiel op zijn pootjes want hij wankelt altijd naar rechts, alsof hij gaat vallen. Hij is niet verlamd want hij loopt op zijn 4 pootjes. Nu loopt hij af en toe rond en voor de rest kruip hij in zijn schuilhokje (dat doet hij wel vaker, hij rust daar graag in uit).

    Kan iemand mij zeggen wat er met mijn konijn scheelt? Gaat het nog verbeteren of blijft hij voor altijd zo? Wat moet ik doen??

    Ps: mijn konijn is 6 jaar maar nog in topconditie (voor gisteren toch). ik heb nog 2 andere konijnen van 7 en 8 jaar oud.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .