Ga naar inhoud

M.wortel

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door M.wortel

  1. Ons konijn Ted was de hele dag een beetje stil, hij is normaal ook behoorlijk rustig maar nu zat hij de hele tijd in een hoekje. Ook liep hij heel raar en voorzichtig. Hij wou wel eten maar alleen wat peterselie wanneer ik er zijn neus mee kietelde. We hadden eigenlijk een afspraak met de dierenarts daarom gemaakt, maar die hebben we afgezegd omdat Ted al beter leek. Hij at meer, zat niet meer in een hoekje en liep veel minder raar, het leek ons onnodig stress voor hem om naar de dierenarts te gaan. Maar nu zagen we een plasje urine dat rood is, ik weet niet of het van hem is of van zijn maatje. Ik heb op internet gekeken en daar staat dat het het waarschijnlijkst is dat het door eten komt. We hebben hem een beetje verwend met wat peterselie en selderij kan het daar door komen of ligt het aan iets anders, en is het verstandig om naar de dierenarts te gaan?

  2. Hoi, wij hebben onze voedster olijfje  laten castreren (ik hoop dat dat het goede woord is er was ook een andere term) vanwege de kans op kanker en omdat ze dan misschien wat rustiger zou worden. Na de operatie hebben we haar dwang voor gegeven en nu is mijn vraag wanneer eet ze genoeg om er mee te stoppen? Ze eet al weer een beetje maar wel weinig ik gok 7 of 8 brokjes per dag en wat wortel en alleen als ik het onder haar neus leg. Ze is wel al behoorlijk actief, rent de hele ruimte door als we haar medicijnen willen geven en heeft al een even geknaagd aan een tak. Volgens mij is het dwang voer vooral om de darmen op gang te houden maar is een paar brokjes genoeg daar voor, en heeft ze niet ook gewoon eten nodig voor energie enzovoort. Maar aan de andere kant denk ik dat als ze steeds dwang voer krijgt ze nooit echt zin krijgt om zelf te eten, en het is behoorlijk stressvol voor haar en ook voor ons. Heeft iemand hier ervaring mee?

    alvast bedankt :D.

  3. Hoi,

    Wij zijn er achter gekomen dat ons konijn haar pootje heeft gebroken de dierenarts zegt dat het een oude breuk is en dat er wildvlees is, hij zij dat we het pootje konden laten amputeren of dat we haar moesten laten inslapen. Ons konijn is 8 jaar dus is de vraag moeten we dat nog doen ze is nog heel vrolijk en gezond, ze is tot nu toe nog nooit ziek geweest. Ik heb wat op internet gekeken en bijna iedereen zegt dat een konijn zich goed met 3 pootjes kan redden maar ik kan niet zo veel vinden over of de operatie veel kans heeft om te slagen en of een oud konijn dat aankan, ik wil niet dat de operatie mislukte en mijn konijntje daarna heel veel lijd, moet ik haar dit wel aan doen? Ik hoop heel erg dat een goed idee is maar ik wil doen wat het beste is voor haar. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .