Ga naar inhoud

Crn76

Members
  • Items

    91
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Crn76

  1. Is dit uit eigen ervaring? Heb ooit al eens eerder zo iets gehoord, maar dan mbt een soort made in iemands been (vindingrijke student); het wondje werd afgeplakt met tape en door zuurstofgebrek kwam het beest na een tijdje terug naar de opening en werd uiteindelijk zo uit dat been geplukt met een pincetje! Jakkes!! Misschien in noodgevallen zeker het proberen waard, ze verzuipen immers en dettol desinfecteerd in ieder geval ook al wat.Als dit idd werkt wil ik toch iedereen zeer sterk aanraden ALTIJD zo snel mogelijk naar de DA te gaan hoor, je weet nooit wat voor schade die vieze beestjes al aangericht hebben, nog maar te zwijgen over hardnekkige bacterien en ziektes die ze meedragen!

  2. Ook ik volg jullie verhaal vol spanning en goede hoop voor Joepie. Het is bijna niet te geloven dat zo'n kereltje zo'n strijd levert! Ik begrijp heel goed dat de intensieve verzorging als baasje zijnde ook slopend is, maar helemaal fantastisch zoals jullie hem steunen! Hopelijk kunnen jullie toch nog wat genieten op vakantie en natuurlijk het allerbeste voor Joepie!

  3. Sorry Dollie, kan er echt niet meer opkomen (was destijds beetje in paniek vandaar), misschien dat ik er morgen iemand kan bereiken? Weet nog wel heel goed dat ze daar erg kwaad waren dat mijn eigen DA lekker panacur bleef voorschrijven, spekt natuurlijk lekker de kassa. Ik geloof dat bij jonge nijnen ook de ontwikkeling van het kraakbeen wordt beinvloed en langer gebruik het darmslijmvlies of darmwand wordt aangetast. Maar: nogmals ben het niet zeker maar hoop je binnenkort meer te kunnen vertellen!

  4. Onze Dolf heeft ook eens zo iets gehad, maar niet zo erg als bij jouw nijntje, bij hem is dat toen gewoon doorgeprikt om het bloed eruit te laten. Is het bij jouw nijn ook veroorzaakt door te hard krabben wegens oormijt? Dit dragen ze nl. vaak al mee vanuit het nest en op een gegeven moment verergert het probleem zo dat ze er erg last van krijgen en het kan zelfs gevaarlijk worden als het vanuit het oor in het hoofdje gaat. Gelukkig wordt jouw Luna binnenkort verder geholpen en heeft ze er binnenkort geen last meer van! Mijt is trouwens erg besmettelijk dus haar omgeving goed boenen met bijv. Dettol, dat desinfecteert meteen en ruikt lekker fris!

    Heel veel sterkte en voor Luna; van harte beterschap meisje!

  5. Zie je morgen toevallig kans in Merelbeke te geraken? Aan de Uni Gent diergeneeskunde zijn ze fantastisch met o.a. konijnen en zelfs goedkoper dan DA's ( in NL dan toch). Je kunt erop consult en ze geven indien mogelijk ook verder telefonisch advies of zelfs overleg met je DA als die er voor openstaat! Telnr.: 0032(0)92647441

  6. Heb ik ook hoor BRC maar daar knabbelen ze af en toe aan en verder willen ze er alleen maar onder liggen. De post is wel favoriet (en onhandig!), verder sinds vorige een gat in mijn bank (!) geknaagd maar de laatse wilgenbruggen zijn al 10 dagen als nieuw haha!

  7. Zomaar eens een vraag, onder de lijst van giftige planten staat mais vermeld. Over welke delen van de plant gaat het dan eigenlijk want vele speeltjes worden gemaakt van maisblad en er worden ook vaak gedroogde minimaiskolfjes verkocht. Is misschien alleen verse, ongedroogde mais giftig? Heb hier wel eens ´wortels´ van gedroogd maisblad en die worden dan meestal helemaal afgekloven!

  8. Wij hebben een boel citroenmelisse want daar hebben vliegen een hekel aan en ook citroengeraniums tegen muggen (niet winterhard, maar wel overblijvend als je ze binnen zet). Alle beetjes helpen, ook de boel blauw verven weert vliegen (denk maar aan de mediterrane landen), en zakjes water ophangen is ook een beproefde methode omdat de facetoogjes daardoor niet kunnen scherpstellen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .