Ga naar inhoud

Dionne1208

Members
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dionne1208

  1. 40 minuten geleden, Evee zei:

    Dat stom zitten, zou goed "verstijven van angst" geweest kunnen zijn. Dan slaat intern alles in het konijn op volle paniek-stand. Maar aan de buitenkant zitten ze heel rustig alsof er niets aan de hand is. Dat is één van de overlevings-standen van konijnen. Helaas vaak geïnterpreteerd als "het konijn vind het wel prima, want hij zit zo rustig". 

    Ja klopt haha maar ik denk dat dit wel meeviel want ze had geen grote ogen, ze bewoog wel gewoon het is niet dat ze stijf zat. Gelukkig bij ons nieuwe konijntje ook niet. Heel nieuwsgierig uit zichzelf, alleen wel alert en oren rechtop en ogen groot als er geblaft wordt maar dat is gelukkig niet naar het konijn toe. Ach zolang ze elkaar niet ontlopen en er niet uit angst heen en weer gerend wordt denk ik dat het wel prima zit 🙂

  2. 16 minuten geleden, Evee zei:

    Het zit echt gewoon in het koppie van konijnen, het is instinct. De konijnen die dit wel goed kunnen, hebben eigenlijk een foutje, zijn de uitzonderingen. Uit elkaars buurt houden is dus echt de beste oplossing. 

    Haha dan zat er toch wel wat los bij mij vorige konijn want die zat er maar een beetje stom bij te zitten en vond het niet erg als er een hond tussen haar oren snuffelde 😂 ben al blij dat ze nu al gewoon naar elkaar toe komen! Dan houden we het gewoon zo 🙂

  3.  Bailey van 4 (shi tzu x maltezer) is al wel  gewend aan konijnen en er ook wel mee opgegroeid. Ons konijntje Swoosh is nu 6 maandjes en voelt zich al helemaal thuis en wordt graag geaaid als ze relaxed is. Ze zitten allebei binnen (konijn in ren) en dit gaat echt wel heel goed en soms zelfs met de neusjes aan elkaar snuffelen (wat echt heeeeel schattig is🥰). Maar hoe kan ik er zeg maar voor zorgen dat Swoosh echt gewend raakt aan dat er gewoon een hond loopt en dat ze eventueel ook uiteindelijk los in de kamer kan lopen? Bailey doet echt bijna niks, hooguit een klein hupsje als het konijn ook springt maar als dit niet mag luistert ze wel en gaat ze gewoon een beetje huilen en zitten kijken haha. Is er een manier om Swoosh minder bang te maken en nog meer te laten wennen of zit dit gewoon echt in het koppie van konijnen en moet ik bailey er uit de buurt van houden als ze een keer los mag lopen? Hoop dat ik het een beetje heb kunnen uitleggen 😋

  4. Ik heb dit voer ook gebruikt voor mijn vorige konijntjes, maar is deze eigenlijk wel goed? Het is 5kg voor €5 en net ook even bij die Supreme Science Selective gekeken die kost €10 voor 1.5kg. Zit hier veel verschil in en zou de goedkope ook echt ongezonder zijn?

    112A1B69-2AF5-4F37-AC53-55BBA53E7E37.jpeg

  5. Ze is nu rond de 18 weekjes. Ze zit de hele dag in haar ren maar kan wel gewoon ook in haar hok als ze wilt. Nu poepte ze sowieso al overal in haar hok behalve in het toilet bakje… maar sinds deze week ook buiten haar hok als ze in de ren zit. Dit zijn echt heel veel keuteltjes. Hiervoor nog nooit buiten haar hok gepoept of geplast. Ik kan me herinneren dat mijn vorige 2 konijntjes dit ook een tijdje deden wanneer ze los liepen in de gang. Is hier een reden voor? Is ze gewoon aan het puberen? 😂 Zijn ook helemaal geen vieze keutels maar wel veel. Krijgt ook helemaal niet veel wortel etc. Gewoon hooi en 2x per dag eten .

    22FF6690-E5BD-4205-8905-F15F87779C22.jpeg

  6. 31 minuten geleden, Kolino zei:

    Eens met happy211, even geen groente nog en qua brokjes zou ik 30-40 gram aanhouden. Lastig inschatten hoe groot ze wordt, maar ik verwacht tussen de 1,5 en 2 kilo. Probeer het eerst met 40 gram en werkt dat nog niet genoeg kun je afbouwen naar 30 gram. Je hebt niet toevallig ook van brok gewisseld? Dat ze nu andere brokjes krijgt dan ze in de winkel kreeg? 

     

    Die foto waarop het poepje tussen de brokjes zat, zag dat er slijmerig uit?

    Nee, deze was vrij droog. Die ‘plakjes’ poep zijn wel een beetje zacht. Ze gebruikt nu haar voetbal als toilet, dit is wat er net in lag. Ziet er nu niet zo gek uit toch? Ze heeft waarschijnlijk wel een ontstoken oogje dus zometeen even langs de dierenarts.

    F692CBD4-041C-4A72-A399-A47823435B54.jpeg

    3DB7F959-991D-447B-9D4C-C8726EC6F94C.jpeg

    0C9D1542-1FCD-4498-9598-98DF3DDAFE32.jpeg

  7. 4 uren geleden, happy211 zei:

    Goed dat je hierop let en blindedarmkeutels is wel iets wat je in de gaten moet houden. Het kan zijn dat je meer groente geeft dan ze gewend is, of te veel brokken. 

    Kijk even of de verhouding klopt (max. 20gr brokken per kilo voor het gewicht dat ze wordt als ze volwassen is) en onbeperkt hooi. Ik zou zelf even stoppen met groente tot de keutels weer normaal zijn en het dan langzaam met kleine stukjes terugopbouwen.

     

    Als ze haar blindedarmkeutels niet op blijft eten, of je vindt daarnaast ook dunne gewone keutels, dan zou ik met haar naar een dierenarts gaan. Coccidiose komt vaak voor bij jonge konijnen en is bij hen ook extra gevaarlijk.

    Heb 1cm witlof geprobeerd, maar heeft ze geloof ik niet opgegeten. Dus misschien inderdaad nog minder brokjes. Zal dat eens proberen!

  8. Sinds vandaag hoor ik dat haar buik borrelt, net als wanneer je honger hebt zeg maar. Ik hoor het best duidelijk. Ze heeft wel redelijk gegeten vandaag en doet ook niet raar denk ik. Ze is net 8 weekjes. Kan dit kwaad? Wel was er een dikke keutel bij gisteren en vandaag ook eentje die vastgeplakt aan het hooi zat. Komt dat misschien door de stress de afgelopen dagen omdat ze heeft moeten wennen?

    B4F41847-F8E1-4658-A190-A32AD2FF01F0.jpeg

  9. Ja klopt, misschien dat we er over een tijdje wel een maatje bij zoeken, maar ben nu 24/7 thuis dus probeer eerst een goede band samen op te bouwen :). Dus zelfs het optillen en dan in de ren spelen zal ze niet zien als iets goeds? Dan gaan we even wat verzinnen dat ze er gewoon altijd uit kan. 

  10. Ik heb sinds gister een klein konijntje, morgen 8 weken. Ze eet en drinkt goed en is lekker nieuwsgierig. Eet zelfs al uit onze hand. Aaien is nog een beetje eng dus dat laten we nog maar even. Wanneer mogen we haar eruit halen om in de ren te spelen of mag je haar echt niet optillen nog voor zulke dingen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .