Ga naar inhoud

KoekjeErbij

Members
  • Items

    586
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KoekjeErbij

  1. Dit heb ik me dus ook een hele tijd afgevraagd... Loes en Demi krijgen van mij gewoon sla, en niet ''met mate''. Ik geef het ze best vaak, ze vinden het lekker en hebben er totaal geen last van. Er zit veel vocht in, maar als ze in de natuur gras eten, zit daar toch ook veel water in? Als ze sla gehad hebben of ander groen drinken ze minder dus ik snap het probleem hier niet zo van. De opvang waar ik Demi gehaald heb hebben mij gezegd dat het niet veel kwaad kan, dat mensen er teveel bij nadenken. Ik ben het hier op zicht wel mee eens. Er staan overal horror verhalen over kool en wat niet, maar er zijn ook zoveel mensen die het jaren aan hun konijnen geven die er geen last van hebben! (Mijn konijnen vroeger als kindje kregen al het groente afval en deze zijn ook oud geworden en hebben er nooit last van gehad).

  2. Let je wel op dat Loes niet alsnog in shock raakt!

    Oh jee, hoe kan ik dit zien? Ze deed niet anders dan normaal en heeft ook nog wortel gegeten terwijl ze helemaal gewassen werdt door Demi. (Ze was helemaal vies gekwijlt.)

    Van af nu laat ik ze NOOIT meer uit mijn oog als ze in de ren zijn! Dan maar erbij blijven. Want als een hond eenmaal bloed proeft, dan is het afgelopen, dan willen ze meer. ( Loes bloedde echt hevig aan der nagels )

    Wat ik dan wel weer goed vindt : Zoey is ook niet ongedeert gebleven. Loes heeft der flink onder gekrabt.

    Goedzo Loes, verdedig jezelf maar!!

  3. Waar was je moeder toen dit allemaal gebeurde? Je had zo te horen niet tegen Zoey moeten schreeuwen maar tegen je moeder.

    In de verdomde woonkamer, aan de TV geplakt, zoals altijd. En het is toch mijn moeder, kan niet even op haar gaan schreeuwen al wil ik haar soms wel meppen. En ja, eigenwijs is ze als de beste!!!!!!

  4. Ik hoop nu wel! Ben ook wel behoorlijk boos op haar geworden.

    Ik woon nog bij haar*ben pas 16*, maar ik wil niets met die hond te maken hebben, spijt me zeer! We hebben er meerdere en ik hou echt wel van honden, maar met dat beest is niets te beginnen. Ze voedt haar totaal niet op en als ik het doe, mag het niet want dan ben ik ''te streng''.

  5. Hey allemaal.

    Net weet de schrik van mijn leven gahad! Stomme(sorry) hond van mijn moeder ook, wordt helemaal gek van dat beest! Luistert niet, doet wat ze maar wilt, en als je haar corrigeert krijg je nog op je kop ook. :grrrrrr:

    Ik zeg ''De konijnen zitten in de ren, laat die hond binnen''.

    ''Ja is goed'', krijg je als antwoord.

    ''Ok, let je dan op? Ik ga even douchen! Wel opletten he!''

    ''Ja ja, is goed!''

    Nou, dus ik naar boven, douchen. Ben net klaar en heb me afgedroogd hoor ik van alles op de tuin gebeuren, dus ik mijn kleren aangestreupt en naar onder gerent. Ja hoor.

    Stomme hond heeft ze ren omver gegooit en de konijnen rennen door de tuin. Zoey had het dus meteen op Loes gemunt. Ik zag allemaal bloed op de grond liggen dus ik kreeg meteen al een hartverzakking. Ik naar de hoek van de tuin gerent, waar Zoey stond. Haar weg gesleurd en een in shock verkerende Loes van de grond geraapt. Haar nageltjes had ze helemaal open gerent. :( Daar was het bloed ook van. Dus dat was al meteen een beetje een opluchting. Heb haar ook helemaal gecontroleerd, maar ze kan het er met de schrik en nageltjes vanaf brengen. ( Zoey meteen ook de huid vol gescholden. :grrrrrr: ) Heb haar snel terug in de kooi gezet en Demi gevangen en erbij. Daarna heb ik de DA gebelt over de bloendende nageltjes en die zij dat ik er of as op moest doen of maizena. Nja, as vindt ik hartstikke smerig dus haar pootje in de maizena gestoken. Daar kan het ook geen kwaad van als ze eraan likt. Vindt het echt super zielig maar voel me ook wel behoorlijk schuldig dat ik zelf niet onder ben gebleven.

    Maar nog, je zou toch verwachten dat een ouder wat verantwoordings gevoel heeft?:grrrrrr:

  6. Ik voer biks 2x per dag.

    'S ochtends krijgen ze een deel en dan 's avonds voor ik naar bed ga, krijgen ze nog wat, omdat ze rond die tijd bij mij actief worden. Hooi hebben ze altijd en verder krijgen ze groenten altijd 's avonds. 'S middags alleen hooi.

  7. Is het wit snot?

    Als je denkt dat ze het benauwd heeft zou ik toch naar een da gaan en niet tot morgen wachten.

    Houd ook in de gaten of ze door haar mond gaat ademen. Is dat het geval dan zeker niet wachten.

    Nee, het is niet wit, maar gewoon nog doorzichtig. Maar zoals ik al zei, ik kan nu gewoon niet naar de dierenarts. Geen vervoer. De enige DA die in de buurt ligt, is lopend een half uur weg. Maar die is na 5 uur gesloten. Hier ben ik vroeger met mijn dieren geweest, maar deze DA kan nog niet eens een boxer en een bulldog onderscheiden. En wil je je dier laten behandelen moet je voor de behandeling handje contantje betalen en ik heb niet zomaar even 28 euro(Ja, 28 euro.) voor het consult, laat staan voor antibiotica enzo. Ik zal ECHT tot morgen vroeg moeten wachten. Denk je dat ik dit leuk vindt? Het is gewoon niet anders. Als ik haar nu naar de DA zou kunnen brengen zou ik dat echt wel doen.:(

  8. Het is ook ECHT snot, ze zit helemaal onder en ik zie het gewoon uit haar neus komen hoor. Ze piept ook terwijl ze ademt. Ik denk niet dat het de hitte is hoor, want anders had ik dat bij Loes en Demi ook gemerkt. Ze staan ook in de schaduw en het is hier op het moment niet zo heel warm. Heb ook even een mail naar de opvang gestuurd, want daar heeft ze het waarschijnlijk van meegenomen. Of Demi heeft het meegenomen en overgedragen aan Winifred. :( :( :( *tranen met tuiten*

  9. Hey allemaal,

    Ga net eventjes bij de konijnen wat witlof leggen, komen Loes en Demi meteen aangerend, maar Winifred ontbrak bij de enthusiasme. Dus ik dacht, oh, die ligt vast in het nachthok. Dus ik even kijken, en ja hoor. Daar ligt ze dan, super snel aan het ademen, haar hele neus nat en ook haar voorpootjes nat. Ik schrik me kapot en dacht meteen aan snot. Heb haar meteen opgepakt en binnen in een kooi gezet. Ik kan morgen vroeg pas naar een dierenarts, eerder gaat het niet. Heb de afspraak al gemaakt. :(

    Ik weet vrijwel zeker dat het snot is, want in de opvang waar ik haar vorige week woensdag heb gekoppelt met Loes en Demi(nieuw konijn) was een groepje dat snot had...

    Ik dacht toen al ''oh, oh, als dat maar niet meekomt.'' :(

    Ik heb haar wat voer gegeven, maar ze eet er niet van, ook het hooi laat ze liggen, ZELFS het konijnen snoepje waar ze zo ontzettend dol op is, liet ze liggen. Natuurlijk wel vers water. Is er iets wat ik nu kan doen?! Ik kan ECHT niet eerder naar de dierenarts. Mijn vader is tot 11 uur werken en dus geen auto. Ik kan Winifred moeilijk op mijn rug binden en met de fiets 2 uur gaan rijden naar de DA. (er is geen andere in de buurt die ik vertrouw)

    :( Arme, arme Winifred, ik hoop dat het goed met haar komt. Ik zal Loes en Demi natuurlijk ook HEEL goed in de gaten houden.

  10. Hey allemaal!

    De stiefmoeder van mijn halfbroer( Ja, klinkt ingewikkeld ) heeft 2 konijnen. Ze is er ontzettend lief voor en holt er ook mee naar de dierenarts als ze ook maar krabben :P.

    Maar nu is ze naar de dierenarts geweest omdat het konijn (gecastreerde ram) ontstoken oogjes heeft en zijn haar uitvalt op de flanken. Echt zielig, ze had een zalfje gekregen voor de ogen maar die helpt niet, dus ze is weer geweest, nieuwe tube gekregen maar nog geen effect. Ik zei al tegen haar dat ze naar een andere dierenarts moet. Volgens hem zijn de flanken kaal omdat het konijn door een ''hormoonloze periode'' ging... Ik ken het van de honden, maar daar hebben alleen vruchtbare teefjes dat dus ik vindt het maar een onzin verhaal! Het is notabene een *gecastreerde*(!) ram. Het diertje is wel al 6 jaar oud, maar of dat de reden is dat hij kaal wordt lijkt me niet. Ik ben bij hem geweest en het lange haar bij zijn ogen weggeknipt want dat irriteert natuurlijk ook zijn oogjes. Dat hing er altijd in, dus dat is misschien ook wel de reden van de ontsteking. Komt dit iemand bekent voor? En is het besmettelijk? Ze heeft haar koppel wel al gescheiden en ik kleed me altijd om en was m'n armen heel goed voordat ik aan of bij mijn eigen konijn kom. Ik hoop dat het niets ernstigs is! :(

  11. Volgens mij mag pruim niet..

    edit; Nee, zoals ik al dacht, die staat op de giftige lijst. Is het ook niet een steenvrucht? (Of zeg ik nu wat doms? :$)

    edit2; Neee volgens wikipedia zeg ik niks doms :D

    WAT GOED DAT JE HET NU ZEGT! Ik stond al klaar om het bij haar andijvie te mixen! Poeh :$!

    Dan maar de ananas...:mdr:

  12. Pruim ananas, aardbeien, frambozen, bramen en banaan mogen ze allemaal maar wel in kleine hoeveelheden vanwege de suikers, zal dus niet van alles wat tegelijk doen.

    Ah ok, ik zal er rustig aan mee doen :)! Voor nu begin ik maar met de pruim, want die vinden we hier allemaal niet zo erg lekker, misschien Loes wel! :P

  13. Hey allemaal...

    Wij hadden gisterenavond een soort fruitsalade gehad voor in de chocolade fondue..., met verse ananas, perzik, pruim, aardbeien, frambozen, bramen en banaan. Dus we hadden over en ik dus net aan mijn hond stukjes aan het voeren. Dat beest eet alles, hihi, hij is vooral dol op ananas. Toen dacht ik, mogen konijnen ook van deze fruitsoorten eten?

  14. Hey allemaal!

    Ik heb nog niet zolang een konijn en weet dus niet zoveel af van de voeding... Ik zal even laten zien wat ik voer en als jullie iets anders voeren en dit aanraden inplaats van het voer dat ik nu voer...

    Dan hoor ik het graag!

    Ik voer Versele-laga Prestige premium hooi. (hiervan krijgt Loes onbeperkt)

    1z48sa8.jpg

    Versele-laga Natural Straw.(Hiervan 2 plukjes per dag - ze vindt het gewoon lekker...-)

    5mwvig.jpg

    Als bix voer ik Versele-Laga Cuni-fit.

    eg6dkp.jpg

    En omdat Loes erg mager blijft ondanks dat ze gezond is, krijg ik van de dierenarts altijd proefzakjes van Selective Junior Rabbit omdat dit een hoog proteine gehalte heeft. Ze krijgt dit gemixt met de gewoone bix.

    343mb87.jpg

    Wat vinden jullie? Ik weet dat Versele-Lage een beetje het goedkopere product is, maar Loes doet het er erg goed op.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .