Ga naar inhoud

Gerie

Members
  • Items

    207
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gerie

  1. Een aantal maanden geleden is er baarmoederkanker bij Doortje geconstateerd en vervolgens is zij meteen gecastreerd. Ze is heel goed van de operatie hersteld, maar nog altijd heeft zij een kaal buikje; haar vacht wil maar niet teruggroeien. Ik denk niet dat zij er enigszins last van heeft, want ze woont in huis, wel ben ik benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben. Zou het kunnen dat haar leeftijd (ze is bijna 7 jaar) hier iets mee te maken heeft?

  2. Ik heb heel lang met de gedachte gespeeld om Doortje preventief te laten castreren. Deze gedachtes gingen weer weg en omdat Doortje kerngezond was, heb ik niet meer verder aan gedacht. Tot aan afgelopen zaterdag. Doortje verloor bloed en het was zeker geen urine. Ik ben maandag meteen naar de DA gegaan en vandaag is Doortje gelijk gecastreerd. Omdat Doortje al 6 jaar is, was ik erg bezorgd om de operatie. Maar gelukkig is de operatie goed gegaan en begint ze nu al wat te te eten. Gelukkig waren er nog geen uitzaaiingen. Achteraf gezien had ik de castratie toch wel eerder willen doen, maar dan preventief!

  3. Hallo allemaal,

    Binnenkort laat ik bij Johnny zijn voortanden verwijderen, omdat ik steeds naar de DA moet om ze te laten inkorten.

    Nu las ik net hier op het forum dat een konijn na deze behandeling antibiotica kreeg.

    Mijn DA had het echter alleen over pijnstillers na de operatie. Heeft iemand van jullie een idee of antibioticatie als nazorg echt noodzakelijk is?

  4. Ik heb dit ook (gehad) met mijn konijn Doortje. Ze viel enorm af, zonder aanwijsbare oorzaak. Ik ben toen naar de dierenarts geweest, om haar op haakjes te controleren. Dit controleren was bij Doortje nogal lastig zonder narcose, dus hebben ze haar maar onder narcose gebracht en toen pas gekeken of er haakjes waren. Er waren toen wel beginnende haakjes, maar die konden niet echt de oorzaak van de vermagering zijn. Ook at zij nog wel, maar alleen veel minder. Omdat Doortje zoals jou konijn Speedy wel gewoon levendig en vrolijk bleef, heb ik mij er maar bij neergelegd. Achteraf gezien bleek dat de vermagering begon toen zij haar vriendje Johnny kreeg. Ik dacht: Misschien beweegt ze daardoor wat meer of heeft het verminderde eten iets dominantie/ hierarchie/ hormonen te maken. Zou het bij jou ook uit die hoek kunnen komen?

  5. Johnny kreeg ook pas na 2 weken twee bobbeltjes. Ik had helemaal niet meer aan de enting gedacht, en ik heb toen de dierenarts gebeld. Daar kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk wel weer weg ging. Dit is nu ook bijna het geval. De bobbeltjes zijn al een stuk minder. Maar bij mijn konijn kwam het dus ook niet direct, maar na 2 weken.

  6. Yep, dat denk ik ook. Ik was op de speciale entdag voor 2 konijnen 45 euro kwijt, en Johnny had zelfs alleen een enting voor myx nodig. Dus dat is wel duur. Wel kregen ze een soort van kleine apk-keuring. Dit was trouwens in voledam.

  7. Ik heb helaas slecht nieuws: Johnny is niet meer. Dit heb ik van de opvang te horen gekregen. Verder heb ik niets over zijn situatie gehoord, maar ik weet nu in ieder geval dat hij niet meer leeft. De eigenaresse vroeg of ik misschien interesse had in een andere ram.

    In de andere rammen die al op de site stonden had ik niet echt interesse (daarbij had ik niet het gevoel, dat ik bij Johnny had, al weet ik dat Doortje toch echt haar vriendje moet gaan uitzoeken..).

    Ik heb de eigenaresse gevraagd of zij de foto's van de andere rammen die ze nog heeft op de site wilde plaatsen, zodat ik daar misschien nog uit kan kiezen. Maar eigenlijk wil ik de boot een beetje afhouden en een afspraak maken in Heiloo. Midden december besloot ik namelijk een 2e konijn te nemen, en ik ben nu ruim een maand verder: zonder konijn. Ik heb dus geen zin om nog een maand (door slechte communicatie) te wachten. Hier thuis zijn we er al namelijk weken helemaal klaar voor: alles aangepast en aangeschaft.

  8. Ik heb nu even 2 dagen geen groente gegeven, en ik zie nu al duidelijk verschil. Ik denk ook dat het een probleem is, dat Doortje geen hooi lust. Ik heb alle soorten al gehad; nat gemaakt; alleen maar hooi gegeven (en even geen SS), niets helpt!

    Ik ga nu kijken welk soort groente nou de boosdoener was. Dagelijks krijgt ze andijvie, witlof en 2 plakjes winterpeen. Ze krijgt ook nog wel andere soorten bloemkool(bladeren), spruitjes, stukjes fruit, spinazie, maar dat varieert nog wel eens.

  9. Ik heb hem inderdaad gereserveerd. Hij is ook al van de site afgehaald. Maar volgens de eigenaresse had ze Johnny ergens anders ondergebracht omdat hij dan niet de andere konijnen kon besmetten. Maar ze heeft niet gezegd welke besmettelijke ziekte Johnny dan had, alleen dat hij niet wilde eten..

    Maargoed, ik kan Johnny dus ook niet bij haar opzoeken, omdat hij nu bij een collega/kennis van haar is.

  10. Ik heb sinds mijn email van vier dagen geleden, nog steeds geen bericht gehad van de opvang over de situatie van Johnny. :grrrrrr:

    Ik wil niet overkomen als een hele lastige en bemoeizuchtige 'klant', maar ik heb nu toch nog een email gestuurd met de vraag of ik haar (de eigenaresse) kan bellen over de situatie en omdat ik met nogal wat vragen zit (vooral over de situatie van Johnny). Maar natuurlijk heb ik daar nog geen antwoord op gekregen.

    Ik heb ook gezegd dat ik het telefoonnummer dat op de site staat, al meerdere keren (volgens mij écht al 100 keer) heb proberen te bellen. Daar is nog niet één keer opgenomen. Ben ik echt lastig als ik haar zoveel mail?

    Ik begin er nu echt wel een beetje de pest in te krijgen, en m'n geduld raakt nu echt wel op. Ik heb de eigenaresse van de opvang opgezocht op google (misschien wel een beetje slecht van mij :$, maargoed, ik moet toch wat). Ik kwam er toen achter dat zij gemiddeld elk kwartier van de dag elke scheet die ze laat op twitter zet. Dus het idee dat ze een hele druk bezette vrouw is, die uit liefde het beetje tijd dat ze heeft aan de konijnen besteedt, gaat voor mij niet meer op. Ze kan toch gerust tussen al die twitterberichten door, mij even een mailtje terugsturen?

    Toen ik in het begin met het idee kwam om een vriendje voor mijn konijn bij deze opvang te halen, had ik echt nog het idee om deze opvang financieel of met spullen of met mijn tijd als vrijwilliger te ondersteunen, maar dat kan ze nu toch wel echt vergeten.

    Ik moest mijn frustratie echt (alweer) even kwijt. Sorry... Mocht ik te horen krijgen (als dat nog gebeurd) dat Johnny het niet heeft gered, bel ik meteen een andere opvang op! GRRRRR... :grrrrrr:

  11. Zo, ik heb eindelijk iets terug gehad, maar of ik er iets aan heb..

    Ze zei dat ze niet zoveel tijd had, omdat haar dochtertje ziek is. Naar wat ze wist, was de situatie van Johnny nog niet veranderd. Ze gaf me geen antwoord op m'n vraag naar de complicaties..

    Ik moet het dus gewoon weer afwachten. Hoe lang kan je eigenlijk een konijn blijven dwangvoeren?

  12. Ja, het is wel vervelend allemaal. Ik haar nu weer een mailtje gestuurd en gevraagd naar de situatie van Johnny. Nu maar even afwachten dan.

    @ Pebbles: Ik weet dat ik het vriendje niet voor mijn konijn kan uitkiezen, dus ik ben me er ook bewust van dat Johnny het misschien uiteindelijk niet zal worden.

    Als ik weer bericht terug krijg van de opvang, laat ik jullie dat weten.

    Ik heb ook gevraagd of er naast het niet-eten, nog andere complicaties waren. Nu maar afwachten of ze reageert.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .