Ga naar inhoud

MissMarloes

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MissMarloes

  1. Nou goed om te horen in elk geval. Dan ga ik eens proberen of ze deze lekker vindt. 

     

    Verse wilgentakken wilde ik inderdaad ook gaan proberen maar ik moet eerst eens even uitzoeken of iemand in de buurt een wilg heeft staan. Die gedroogde stokjes uit de winkel hoeft mevrouw niet haha. 

  2. Hoi hoi, 

     

    Om mijn konijn wat meer uitdaging te geven ben ik op zoek naar voer in meer geperste vorm, waar ze langer mee bezig is. Dit is uiteraard als aanvulling op haar normale dieet bedoelt. Ik weet dat de knaagsticks geen gezonde aanvulling zijn i.v.m. de vele suikers. 

     

    Maar hoe zit het met zo'n knaagblok? Is dit hetzelfde als een stick maar dan in blok vorm, of valt dit toch onder de 'gezondere snacks'? 

     

    Ze krijgt ook groentes en zonnenbloempitten als aanvulling op haar hooi, maar ik zoek eigenlijk iets waar ze wat langer mee bezig kan zijn. Het is ook de bedoeling om dit af en toe te geven, dus zeker niet dagelijks. 

     

    Mocht iemand een andere gezonde snack weten waar ze een tijdje zoet mee zijn hoor ik dat ook graag. 

    Ps, een hooi rol met kruiden e.d. heb ik al eens geprobeerd. Zag er super smakelijk uit maar hier keek ze niet naar om.  

    knabbel.png

  3. Dank voor alle reacties! Leuk om te horen, de verschillende ervaringen.

     

    Ik ben inderdaad op zoek naar een mannetje uit een opvang. Ik ben al volop aan het kijken, mocht iemand nog een leuke mach weten dan horen Snowball en ik het graag! We wonen in midden Limburg maar ben bereidt om een stukje te rijden (max 45min tot een uur). Ik heb zelf een zwak voor gevlekte hangoortjes die bij voorkeur een nieuwsgierige knuffel kont is, hihi. Dan heb ik er straks in elk geval 1 die zich graag laat aaien. En wie weet krijgt mijn voedster dan ook meer zelf vertrouwen. 

     

    Een ren waar je zelf in kan staan gaan we trouwens niet maken, hij zal ongeveer knie hoogte worden, ca. 1m en wordt dan overdekt. Dus vanaf dat moment zal het oefenen met lekkers aannemen waarschijnlijk een stuk lastiger gaan worden. 

     

    Heeft iemand trouwens ervaring met grasmat in de ren? Ik zou graag een stuk gras laten omdat ze zo verzot is op gras. Maar ik vrees dat dat met een totale oppervlak van ca. 3,20 bij 2,50 niet lang gras zal blijven? 

  4. Hallo allemaal, 

     

    Ik ben nieuw hier dus ik hoop dat het hier goed staat. 

     

    Ik zit met het volgende 'probleem'... Afgelopen december heb ik een rescue konijntje van straat geplukt. Iemand had een bericht gepost op FB van een loslopend konijn en na wat navraag bleek dit konijntje al enkele maanden (!!) daar rond te lopen. Omdat het echt geen veilige situatie was voor haar met loslopende honden, auto's e.d. heb ik haar gevangen met behulp van een vangkooi. Ze bleek van niemand te zijn. 

    Ondertussen zit ze bij mij in de garage met een hok met 2 verdiepingen. In het voorjaar gaat ze naar buiten en krijgt ze een vriendje en een grote buitenren op zand van ca. 3,2 x 2,5m. Echter hier komt mijn probleem... Ondanks dat ze lief is (ze heeft nog nooit gebeten of gekrabd) is ze erg angstig. Als ze beneden in haar hok zit, en ik heb boven iets lekkers (groentes of stukje fruit) zal ze niet komen. Als ik haar dan vervolgens beneden in haar hok iets aanbied, kan ik haar wel iets geven en ook aaien maar blijft ook dan bang. 

     

    Ik verwacht dus dat als ik haar dadelijk buiten toegang geef tot een ren, ik haar nooit meer kan aaien of benaderen. Ze hoeft van mij geen knuffel konijn te worden, maar ik vind het toch wel wenselijk om haar te kunnen aaien en te checken. Daarnaast zou ik het ook heel jammer vinden als ik haar niet kan aaien of kroelen. Ik zou ze verder ook graag los laten in de tuin als wij erbij zijn, maar ook hier verwacht ik problemen met terug in het hok/ren. 

     

    Tevens ben ik aan het uitkijken naar een gecastreerd mannetje die super super tam is, waar ik haar hopelijk mee kan koppelen. Ik hoop op die manier dat zij ook wat meer zelfvertrouwen krijgt richting mensen. 

     

    Heeft iemand hier ervaringen mee of tips? Ik ben sinds ik haar heb aan het oefenen met vooral lekkere dingen, kruiden, groentes, zonnenbloempitten enz aan te bieden vanuit de hand, maar ik kan niet zeggen dat ik merkbaar verschil zie. Ik zou haar ook graag wat vaker los willen laten lopen maar ook hier heb ik het probleem dat ik haar slecht terug in het hok krijg (ik kan haar niet benaderen) en wil haar ook niet bang maken. Nu wacht ik tot ze vanzelf terug in haar hok huppelt maar zoals jullie wellicht kunnen begrijpen heb ik hier niet altijd de tijd voor. 

     

    Heeft iemand hier wellicht ervaring in? Is er nog hoop dat zij nog minder bang gaat worden of is dit verloren hoop? 

     

    Het gaat om dit princesje: 

     

    WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.40.45.jpeg

    WhatsApp Image 2022-02-15 at 18.41.32.jpeg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .