Ga naar inhoud

Billy en Dotje

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Billy en Dotje

  1. Je hoeft geen schrik te hebben voor de band met je konijn, zeker niet als die al sterk is. Wij hebben Lowie toch enkele keren moeten dwangvoeren, en dan zijn ze even van hun melk en wat boos, maar dat komt echt wel terug goed.

     

    Als tip voor het spuitje toedienen: achter hun snijtanden is er een (vrij grote) ruimte voor hun kiezen beginnen. Steek het spuitje langs de zijkant van zijn mond door dat gat en zie dat je spuitje goed in de mond zit. Als je dan (traag) de medicatie er uit duwt, kunnen ze niet anders dan het naar binnen werken. Zie wel dat het spuitje niet te ver zit, want das niet goed...

    Als je met 2 bent kan je best iemand zich laten focussen op het vasthouden van het konijn. Ga tegen de rand van een tafel staan en zet het konijn op tafel met zijn achterste tegen jou, en hou hem vast met je hand rond zijn schoudertjes. Dan kan de andere persoon zich focussen op het toedienen van de medicatie.

     

    Op deze manier heb je het konijn zodanig vast dat hij niet wegkan, en je geen kracht moet gebruiken. We hebben deze manier geleerd van de dierenarts. Als je alleen bent kan het ook op die manier, maar heb je wel maar 1 hand om het konijn vast te houden, en moet je dus met dat hand zowel vasthouden aan de schoudertjes, als zijn hoofdje in een goeie positie houden zodat je medicatie kan toedienen. Is dus moeilijker maar het lukt wel hoor!

  2. Dotje is gesteriliseerd in mei 2021. Ze zat toen al 1.5 jaar bij Lowie (gecastreerd voor Dotje kwam) maar we merkten dat ze Lowie begon lastig te vallen. Lowie kon zich niet rustig neerleggen of daar was Dotje. Tot op het punt dat Lowie steeds ging lopen als Dotje in de buurt kwam... Dus dan maar laten steriliseren.

     

    De band die daarna openbloeide was zo mooi, was echt een perfect koppeltje, lagen constant naast elkaar te "spoonen", hebben we gelukkig veel mooie foto's van kunnen nemen. 

  3. Mijn voedster doet dat ook, de ene moment is ze aan het rondcrossen, stopt ze plots en gaat ze met halve oogjes liggen. Is gewoon normaal gedrag, niets om je zorgen over te maken 😉 

     

    Konijnen hebben niet zo'n slaap zoals wij hebben, zij rusten in veel en korte tijden en op een andere manier dan wij doen

  4. Wel leuk voor haar dat ze er niet echt van weet en gewoon haar oude zelf is! Doet me een beetje denken aan Dotje na haar castratie, zij was na een dag ook echt al acrobatische toeren aan het uithalen, zodanig dat ik me ook zorgen maakte om de hechtingen, maar die hebben het gewoon gehouden 😁

  5. Geduld is hier inderdaad een belangrijke! We hebben Dotje nu 2 jaar, en ze begint eindelijk toe te staan dat je ze zomaar aait zonder dat ze in elkaar duikt.

    Ze is bij ons gekomen als super angstig konijntje maar is ons ondertussen al gewend. Ze is heel nieuwsgierig en kruipt ook gewoon op ons wanneer we tv aan het kijken zijn, alleen was aaien nog het laatste struikelblok. 

     

    Veel geduld hebben, en vooral kijken naar de lichaamstaal van je konijn. Geef ze wat tijd om vertrouwen te winnen en zelf op je af te komen. Als ze afkomen, niet meteen probeer ze bij jou te pakken of te aaien, maar laat ze vooral zelf ontdekken. Ik heb enorm vaak bij Dotje gelegen en haar zelf laten doen, zonder haar te proberen aaien. Op die manier zien ze dat je geen gevaar bent voor hen en gaat hun vertrouwen steeds meer en meer vooruit.

     

    Snoepjes gaan ze bij ons gewoon meteen mee weglopen. Probeer bv een blaadje witloof en hou het goed vast, dat hebben ze ook niet in 1 2 3 op,. Dotje probeerde het bij ons wel steeds weg te trekken, maar als dat niet lukte bleef ze wel gewoon. Bij een snoepje is dat moeilijker 😉 

    • Bedankt 1
  6. Wij hebben een doosje met volgende items:

    - borstels

    - nagelschaar

    - infacol

    - panacur

    - metacam

    - emeprid

    - olvarit als dwangvoer (werkte bij Lowie wonderen, vandaar dat we nog geen echt dwangvoer hebben)

    - verschillende soorten spuitjes

     

    Ook hebben we enkele oude handdoeken die we enkel voor de bunnies gebruiken

  7. Lowie had dat met emeprid, dat wou hij absoluut niet, hoe we het ook probeerden. Op den duur lukte zelfs onder dwang heel moeilijk omdat hij altijd manieren vond om toch te kunnen ontsnappen, maar dan was het echt gewoon een kwestie van doorzetten... Is niet leuk maar als het moet dan moet het

  8. Billy is gevaccineerd op 18/11. Dotje moet echter in april al terug voor haar vaccin te halen. We willen uiteindelijk dat ze op dezelfde moment hun vaccin gaan krijgen, maar kan ik aan de DA misschien voorleggen om Billy in april ineens mee te vaccineren? We zitten dan toch aan het begin van de lente, en dan zitten ze ook gewoon ineens op hetzelfde ritme wat betreft hun vaccins...

  9. Het ziet er in ieder geval echt anorm schattig uit! lijkt me ook gewoon een blije reactie aan het filmpje te zien.

    Konijnen kunnen bij uiting van blijheid echt enorm lomp zijn, zo is mijn voedster eens mid-binky tegen het toilet geknald, en heeft mijn vorige ram tijdens een reeks binkies een keer een landing gemaakt op onze voedster 😅

    • Haha 1
  10. Volgens zijn DA-boekje is hij geboren op 19/10 en gecastreerd op 30/11. Op 6 weken tijd dus, wat wel heel vroeg lijkt. Ik ga sowieso binnenkort op consult gaan bij de DA en laat het even nakijken. Hen scheiden hoef ik niet want Dotje is al meer dan een half jaar niet meer vruchtbaar, dus voor een nestje hoeven we geen schrik te hebben. 

     

    Ik denk wel dat hij eerder vroeger geboren zou zijn dan dat hij niet gecastreerd is, maar even laten nakijken kan sowieso geen kwaad. 

     

    Hij is overigens op 18/11 gevaccineerd en dat is afgestempeld door een DA dus dat klopt zeker wel. 

  11. Volgens wat ik me zo even uit mijn hoofd kan herinneren is hij volgens de opvang bij hen geboren op 19/10, dus vandaag exact 13 weken geleden.

    Ik check straks bij thuiskomst zijn boekje nog eens voor de data van zijn geboorte en castratie, maar ik ben zeker dat hij gecastreerd is want die opvang geeft geen ongecastreerde rammen mee, daar zijn ze zeer streng op.

  12. Ze zijn beide geholpen, Billy is volledig in orde gebracht qua vaccinaties en castratie op 14/12 door de opvang waar zijn moeder binnengebracht is toen ze zwanger was van hem en zijn zusjes. 

     

    Dotje hebben we zelf laten steriliseren in mei 2020.

     

    Het puberen kan idd misschien een lastig moment worden, daar hadden we eerlijk gezegd nog niet echt aan gedacht, maar daar heeft de opvang ook niet echt iets over gezegd. 

     

     

  13. Ons Dotje is echt verzot op witloof en munt. Dat gat altijd als eerste op. 

    Van Billy weten we het nog niet zo goed (hij is pas ene paar dagen geleden bij ons komen wonen), maar hij is niet zo verzot op witloof zoals Dotje dat is. Wel hebben we hem al een paar keer de spinazie van helemaal onder uit het schoteltje zien halen. Het is nog wat bekijken wat hij lekker vindt en wat niet. Wortels moet hij alvast (voorlopig) niet echt hebben, maar dat was bij Lowie (ons vorig ventje) ook, die werd toen hij klein was boos als hij een schijfje wortel kreeg, die smeet hij van zijn plateautje af, maar later at hij het wel graag. Ik vermoed dus ook dat smaak van konijnen kan veranderen met dat ze ouder worden?

  14. Hey iedereen,

     

    Onze Billy is 13 weken oud en zou dus nog biks moeten krijgen. Dotje is al iets ouder (We kennen haar exacte leeftijd niet maar ze is geschat op iets minder dan 3 jaar).

    Dotje krijgt enkel nog biks in haar speeltjes, en is er verzot op, maar we proberen dit binnen de perken te houden. Nu we echter een nieuw, jong, konijntje hebben en biks zouden moeten geven, zijn we op zoek naar tips.

     

    Billy voelt zich nog niet echt thuis en is heel voorzichtig met eten, als hij zou zien dat Dotje afvliegt op de biks, zijn we bang dat hij zich er niet aan gaat wagen, en dat uiteindelijk Dotje alle biks zou opeten.

    Hem uit de hand voeren gaat ook maar heel moeizaam, aaien lukt al aardig, maar uit ons hand eten gebeurt nog niet echt. Aangezien we nog midden in het koppelproces zitten, willen we hem ook niet even apart zetten om wat biks te kunnen eten.

     

    Hebben jullie tips voor ons?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .