Ga naar inhoud

GemJudith

Members
  • Items

    100
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door GemJudith

  1. Hoi, Ik heb een week geleden mijn rammetje in 1 narcose laten castreren én voortanden laten trekken,

    sindsdien wordt ie binnen verwend (zat voorheen buiten) en lijkt ie gelukkiger dan ooit, en eet ie ook beter dan ooit

    2e dag na dubbele operatie gaven reepjes andijvie het impuls om ook weer aan de brokken te beginnen. dwangvoeren is eerste dag wel nodig maar als je dat via wangetje naar binnen weet te krijgen (met spuitje) dan zal ie het wellicht net als mijn nijn je zelfs dankbaar zijn en het er gulzig vanaf likken..

    Ik woon ook in groningen en heb de operatie in meppel laten doen, dit was de 2e keer dat ik daar kwam met dit konijn eerste keer was het tanden knippen..

    succes!

  2. Leuk dit te lezen, bij 1 van mijn nijnen zijn 2dagen geleden de snij/voor tanden verwijderd.. hij lijkt nu weer helemaal de oude, en nog liever.. (tegelijk ook gecastreerd, dus oorzaak is niet te bepalen) speelt met bal/prop papier en at gister al fijn gesneden andijvie en bix.. likt er letterlijk zijn lipjes bij af, dat heeft ie natuurlijk eerder niet kunnen doen, de 4 tanden kwamen er als wokkels uit, (de wortels waren dus ook al krom.. 6 weken geleden had ik ze laten knippen.. bij de da. en nu waren dus alweer op volle lengte naar binnen gegroeid.

    het tongetje is nu regelmatig in beeld :P en lijkt zich veel vaker te wassen, maar dat kan ook komen omdat ie buiten zat en nu deze dagen naast mijn bureau zodat ik alles zie.. :)

  3. Hallo Allemaal,

    Misschien een beetje een schijterig vraagje;-)

    Hebben kleine konijntjes kleine keutels en grote konijnen grote, of en waarom dan, wisselt dat?

    ik heb 2 dwergjes een iets groter en kan die keutels onderscheiden aan de maat,

    dan heb ik nog 2 angora's met grotere keutels (leek me logisch groter konijn grotere keutels) maar nu heb ik van de week 2 middel grote (iets groter dan dwerg maar kleiner dan de angora's) gered (een ziet er niet goed uit, happen uit vacht en huid en te mager) bij mensen vandaan waar ze veel te klein behuisd waren (nog geen halve vierkante meter samen)

    maar nu is mij opgevallen dat deze middel maatjes veeeeeel grotere keutels hebben, ze zijn van aug vorig jaar dus nog geen jaar oud en ongecastreerde mannen.. of jongetjes?!

    zijn het stiekum kleine/jonge/ondervoedde reuzen.. of kunnen 'kleine konijntjes' ook grote keutels hebben??

    ps ze zaten buiten en lopen nu nieuwsgierig door onze woonkamer, de eerste stappen heel voorzichtig met achterpootjes 1 voor 1, alsof (en daar was de ruimte die ze hadden ook niet naar ingericht) ze die nog nooit gestrekt hadden..

    alvast dank voor antwoorden op deze mooie bevrijd-konijnen-ings dag

  4. gemjudith-albums-schaapje-and-zuzzle-picture29676-schaapje-and-zuzzle.jpg

    Volgens betrouwbare bronnen heb ik hier (ook in groningen, maar minder kundig zoals je wel zien kunt) de zusjes van Bella wonen..

    Schaapje (bruin) en Zuzzle (zwart) hebben in middels wel weer een mooie volle vacht, ik gebuik als kam een voor langharige katten.

    en hoef ze echt niet dagelijks te kammen. wel zorg ik er voor dat op de "probleem plekken" regelmatig knip.

    (nekjes, pootjes, rond kontje) knippen idd zoals Hilke heeft geadviseerd (toen ook aan mij)

    Leuk om het zusje te zien.. in mijn profiel ook vollere fotoos :)

  5. Hallo, hoop dat jullie hier ervaring mee hebben.

    Binky (zie foto) is al een hele tijd heel erg (missch voor t soort niet?) aan het verharen,

    al maanden. qua vacht was er nooit zo veel tezien.. maar als je hem op schoot zet,

    zit je hele broek/trui onder de haren.

    Toen we hem en zijn vriendinnetje gisteravond mee naar huis namen vanaf het oppas adres is viel me al een gebrek aan haar op in het midden zijn lijfje.

    Nu las ik ergens op het forum dat dit soort (kleine chinchilla konijn) je het (loszittende) haar het beste kunt verwijderen met een natte doek.

    Dus dat heb ik net gedaan, en de plek is wel echt een kale plek, dat nogal opvalt door de 3kleurlagen haar die hij heeft. helemaal in vochtige toestand.

    echter geen schilfers of iets dergelijks te zien, nu is zijn vriendinnetje wel elke maand schijnzwanger, en nu lijkt het erop dat ze ZIJN haar voor HAAR nest heeft gebruikt.

    Ook hebben ze de weken dat wij er niet waren weinig tot geen hooi gehad en gemengd voer. (van dat slechte spul) normaal geef ik een mix van bix en ss.

    zijn dit dingen (behalve dat plukken van mevr. wat ik begrijp, echter niet heb zien gebeuren) die kale plekken kunnen veroorzaken?

    en heeft iemand ervaring met dat lange ruien... en is daar iets tegen te doen..

    ps bij oppas adres zitten ze buiten bij ons altijd binnen...

    alvast bedankt voor alle wijsheden..

  6. Beetje erg late reactie, maar ze begon de morgen van het bezoek aan 2e DA zelf weer te eten en eet sindsdien goed.

    2e DA zag wel kleine haakjes op kiezen maar gaf aan als ze weer eet dat het probleem niet zo groot was en ze nog weg konden slijten door het eten van veel hooi, dat doet Muisjepluisje sinds dien dan ook meer..

    Ook knaagt nog aan AL het andere, behalve haar wilgentunnel..

    Nu hebben we een ander probleem met haar misschien beter te noemen onder andere topic maar ben ook beniewd of het met vorige probleem te maken kan hebben.

    Nl: Ze valt ons aan, mevr is gewend om los te lopen en lijkt het liefst te zitten in ons bed !!! en als ik of mijn vriend er dan bij komt zitten, dan is het bijten en blazen (ja ze denkt dat ze een kat is ook met ander gedrag) Goed vanmiddag beet ze mijn vriend, (die ze normaal al liever ziet dan mij) tot bloedens toe !!! mij heeft ze al meerdere malen gekrabt en betrapte mezelf vanmiddag toen ze mijn vriend begon te krabben na het bijten dat ik zelfs bijna bang van dr werd.

    Dat is natuurlijk niet de bedoeling,

    met ons andere konijn, Binky, gaat het nog hanteerbaar, ze daagt em wel steeds vaker uit. maar ze liggen ook wel eens bijelkaar..

    Iemand tips.. ???

  7. Hallo allemaal,

    Ik hoop dat jullie me kunnen helpen,

    Ik heb 2 ong half jaar oude konijntjes.

    1e (binky, ex-ram) leek steeds dikker te worden..

    en de 2e (muizepluis, vrouwtje) alleen maar dunner, of iig niet dikker..

    Ik geef ze biks en hooi en zo nu en dan (max 1x per dag) groenvoer.

    en ze zijn nu ook een paar keer (met mooi weer) buiten geweest, en daar eten ze beiden gras..

    Nu maak ik me zorgen om muizepluisje want die eet alles behalve voer,

    ze heel ondeugend en bijt in alles. (kasten, houten kistjes, stoelen etc)

    ze "eet" wel wc rolletjes en papier snippers maar geen voer..

    Nu ben ik gister met ze naar de DA geweest voor een check-up..

    ... Binky is kern gezond en idd een groter ras (chinchilla, met hele kleine oortjes) en moet vooral niet op dieet, beiden hebben gezonde vacht en tanden en zijn verder gezond.. en Muizepluis is alleen van de achterkant te mager..

    Nu heb ik omdat ze los lopen en binky alles in het hok doet wel een paar keer rodere urine gevonden, en nu moet ik van de DA dat op gaan vangen... maar dat lukt niet, want mevrouw mag normaal altijd los en gooit dus de drinkbak (veel drinken en dan plassen in kaal hok zodat ik met een injectiespuitje het kan opvangen) omver.. of gaat er inzitten uit protest..

    Nu heb ik ook gemengd voer en zo'n snoep stik met vruchtjes aan ze gegeven.. maar daar kijken ze beiden niet naar om.. mijn eerste konijn had die dingen in 10 minuten op vroeger.. (toen ik nog niet wist dat ze daar te dik van worden) nu zei DA, ja, maar ze moet wel IETS binnen krijgen..

    Iemand tips, ik heb nl niet het idee dat het een konijnen-gespecialiseerde DA is, want zag alleen folders van honden en katten spul...

    Ook als ik mevrouw opsluit met alleen een bak voer eet ze het niet of max 3 brokjes..

  8. Dit staat er als product omschrijving (in categorie knaagdieren-verzorging)

    BIOLIBERATOR werkt op basis van natuurlijke oliën en is daarom gifvrij. Effectief tegen vlooien, teken, luizen en mijten. Kan direct op het knaagdier gespoten worden maar alleen indien nodig op vogels.

    inhoud: 100ml: Spray

    Euro 5.95

    En daar staat ook een sulletje wat je voor het hok kunt gebruiken.. nou weet ik wel dat een konijn geen knaagdier is maar in de rest van de lijst zijn het wel dingen ook voor konijnen, dus hun gaan er wel vanuit dat konijn een knaagdier is.

    ik heb t besteld met de vraag of ik dit zowel voormezelf als konijntje kan gebruiken..

    als ik antwoord heb laat ik het wel weten.

  9. Vraagje, heb je zelf ook kriebels?? Ik heb nu 3 dagen Binky in huis,

    en iets kriebelt (niet overdreven jeuken zoals ik weleens van kattenvlooien heb gehad, die bij gebrek aan kant, mij besprongen.. ) maar toch t kriebelt.. en nu begon mijn vriend (waarbij binky nu voor het eerst zat) er ook over.. en hij zag Binky zelf ook 'krabben'

    dus als dit vlooien zijn.. wat er tegen te doen bij konijn, én bij ons...

    (ik hoop toch niet heel huis overhoop) graag snel antwoord want dit krrrrrrrrrrrriebelt (op een onprettige manier)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .